Kartvizit Osmanlı İmparatorluğu’nda Tanzimat’tan sonra başladı. İstanbul’da insanların kendilerine kartvizit bastırmaları, bu kartvizitleri birbirlerine vermeleri 1890’lı yılların başına rastlar. Kartvizitler hakkında yazı yazanlardan biri de Ahmet Mithat Efendi’dir.
#KartvizitDilimize Arapçadan geçmiş olan münşeat sözcüğü, inşa kelimesinden türetilmiştir. İnşa, bir şeyi sıfırdan yapmak, kurmak ve düz yazı anlamına gelir. Münşeat ise yazılmış, kaydedilmiş şeyler demektir. Diğer adı nesir olan mensur eserlerin tümü münşeat olarak tanımlanır. Örneğin: 1- Öykü 2- Roman 3- Anı 4- Anlatı. Osmanlı döneminde şair ve yazarların edebi değer taşıyan mektuplarının yayımlandığı dergilere de münşeat denir. Münşeat ne demek? Münşeat TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.
#Münşeat Ne DemekTürk Edebiyatı'nda yer alan çok önemli yazarlar bulunmaktadır. Bu yazarlar oldukça iyi eserler ortaya koymuşlardır. Ahmet Rasim'de bu yazarlardan birisidir. Ahmet Rasim'in birçok eseri günümüzde oldukça çok ilgi çekmektedir. Ahmet Rasim kimdir? Kısaca hayatı, edebi kişiliği, eserleri ve özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ahmet Rasim Kimdir?Milliyet’te hafta sonu sütun yazarlığına 20 yıl önce başladım. İlk yazım, gençlerin niçin göç ettikleri üzerineydi. 2000 yılında yazı hayatıma bu problemi tartışarak başladım. 20 sene sonra hiçbir şey değişmedi, son zamanlardaki şartlar dolayısıyla durum daha da ağırlaştı.
#YAZARSencer, Sultan Melikşah'ın oğludur. Sincar'da dünyaya gelmesinden dolayı bu ismi aldığı düşünülen Sencer, babasını 6 yaşındayken kaybetmiş ve hanedandaki taht kavgaları dolayısıyla yeterince eğitim alamamıştır. Çok az eğitim almasına rağmen kendisini geliştirme başarısına sahip olan Sencer, pek çok başarıya imza attı. Peki, Sencer kimdir tarihte ne zaman ve nasıl öldü? İşte, Sencer hakkında merak edilen bilgiler
#SencerOsmanlı’dan kalan Ecyad Kalesi yıkılarak yerine inşa edilen Zemzem Tower’ın Kábe manzaralı süitlerinin fiyatı 950 bin YTL ile 5.7 milyon YTL arasında değişiyor. 7 kuleden oluşan projenin tam ortasında yer alan otel binasının en üst katı ise Uzay Bilimleri Enstitüsü oluyor.
İstanbul yeni bir kültür- sanat mekanı daha kazanıyor. Yıllarca, Sabancı ailesinin konut olarak kullandığı tarihi Atlı Köşk, 11 Haziran'dan itibaren kapılarını Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi olarak sanatseverlere açacak. Müzede ilk olarak, Altın Harfler: Osmanlı Hat, Resim Sanatı Örnekleri ve Sabancı resim koleksiyonundan seçmeler sergilenecek.