Ülkemizde en çok merak edilen konulardan birisi vize başvurularıdır. Günümüzde pek çok kişi yurtdışına gitmekte ve gereken tüm evrakları araştırmaktadır. Bu ülkelerden birisi de Mısır ülkesidir. Bu nedenle Mısır ülkesine gitmek için vize başvurularının nasıl yapılacağı da merak konusudur. Peki Mısır vize istiyor mu? Türkiye'den Mısır'a seyahat için vize almak gerekiyor mu? Mısır vizesi hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
Mısır gerek Kızıldeniz’in muhteşem sualtıyla gerekse binlerce yıllık piramitleri ve tapınaklarıyla mutlaka gezilip görülmesi gereken bir ülke. Bunda anlaşalım... Arap coğrafyasında daha önceki seyahatlerimden bildiğim üzere bu yolculuğun kolay geçmeyeceği belliydi. Vize sürecinde başladı ve katlanarak gitti. İki sırt çantalı kadın, tursuz ve arabasız Mısır’da ne yaptık? Zor muydu? Kesinlikle evet. Bu yazı biz gezginlerin nelerle karşılaşabileceğini anlatmak ve hayatlarını kolaylaştırmak için bir rehber niteliğinde yazıldı...
#MısırMeslek hayatında 36 yılı geride bırakmış. Bugüne kadar 141 ülkeyi, 1450 şehri gezmiş! Türkiye’nin en sevilen rehberlerinden Saffet Emre Tonguç’layız! Bugün rotasında kendi hayat yolculuğu var. Bizi Çorlu’daki çocukluğundan Kandilli’deki gençliğine, Boğaziçi’ndeki öğrenciliğinden rehberlikteki ilk yıllarına keyifli bir gezintiye çıkaracak. Sonra yeni seyahat eğilimlerini, düşük bütçeli gezi önerilerini, İstanbul’un bilmediğimiz yerlerini anlatacak…
#Saffet Emre TonguçNecmi Sönmez küratörlüğünde Edip Cansever’in aynı adlı şiirini odağına alan ‘Düş Suda’ sergisi, Borusan Contemporary koleksiyonundan 60’a yakın eseri bir araya getiriyor. Perili Köşk’ün İstanbul Boğazı’yla ilişkisinin altını çizen ve mekânsal sınırları aşan sergi, Kuruçeşme Parkı’ndan Emirgan’a Boğaz hattındaki belli noktalara yerleştirilen QR kodlar aracılığıyla 360 derece sanal turla deneyimlenebiliyor. Ayrıca sergide yer alan videolar, İstiklal Caddesi’ndeki Borusan Müzik Evi’nin vitrininden de izlenebiliyor.
#Borusan Contemporaryİstanbul’da bahar denince Boğaz’ı süsleyen erguvanlar hatırlanır ama benim aklıma Bebek gelir... İnşirah Sokak’ın başındaki beyaz köşkün bahçesinde pembe manolyanın çiçekleri bugünlerde görünür oldu bile. Bu muhteşem manzarayı görmek için yolunuzu Bebek’e düşürün. Gitmişken parkı, camisi, badem ezmesi, kafeleri ve bir saray yavrusu görünümündeki Mısır Konsolosluğu’yla meşhur semti bir daha keşfedin.
#Seyahat8 bin 500 yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle İstanbul bir cevher. Taşı, toprağı, denizi, martıları, dilsiz sanılan duvarları bile öyle hikâyeler sunar ki bize, hayran kalmamak mümkün değil. O yüzden bu şehirde yaşanan her kayıp hem dünya kültürünün hem de her birimizin kalbinde büyük bir yara açıyor. Maalesef bu kayıplara bir yenisi eklendi; Vaniköy Camisi geçen hafta yandı. Bu vesileyle Boğaz’ın incileri yalıların arasında birer mücevher gibi duran yalı camileri yazdım.
#Boğaz'daki CamilerÜlkemizde pek çok ülkenin konsolosluğu bulunmaktadır. Bu konsolosluklar iki ülkenin anlaşması ile birlikte kurulur. Ayrıca bu konsolosluklar ülkelerin başkanları tarafından bizzat atanırlar. Türkiye'de yer alan konsolosluklardan biri de Mısır konsolosluğudur. Mısır konsolosluğu ülkemizde yıllardan beridir hizmet veren konsolosluklardan sadece birisidir. Peki, Mısır başkonsolosluğu nerededir? Mısır konsolosluğu adresi, telefon numarası ve iletişim bilgileri nelerdir? İşte Mısır konsolosluğuna dair detaylı bilgiler.
