Bu mevsimi seven de sevmeyen de lapa lapa yağan bembeyaz karın güzelliğine kayıtsız kalamaz. İçimizde naif duygular uyanır ve hemen çocuklar gibi mutlu oluruz. Kimilerine göre de kar romantizmi çağrıştırır. Doğanın bu güzel armağanını ölümsüzleştirmek isteyen fotoğraf tutkunları için jürimize en etkileyici kış manzarası adreslerini sorduk. Birçok şehirden öneriler aldık.
#SeyahatSiz de fotoğraf çekmenin büyüsüne kapılanlardan mısınız? O halde rahat ayakkabılarımızı giyelim. Yanımıza çok fazla ekipman almaya da gerek yok. Fotoğraf makinesi, iki-üç fotoğraf kartı ve bir yedek pil yeterli. Sokaklar tüm sürprizleriyle bizi bekliyor.
#FotoğrafçılıkKışın bembeyaz örtüsü kar, her yeri bambaşka bir görüntüye bürüyor. Masalsı hatta sihirli bir el değmiş gibi tertemiz görünen kentler ve doğa, en çok da fotoğraf tutkunlarını heyecanlandırıyor. Jürimize bu mevsimde en iyi fotoğrafları çekebileceğimiz adresleri sorduk... Büyük şehirlerden küçük köylere farklı öneriler ve fotoğralar aldık.
#HürriyetSararıp dökülen yapraklar her yeri sarı ve turuncuya boyuyor. Ormanların, dağların, park ve bahçelerin fonu yeşilden kızıla dönüyor. Bu büyülü geçiş en çok fotoğraf meraklılarını heyecanlandırıyor. Jürimize bu mevsimde fotoğraf çekmek için en iyi adresleri sorduk...
#SeyahatGeçtiğimiz yıl eğitimlerine uzaktan devam eden çocuklar bu sene okullarına geri döndü. Çocuklarını okula tekrar göndermeye başlayan ebeveynleri en çok endişelendiren şeylerden biri de çocukların yakalanabileceği salgın hastalıklar. Koronavirüsle mücadele devam ederken uzmanlar velileri diğer enfeksiyonlar konusunda da uyarıyor.
#Çocuk SağlığıSevgili okurlar... Bu hafta sizleri, tecrübelerini kitaba döken bir gezginle tanıştırmak istiyorum.Seymen Bozaslan, “Ölmeden Önce Türkiye’de Görülmesi Gereken Yerler” adlı yeni kitabında, her köşesi cennet Türkiye’nin 81 ilinin güzelliklerini fotoğraflarla sunuyor ve tecrübelerini de paylaşarak seyahat tutkunlarına rehber oluyor.
#Rıza ÖZELTürk medyasının en prestijli fotoğraf ödüllerinde 2021 yılının kazananları açıklandı. 36 yıllık geçmişi ile Türkiye’de düzenlenen en köklü fotoğraf organizasyonu da olan Yılın Basın Fotoğrafları’na 2020 yılında yaşanan olaylara damga vuran 5 bin 188 fotoğraf katıldı. Yılın Basın Fotoğrafları 2021’de 7 kategoride 28 fotoğraf ve 7 fotoğraf serisini ödüle layık görüldü. Organizasyon içerisinde ayrıca 2 üniversite öğrencisi Ara Güler Özendirme Ödülü kazanırken Türkiye Güzellikleri Fotoğraf Ödülleri’nde ise 8 eser ödüllendirildi.
#FotoğrafMALATYA'nın Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen 'Covid-19 Günlerinde Yaşam' isimli ulusal fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü 'Maskeli Şehit Cenazesi' isimli eseriyle Demirören Haber Ajansı (DHA) Antalya muhabiri Semih Ersözler'in oldu. Ersözler, 1453 eser arasından birinciliğe layık görülen fotoğrafı, Jandarma Astsubay Çavuş Celal Özcan'ın Antalya'daki şehit cenazesinde çekmişti.
#AntalyaTürkiye’de 35 yıllık tarihi ile aralıksız düzenlenen en eski fotoğraf organizasyonu olan Yılın Basın Fotoğrafları 2020 ödülleri açıklandı. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen ve medyanın en prestijli fotoğraf ödüllerinin belirlendiği yarışmada jüri 6 bine yakın fotoğraf arasından 7 kategoride 34 fotoğraf ve 7 fotoğraf serisini ödüle layık gördü. Hürriyet muhabiri Selçuk Şamiloğlu ASKA ve SGDD özel ödülleri dalında ödülün sahibi oldu.
#TFMDInstagram’ın, yedi ülkede başlattığı ‘beğeni sayısını gizleme’ uygulaması, artık ABD’de de geçerli. Yakında bütün dünyada uygulanacak. Bu yeni dönemde artık fotoğrafların altında beğeni sayıları değil, takip ettiğiniz ve gönderiyi beğenmiş arkadaşlarınızın isimleri yazacak. Gerekçe; kullanıcılar yarışmadaymış gibi hissetmesin, beğeni stresi yaşamadan doya doya eğlensin... Türkiye, 37 milyon kullanıcısıyla Instagram’ı en çok kullanan altıncı ülke. Yani bu haber bizi de çok ilgilendiriyor. Peki, bu yenilik ne anlama geliyor? Instagram bizim stresimizle neden bu kadar meşgul? İşin arkasında başka bir ekonomik neden mi var? Fenomenler, kullanıcılar bu işten nasıl etkilenecek?
#InstagramAtatürk’ün 15 Ekim 1927’de, yani 92 yıl önce dün, CHP’nin 2. büyük kongresinde 6 günde 36.5 saat süren konuşmasında okuduğu Nutuk’un kitaplaştırılması iki yıl içinde tamamlanır. İlk olarak Türk Tayyare Cemiyeti tarafından 2 cilt halinde basılır. 1. cilt metni, 2. cilt ise belgeleri içerir. O dönem henüz Harf Devrimi gerçekleştirilmediği için basım Arap harfleriyle yapılır.
#Yazar