Diğer virüs yazılımcılarının idolü, antivirüs araştırmacılarının ise bir numaralı düşmanıydı. Kodladığı virüsler sadece bilgisayarlara büyük zarar vermekle kalmadı, yeni nesil için de çok tehlikeli bir yolun taşlarını döşedi. Peki kimdi o? Neden bunu yapıyordu?
#Dark AvengerYaygın aşılama ve tüm dünyada alınan etkili tedbirlerle hızını kestiğimizi düşündüğümüz koronavirüs salgını Omicron varyantının etkisiyle yeniden bir kâbusa dönüşmüş durumda. Bilim insanları ise bu bol mutasyonlu varyantı daha iyi tanımak ve daha kolay yenebilmek için araştırmalarına devam ediyor. T hücreleri, daha önceki salgın dalgalarında olduğu gibi Omicron dalgası için de umut vaat ediyor...
#OMICRONSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 'Omicron' varyantının ciddi bir salgın yaratacağını belirterek, "Delta'ya göre çok daha hızlı yayıldığı için hasta sayılarında ciddi bir artışla karşı karşıya kalabiliriz. Omicron önümüzdeki süreçte tüm dünyada hakim varyant haline geleceğini bekliyoruz. Kışın çok ciddi bir dalgalanma ortaya çıkabilir, çok dikkatli olmak gerekiyor" dedi.
#KoronavirüsOmicron varyantı tüm dünyada etkisini giderek arttırıyor. İngiltere'nin başkenti Londra'da, Belediye Başkanı Sadiq Khan, Omicron mutasyonunun hızla yayılması ve vakaların artmaya devam etmesi üzerine başkentte olağanüstü durum ilan etti. Öte yandan Hollanda’da artan koronavirüs vakaları ve Omicron mutasyonu nedeniyle yılbaşı öncesi karantina tedbirleri sıkılaştırılarak, yarından itibaren zorunlu olmayan tüm işletmelerin ocak ayı ortasına kadar kapatılmasına karar verildi.
#Omikronİngiltere'de korona virüs salgınında son 24 saatte 90 bin 418 vaka tespit edilmesi ile toplam vaka sayısı 11 milyon 279 bin 428'e yükseldi. Ülkede günlük vaka sayısı 2 gündür 90 binin üzerinde seyrederken, Omicron mutasyonlu toplam vaka sayısı ise 24 bin 968'a ulaştı.
#İngiltereGüney Afrika'da Covid vaka sayıları 200’lerden bir anda 10 binlere kadar çıktı. Vefat edenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Omicron artık yavaş yavaş baskın varyant olma yolunda hızla ilerliyor. Peki ülkedeki Türkler neler yaşıyor? İşte Güney Afrika’daki son durum…
#KoronavirüsKendi hükümeti toplu taşıma ve kapalı mekânlarda maske zorunluluğu getirdikten dört gün sonra, başkent Kopenhag’da alışveriş yapan Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, maskesiz görüntülendi. Cuma günü çekilen görüntüler haftasonu yerel basında yer alınca Başbakan sosyal medyadan özür mesajı paylaştı.
#Mette FrederiksenDünya koronavirüs salgınında ikinci yıla girerken ortaya çıkan yeni varyant Omicron paniği de giderek büyüyor. Şimdiden çok sayıda ülkeye yayılan süper mutasyonlu varyant için hükümetler peş peşe yeni önlemler açıklarken bilim insanlarından da hem salgının durumun hem de Omicron varyantı için çok kritik hatırlatma dozu uyarısı yapıldı...
#OmicronAmerikan ilaç şirketi Moderna'nın CEO'su Stéphane Bancel, koronavirüse karşı geliştirilmiş olan aşıların Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantı Omicron üzerinde, daha önceki varyantlardaki kadar etkili olamayabileceği uyarısında bulundu.
#Kovid AşısıDünya çapında covid-19 vakalarıyla mücadele devam ederken bir yandan da yeni ortaya çıkan Delta ve Delta Plus mutasyonlu virüsün yayılması mutasyonlu virüs nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir gibi soruları beraberinde getirdi. Koronavirüs ile benzer belirtilerin rastlandığı mutasyonlu virüs ülkemizde de ölümlere yol açabiliyor. İşte, mutasyonlu virüs hakkında tüm merak edilenler…
#Mutasyonlu VirüsDelta virüs belirtileri son gelişmeler ile takip ediliyor. Hindistan'da salgının en yoğun olduğu dönemde ortaya çıkan Delta varyantı dünyanın bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor. Ülkemizde de görülen Delta Varyantı, bilim insanları tarafından ‘çift mutasyonlu’ olarak adlandırılıyor. Boğaz ağrısı ve burun akıntısı gibi belirtiler görülen Delta virüste sık gözleniyor. Peki, Delta virüs belirtileri nelerdir? Delta varyantı semptomlarında boğaz ağrısı ve burun akıntısı var mı? İşte, ayrıntılar.
#Delta VirüsDelta Virüsü belirtileri, salgın döneminde farklı semptomlarla kendisini belli ediyor. Hindistan'da salgının en yoğun olduğu dönemde ortaya çıkan Delta varyantı dünyanın bir numaralı gündemi olmaya devam ediyor. Koronavirüsün (Kovid-19) daha bulaşıcı bir versiyonu olan Delta'nın aşılara olan etkisini mercek altına alan araştırmanın sonuçları yayınlandı. Son günlerde gündemden düşmeyen Delta varyantı ile ilgili bilim insanları çok önemli bir bilgiye ulaştı. Varyantın bir gizemini daha çözen bilim insanları bu sayede Delta ile daha iyi mücadele edecek tedavi yollarının belirlenmesinin önünün açıldığı yorumunda bulundu.Bilim insanları bugüne kadar yapılan en detaylı araştırma kapsamında bir hayli ürkütücü sonuçlara ulaştı. Ülkemizde de görülen Delta Varyantı, bilim insanları tarafından ‘çift mutasyonlu’ olarak adlandırılıyor. Peki Delta Virüsü (varyantı) belirtileri nedir? Boğaz ve baş ağrısı Delta virüs belirtisi mi? Delta virüs Türkiye'de hangi şehirlerde görüldü.. İşte detaylar
#Delta Virüsü‘Gençler ve çocuklar ne zaman aşılanacak?’ diye bugüne kadar hep uzmanlara sorduk. Bu sefer ‘Aşı olmak istiyor musunuz ve neden?' sorusunu direkt konunun muhataplarına ilettik. Kimi “Koşa koşa yaptıracağım” diyor, kimi kısırlık yapıyormuş diye duymuş, kimi de 'Annem hep dışarda ve virüsü kapmadı demek ki aşı işe yarıyor' diye konuşuyor... İşte 12-18 yaş arası 15 çocuğun Covid-19 aşısı hakkındaki düşünceleri…
#Aşıİstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, CNN TÜRK yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Memişoğlu, 'Maskeler ne zaman çıkar?' sorusuna "Dünyada bitmediği sürece bitmez. Azalabilir, artabilir. Dünyada bitmedi, bitmiyor. Maskeyi kullanmaya devam edeceğiz. Havalandırması iyi olan alanlarda maskeyi çıkarabilirsiniz. Düğünde dernekte önce maske takılıyor, sonra herkes çıkarıyor. Bunu yapmasınlar" yanıtını verdi.
#Prof. Dr. Kemal Memişoğlu