#Mısır Konsolosluğu Nerededir?Günümüzde artık hemen herkes sosyal medya kullanıyor. Yaygın olarak kullanılan sosyal medyalardan birisi de şüphesiz ki Instagram. İnsanlar gittikleri ve gezdikleri yerleri paylaşmayı çok seviyor. Şu sıralar koronavirüs nedeniyle evlerimizdeyiz ama bu süreç elbet bitecek. Ben de salgın sonrası İstanbul'da gezeceğiniz ve gezdiğinizde harika fotoğraflar çekeceğiniz bir seçki hazırladım. Ne de olsa bu günleri atlattıktan sonra açık havanın tadını hep birlikte bol bol çıkaracağız.
#İstanbulGünümüzde artık hemen herkes sosyal medya kullanıyor. Yaygın olarak kullanılan sosyal medyalardan birisi de şüphesiz ki Instagram. İnsanlar gittikleri ve gezdikleri yerleri paylaşmayı çok seviyor. Şu sıralar koronavirüs nedeniyle evlerimizdeyiz ama bu süreç elbet bitecek. Ben de salgın sonrası İstanbul'da gezeceğiniz ve gezdiğinizde harika fotoğraflar çekeceğiniz bir seçki hazırladım. Ne de olsa bu günleri atlattıktan sonra açık havanın tadını hep birlikte bol bol çıkaracağız.
#IstanbulMartı olmak lazım İstanbul’a. Hep gördüklerimize göremediğimiz şekilde bakabilmek, bu şehre yeni anlamlar yüklemek, yeni hazineler keşfetmek için… Tepemizde dönüp duran kuşlar nasıl bir İstanbul görüyor diye merak etmekle başladı her şey. Adını ‘Kanatlarımda İstanbul’ koyduğumuz bir yolculuğa çıktık. Yükseldikçe yükseldik ve bambaşka bir İstanbul’la tanıştık. O kadar yukarıdan bakınca ne trafik, ne kaos, ne kabalık, ne de kalabalık kaldı. İstanbul’da kızdığımız her şey, yerini âşık olunası güzelliklere bıraktı. Sis perdesinin mistik havası, güneşin Boğaz’a saçtığı ışıltı, erguvanların moru, sonbaharın sarısı, karın beyazı karşıladı bizi. Hayran olunası gün batımları, şehrin en sakin hallerine şahitlik ettiğimiz gün doğumları, kuleleri, minareleri, kubbeleri, çatılarıyla büyüleyici bir İstanbul çıktı karşımıza. Bir kez daha anladık ki Napolyon Bonapart boşa dememiş; “Dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu.”
#İstanbul Gezi RehberiDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin, "Ortaya çıkacak sonuçları tüm dünyayla paylaşacağız. Herhangi bir ülkeyle o ya da bu bilgiyi paylaşmamız söz konusu değil." ifadesini kullandı.
#Dışişleri Bakanı ÇavuşoğluBoğaziçi tarih boyunca güzelliği ile insanları büyülemiş bir su kanalıdır. Günümüzde bile bu kadar yoğun bir yapılaşmayla boğulmuş olmasına rağmen boğazdan geçerken suyun akışına ve hemen yanında bulunan yalılara bakmaya doyamıyoruz. Gemi trafiği ve yapılaşma nedeniyle zaman zaman zarar görseler de hepimizin hayallerini süsleyen bu yalıların hikayelerini sizin için araştırdık.
#Doganburda‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. İşte jüri üyelerinin madde madde en iyi 20 seçimleri...
#Mimariİstanbul geçen hafta bahardan çalma birkaç gün yaşadı. Güneşli günler benim de aklımı çeldi. Eski günlerdeki gibi bir Boğaz yolculuğu yapmayı aklıma soktu. Vapura binmek için soluğu Eminönü’nde aldım. Yolcularla birlikte martılar da vapurun etrafında yerlerini almışlardı. Karşımda bildiğim görüntüler duruyordu. Ve vapur hareket etti…
#İstanbulCHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Mısır'daki idam cezalarına karşı tüm partilerin ortak bildiri yayınlamasını önerdiğini ancak MHP'den olumlu yanıt gelirken AK Parti'nin öneriye yanıt vermediğini söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır ise CHP'li Hamzaçebi'nin "ortak bildiri önerdik, AK Parti destek vermedi" sözlerini yalanladı. AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır'ın Twitter mesajına, CHP'li Hamzaçebi de twitter'dan yanıt verdi.
#Ak Parti