Mimari Restorasyon bölümü hakkındaki araştırmalar 2021 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından gündem oldu. Mimari restorasyon bölümü, iki yıl eğitim alınan ön lisans bölümlerinden biri. Devlet ya da vakıf üniversitelerinde eğitimi alınabiliyor. Peki, Mimari Restorasyon bölümü nedir?
#Mimari Restorasyon Bölümü Nedir?Mimari restorasyon bölümü günümüzde talep görmekte olan bir meslek dalıdır. Mimari Restorasyon bölümü nedir ve mezunu ne iş yapar? Bölümü olan üniversiteler, dersleri ve iş imkanları nelerdir? Detaylı bir şekilde araştırdık ve derledik.
#Mimari Restorasyon Bölümü Nedir?YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih takvimine yönelik araştırmalar hız kazandı. Tercih döneminde en çok merak edilenlerden biri de Mimari restorasyon bölümü. Bu bölümde iş imkanlarının neler olduğu ve hangi üniversitelerde yer aldığı vatandaşlarca sorgulanıyor. Peki, mimari restorasyon bölümü nedir?
#Mimari Restorasyon Bölümü Nedir?Miss World 2019 yarışmasında Türkiye'yi temsil eden Simay Rasimoğlu, magazin dünyasının da araştırdığı isimler arasında yer almaya başladı. Simay Rasimoğlu'nun yaşı ve nereli olduğu gibi konularda bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştirdi. Peki, Simay Rasimoğlu kimdir ve kaç yaşında? İşte, Miss Turkey 2019 güzeli Simay Rasimoğlu hakkında merak edilenler
#Simay RasimoğluHadi’nin 10 Ekim tarihli ipucu Miss Turkey 2019’dan geldi. Instagram hesabından paylaşılan ipucu sorusu şu şekilde: ‘Geçtiğimiz hafta düzenlenen Miss Turkey 2019 yarışmasını kim kazanmıştır? Ülkemizi İngiltere’de düzenlenecek olan Miss World 2019’da temsil edecektir.’ İşte, Hadi’ye konu olan Miss Turkey 2019 yarışmasının kazananı…
#Miss Turkey 2019 Yarışmasını Kim KazanmıştıMiss Turkey 2019’un finali geçen çarşamba yapıldı. Yarışmada kraliçe tacını Simay Rasimoğlu taktı, ikinciliği Bilgi Nur Aydoğmuş ve üçüncülüğü de Büşra Turan kazandı. Yarışmanın heyecanı soğumadan, ilk üç güzeli hızlıca sorguya çektik!
#Miss Turkey 2019Miss Turkey 2019 güzellik yarışmasının birincisi Simay Rasimoğlu oldu. 20 aday arasına seçildikten sonra MİSS Turkey 2019 birincisi tacını takan Simay Rasimoğlu'nun hayatına ilişkin bilgiler merak ediliyor. MİSS Turkey'in yeni güzeli, Türkiye'yi İngiltere'de düzenlenecek olan Miss World 2019 yarışmasında temsil edecek. Peki, MİSS Turkey 2019 birincisi Simay Rasimoğlu kimdir, kaç yaşında?
#MİSS Turkey 2019 BirincisiMiss Turkey birincisi Simay Rasimoğlu, jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucu kazanan isim oldu. Yarışmanın birincisi olmasının ardından kariyeri, nereli, kaç yaşında olduğu ile birlikte boyu da merak edilen Simay Rasimoğlu, internet üzerinden sorgulanan isimler arasında yer alıyor. Peki, Miss Turkey birincisi Simay Rasimoğlu kimdir, kaç yaşında ve boyu kaç? İşte, Miss Turkey 2019 birincisi Simay Rasimoğlu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Simay RasimoğluMiss Turkey 2019 güzellik yarışmasında, çarşamba akşamı final heyecanı yaşandı. 20 adayın podyumda boy gösterdiği yarışmada, jüriden geçer not alan bir yarışmacı Türkiye'nin en güzel kadını seçildi. Miss Turkey finalinde birinci seçilen yarışmacı ülkemizi Miss World yarışmasında temsil etme hakkı kazandı. Peki, Miss Turkey 2019'da kim birinci oldu? İşte Miss Turkey birinci ikinci ve üçüncüsü hakkında detaylar.
#Miss Turkey Birincisi Kim OlduİZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 13'üncü kez düzenlediği "Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri" için başvurular başladı. Tarihi yapıların korunmasını teşvik eden Koruma Ödülleri için son başvuru tarihi 21 Ağustos olarak belirlendi.
