Hıçkırıkla birlikte boğazda ve göğüste oluşan yanma hissine mide yanması deniliyor. Bu durum yemeklerde özellikle baharatlı, yağlı ve asitli gıdaları yedikten sonra ortaya çıkabilir. Ancak mide yanmasına iyi gelen bitkisel çaylar ve yiyeceklerle evde doğal yollarla çözüm üretmek mümkün. Peki mide yanmasına ne iyi gelir ve nasıl geçer? Mide yanması neden olur? Soda ve süt mide yanmasına iyi gelir? Mide yanmasına iyi gelen çaylar hangileri? İşte evde sürekli mide yanmasına iyi gelen yiyecekler ve bitkisel öneriler...
#Mide YanmasıBirçok insanın zaman zaman yaşadığı ve gerçekleştiğinde hayat kalitesini düşüren mide yanması, özellikle yetişkinlerde görülen bir sağlık sorunudur. Genellikle acı, yağlı ve ekşili gıdalar tüketildiği durumlarda ortaya çıkan mide yanmasını geçirmek için bazı yöntemler var. Mide yanması problemini sıkça yaşayan vatandaşlar, bu problemi ortadan kaldırmak için neler yapması gerektiği konusunda internette araştırma yapıyor. Peki, mide yanması nedir? Mide yanması neden olur? Mide yanmasına ne iyi gelir?
#MideMide yanması herkesin zaman zaman yaşadığı bir sağlık sorunudur. Özellikle yağlı, ekşi ya da baharatlı yiyecekleri tükettikten sonra ortaya çıkan yanma hissini hafifletmenin bazı basit yolları vardır. Siz de "Mide yanmasına ne iyi gelir?" diye öğrenmek istiyorsanız, aradığınız cevapları haberimizde bulabilirsiniz.
#Mide YanmasıŞişmanlık, vücutta yağ dokusunun normalden fazla olmasıyla karakterize bir hastalıktır. Şişman bir kişi ayrıntılı tetkiklerden geçirildiğinde, bazen hiçbir anormalliğe rastlanmayabilir. Bazen fiziksel olarak da bir belirtisi yoktur. Ancak diğer yandan tip II şeker hastalığı tanısı konmuş hastaların çoğu şişmandır. Yine vücuttaki yağ dokusunun artması ile hormonal-metabolik hastalıkların ve kalp damar hastalıklarının ortaya çıkması ya da ağırlaşması arasında doğrudan bir ilişki olduğu bilinmektedir.
#1Reflü hastalığı hem yetişkinlerde hem de çocuklarda görülen hastalık çeşitlerinden biridir. Hastalığın tanısını koymak için kişide belirli incelemeler yapılması gerekmektedir. Özellikle gösterilen belirtiler doğrultusunda tedavi aşamalarına geçmek çok daha doğrudur. Çocuklarda oluşan reflü hastalığı da özellikle anne ve babalar tarafından keşfedilmektedir Belirtileri takip eden ebeveynler daha sonra uzman kişi desteğine başvurmaktadır. Çocuklarda reflü nedir, neden olur, nasıl geçer, belirtileri nedir ve neler iyi gelir sizler için derledik.
#ÇocukHamilelik sürecinde dikkat edilmesi gereken pek çok detay bulunmaktadır. Özellikle de gebelik sürecindeki sağlık problemlerine karşı doğru çözümler uygulanmalıdır. Hamilelikte mide yanmaları çok sık görülür. Hamilelikte mide yanmasına ne iyi gelir? Gebelikte mide yanmasına iyi gelen bitki çayları ve yiyecekler nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Gastrit, stres, soğuk algınlığı gibi pek çok nedenle ortaya çıkan mide ağrısı sırta vurur mu araştırılan konular arasında yer alıyor. Sıklıkla görülen mide ağrısı müdahale edilmediğinde başka önemli sorunlara da neden olabilir. Peki, mide ağrısı hangi hastalıklara neden olur, sırta vurur mu? İşte mide ağrısı ile ilgili oluşabilecek durumlar...
#Mide AğrısıMide kanaması, üst gastrointestinal sistemin kanama türleri arasında yer almaktadır. Tüm sindirim sisteminde yer alan kanamalar arasında sık sık karşılaşılan bir durum olarak bilinir. Akut olan mide kanaması 1 ila 6 hafta arasında sürerken, 6 haftadan daha fazla sürede devam eden kanama kronik türde olan mide kanaması olarak tanımlanır. Kanama fark edilmez ya da tedavi edilmezse bu hastalık hayati önem taşıyan bir hale gelir. 60 yaş ve 60 yaşından daha üzeri olan kişilerde görülme oranı diğer yaşlara nazaran daha fazladır. Belirtileri ise kişiden kişiye değişiklik gösteren bir durumdur. Peki, mide kanaması nedir ve neden olur? Ölüme neden olur mu tüm detayları ile derledik.