#İzmir Büyükşehir Belediyesi- Burdur'un Gölhisar ilçesinde "Gladyatörler kenti" olarak da bilinen Kibyra Antik Kenti'nde yapılan kazılarda en az bin 800 yıllık olduğu belirtilen "Ludus duodecim scriptorum" (12 işaret oyunu) oyununa rastlandı - MAKÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Demirer: - "Yaşamak, gülmek gibi anlamlara gelen 6 harfli kelimelerin bulunmaya çalışıldığı bir oyun. Atılan zarlara göre karelerin üzerinde ilerleniyor"
Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA) - İZMİR’de Ortodoks Rum Kilisesi Aya Vukla’da (Aziz Vukolos), 92 yıl sonra ibadet yapıldı. Ayine, İzmir’de yaşayan Ortodokslar’ın yanı sıra Yunanistan, İngiltere ve Rusya’dan da katılan oldu. Kiliseyi restore ettirdiği için kendisine şükran plaketi verilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 17 Ağustos depreminin 15’inci yıldönümüne denk gelen ayinde Yunanistan’ın deprem sonrası yaraları sarmak için nasıl koştuğunu hatırlatarak, kilisenin bu dostluk ve kardeşliği daha da geliştireceğini söyledi.
Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Kemer köyünde, 2 bin 700 yıllık geçmişe sahip Roma İmparatorluğu'nun liman kenti Parion'daki su altı çalışmaları sırasında, kente ait 2'nci antik liman bulundu. Kazı Başkanı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Keleş, "Bu liman güney limana göre yani ticaret limanına göre biraz daha küçük boyutlu ve iç kısmı kentin içinden geçen çayın biriktirdiği alüvyonlar ile dolmuş durumda. Parion, bir lejyon kolonisi. Dolayısıyla buranın bir askeri liman olma ihtimali olabilir" dedi.
#ÇanakkaleSivas'ta Anadolu Selçuklu Devleti zamanında yaptırılan Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası'nda 44 yıl önce üzeri betonla sıvanan ve 9 yıl süren restorasyon çalışması sonrası gün yüzüne çıkarılan haça benzetilen motifle ilgili Prof. Dr. Erdal Eser, "Kimi zaman bu motifin haç motifi olarak anlatıldığını ve algılandığını görüyorum ancak bunun gerçekle ilgisi yoktur. Burada haç motifi olmaktan daha çok, Hz. Muhammed'i simgeleyen bir mimari öge olan minber ve dolayısıyla Hz Peygamber'in vurgulanması amaçlanmıştır. Her artı işaretini gördüğümüzde bunu haç olarak görüyoruz ama bu doğru değil" dedi.
#SivasSivas'ta Anadolu Selçuklu Devleti zamanında yaptırılan Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası'nda 44 yıl önce üzeri betonla sıvanan ve 9 yıl süren restorasyon çalışması sonrası gün yüzüne çıkarılan haça benzetilen motifle ilgili Prof. Dr. Erdal Eser, "Kimi zaman bu motifin haç motifi olarak anlatıldığını ve algılandığını görüyorum ancak bunun gerçekle ilgisi yoktur. Burada haç motifi olmaktan daha çok, Hz. Muhammed'i simgeleyen bir mimari öge olan minber ve dolayısıyla Hz Peygamber'in vurgulanması amaçlanmıştır. Her artı işaretini gördüğümüzde bunu haç olarak görüyoruz ama bu doğru değil" dedi.
#SivasAydın’ın Söke ilçesi yakınlarındaki, arkeoloji dünyasında ‘Anadolu’nun Pompeisi’ olarak bilinen Priene’deki kazıların Başkanı Prof. Dr. İbrahim Hakan Mert, Bursa ve Frankfurt Üniversitesi’nden ekiplerin sürdürdükleri çalışmaları anlattı. Priene’nin hem şehir planlamacılığı, hem de dini özellikleri açısından çok önemli bir antik merkez olduğunu vurgulayan Prof. Mert, bilimsel çalışmaların yanısıra UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de aday olan kentin Türkiye turizmine katkıda bulunması umudunda.
#İbrahim Hakan MertKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Dünyanın en önemli koleksiyonlarından birine sahip olan Antalya Arkeoloji Müzesi’nin yeniden yapımıyla ilgili proje çalışmalarına geçen haftadan itibaren başladık, müjdesini vermiş olayım. Mimari proje ekibimiz şu anda çalışmalarını yürütüyor. İnşallah projelerin tamamlanmasıyla birlikte Antalya Arkeoloji Müzesi’ni yine kendi yerinde en kısa sürede tamamlamayı arzuluyoruz" dedi.
#Mehmet Nuri Ersoyİstanbul Valiliği tarafından 'Yadigar' projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, "Şimdiye kadar, 136 tane çeşme, 208 de diğer eser olmak üzere toplam 344 eser restore edildi. Yaklaşık üç yıl içerisinde yaklaşık bin eseri restore edeceğiz. Bin eserin şu an 148'i çeşme 77'si diğer sivil mimari eser olmak üzere 255 tanesi fiilen başlamış durumda. Bin tane projemizin 225'i ilçe belediyelerimiz ile protokol yaptık, ilçe belediyelerimiz ile hem finansal anlamda bir ortaklığımız var hem de projelerin yürütülmesinde bir ortaklığımız var" ifadelerini kullandı.
#İstanbul Valiliği