#Mide KanamasıHavaları soğuk seyrettiği kış mevsiminde pek çok kişinin etkilendiği bir sorun olan özellikle tek taraflı bademcik şişmesi, çocukların yanı sıra yetişkinlerde de sıklıkla görülebilen bir problem. Zaman zaman kulak ağrısı da yapan, sabahları veya alerjik boğaz yani bademcik şişmesine nelerin iyi geleceği, bu sorunun neden olduğu ve nasıl belli olacağı da araştırılıyor. Peki, bademcik (boğaz) şişmesine ne iyi gelir, evde nasıl geçer? Bademcik şişmesi neden olur? İşte, bademcik şişmesi belirtileri ve merak edilenler...
#Bademcik ŞişmesiHavaların ani soğuması ve kış ayları, boğaz yanmalarına neden olan en büyük etkenlerdir. Bunun yanında yaz aylarında hava değişimi de boğaz yanması sorunlarının artmasına sebep gösterilir. Boğaz yanması ve öksürük şikayetleri olan pek çok kişi de bu soruna evde doğal yollara çözüm bulmak adına araştırma yapıyor. Peki, boğaz yanmasına ne iyi gelir? Boğaz yanması neden olur, nasıl geçer? İşte bitkisel yollarla boğaz yanmasına iyi gelen kesin çözüm yolları...
#Boğaz Yanmasına Ne İyi Gelir?Farenjit (boğaz iltihabı);burun ve ağız boşluğunun arka duvarında oluşan iltihaplanmadır. Akut ve geçmeyen kronik olmak üzere iki tür farenjit görülür ve ikisi birbirinden farklıdır. Ani gelişen, şiddetli iltihaplanmalar akut farenjittir. Daha hafif seyreden fakat buna karşılık da daha uzun süren farenjit türü ise kronik(müzmin) farenjittir. Akut farenjitin belirtileri sadece boğazla ilgili değildir. Peki Faranjit neden olur? Faranjite ne iyi gelir, nasıl geçer? Evde faranjite iyi gelen bitkisel çözümler...
#FaranjitHamilelik süresince uyku ve yorgunluk problemi yaşayan anne adaylarına çözüm önerilerinde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Op. Dr. Nur Betül Tekiner, "Anne adayları gebeliğin özellikle son üç ayında uykusuzluk ve yorgunluktan şikayetçi. Sorunun temelindeki 7 probleme karşı önlem alarak hem gebeliği kolay geçirmek hem de depresyon ve gerginlik riskini bertaraf etmek mümkün" dedi.
#HamilelikHamilelik süresince uyku ve yorgunluk problemi yaşayan anne adaylarına çözüm önerilerinde bulunan Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Nur Betül Tekiner, “Anne adayları gebeliğin özellikle son üç ayında uykusuzluk ve yorgunluktan şikayetçi. Sorunun temelindeki 7 probleme karşı önlem alarak hem gebeliği kolay geçirmek hem de depresyon ve gerginlik riskini bertaraf etmek mümkün” dedi.
#Op. Dr. Nur Betül TekinerGünümüzün anne adayları hamilelik dönemi hakkında artık çok daha bilinçli. Hamile kalmadan önceki dönemde başlayıp 40 hafta boyunda gerekli kontrollerini düzenli yaptırıyor, yazılı ve görsel kaynakları takip ederek bu dönem hakkında bilgiye ulaşıyorlar. Buna rağmen bebeğini beklerken etrafında duyduğu hamilelikle ilgili hurafelere maruz kalabiliyor.
#HamilelikhamileliktesaglikBoşuna “Mideme bir şey dokundu” demeyiz. Sindirim organlarımız, sadece uzun oruç günlerinde ve aç kurt gibi iştahlı olduğumuz gecelerde değil, normalde de çok hassastır. Düzensiz beslenme, yanlış gıda ürünleri seçimi veya stres çok kez mide ve bağırsaklarımızın dengesini bozmaya yeter.
#Mide YanmasıSabırla bekler, sonunda aile, akraba ve arkadaş çevremizle, en leziz, çeşit çeşit yemeklerin dizildiği iftar sofrası etrafında toplanırız. Ama çoğu kez fazla ve hızlıca yanlış şeyleri yiyoruz. Üstelik bunu yatmadan önce yapıyoruz. Bu nedenle midedeki sinsi yanma çok geçmeden kendini hissettiriyor. Özel önlemlerle ramazanda mide yanmasını önleyebilirsiniz.
#AlmanyaSağlığı koruma ve güçlendirme söz konusu olduğunda doğal bitki gibi desteklerden faydalanmak gerekir ama aynı şeyi hastalıklarınızı tedavi etmek için yaptığınızda başınıza bazı ’doğal kazalar(!)’ gelebilir. Son zamanlarda bu tür kazalarla çok sık karşılaşıyoruz. ’Alternatif tıp’ diye önerilen ’reçetelere’ karşı dikkatli olmalıyız.