Microsoft’un beyin takımında 18 aydır bir Türk de var. Süreyya Ciliv, 2000 yılı Ekim ayında Microsoft Türkiye genel müdürlüğünden ayrıldı. Seattle'a gitti, Endüstri Çözümleri Genel Müdürü oldu. Bir yıl sonra Kurumsal Pazar Genel Müdürlüğü'ne getirildi. Altı ay içinde yeni bir göreve getirilecek. Yediye bölünecek olan Microsoft'taki, yedi genel müdürden biri olacak. 18 ay sonra ilk kez Türkiye'ye gelen Ciliv'le 'Microsoft'taki hızlı koşusunu' konuştuk. <br><br>
Girişimcilik zirvesi Take Off İstanbul, 11-12 Aralık tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğü, Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi yürütücülüğünde düzenlenen zirve, 2018 yılından bu yana uluslararası yatırımcıları, küresel teknoloji liderlerini ve dünyanın dört bir yanından başarılı girişimleri İstanbul’da buluşturarak geleceğin vizyonunu şekillendiriyor.
#Take Off İstanbulDiyarbakır'da öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran'ın avucunda ve üzerinde bulunan saç ve kıl örneklerine ilişkin Adli Tıp Kurumu raporu, dava dosyasına eklendi. Öte yandan daraltılmış baz raporunun hangi teknik ve veriler ile ilgili yapıldığına dair istenen ek bilirkişi raporu dosyaya girdi. İşye davada yeni gelişmeler...
#Narin GüranKüresel piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) 4 yıl aradan sonra 50 baz puanlık faiz indirimine gitmesinin ardından "yumuşak iniş" ihtimaline yönelik beklentilerin yeniden güçlenmesiyle geçen hafta pozitif seyrederken, gözler ABD'de açıklanacak büyüme verisine çevrildi.
#BorsaABD'de açıklanan verilerden alınan sinyallerle faiz indirimine yönelik beklentiler güç kazanırken, yatırımcıların risk iştahında artış görüldü. Fed'in gelecek haftaki toplantısında 25 ya da 50 baz puanlık faiz indirimine gidebileceği yönündeki beklentiler "yüzde 50'ye yüzde 50" düzeyinde eşit oranda bulunuyor.
#FedGiderek daha çok hayatımıza giren yapay zekâ (AI) dünyanın piyasa değeri en yüksek şirketleri sıralamasında da taşları yerinden oynattı. 2022 yılının sonundan bu yana dokuz kattan fazla artış gösteren grafik işlemci üreticisi ve yapay zekâ çip devi Nvidia, Microsoft’u geride bırakarak dünyanın en değerli halka açık şirketi oldu.
#Bıll GatesTürkiye'nin teknoloji markası Casper, Haziran ayında geçerli olacak kampanya ile teknolojiseverlere büyük indirim fırsatları sunuyor. Yaz tatilini heyecanla bekleyen öğrenciler ve Babalar Günü için özel indirim fırsatları sunan Haziran kampanyası, güç ve performansı özel tasarımla buluşturan Excalibur ve Nirvana monitörlerde, seçili masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda, VIA telefon ve tablet ürünlerinde %15’e varan indirim avantajı sağlıyor.
#Sponsorlu İçerikİzmir’de yaşayan 19 yaşındaki Selin Karaca, dünyanın en iyi üniversitelerinden tam burslu kabul aldı. Bu üniversiteler arasından Columbia University New York’u tercih eden Selin Karaca, sağlık alanında yapay zeka üzerinde projelerine devam ederek, computer science (bilgisayar bilimi) ve neuroscience (nörobilim) alanında çift anadal yapmayı planlıyor.
#1ABD'li çip devi Nvidia, yapay zeka programlarına ilgi ile artan çip talebi nedeniyle beklentilerinin de üzerinde kâr ve gelir açıkladı. Açıklama sonrası dünya genelindeki çip üreticileri ve yapay zeka şirketlerinin hisseleri yükseldi. Hisseleri yüzde 14 değer kazanan Nvidia'nın pazar büyüklüğü bir günde 209 milyar dolar değerlendi.
#NvidiaJulia Koch, ABD’nin Iowa eyaletinde çiftçilikten gelen bir ailenin kızı olarak doğduğunda bir gün ülkenin en zengin, dünyanın da ikinci zengin kadını olmayı hayal ediyor muydu bilinmez. Ama etmediyse bile durum bu… 61 yaşındaki sosyetik isim hayatını, dünyada sayısız kişinin hayallerini süsleyen bir servete ve şöhrete sahip olarak geçirdi...
#Julia KochGünümüzde birçok farklı otomobil firması direksiyon taşımayan sürücüsüz otomobil modelleri üzerinde çalışıyor. Ancak bu araçlar hemen gelmeyecek, süreç ilk olarak sürücüsüz minibüsler ile hayatımıza girecek. Geleceğin toplu taşıma araçları, tamamen elektrikli altyapı üzerine kuruluyor ve herhangi bir direksiyon ya da sürücü koltuğu olmadan tasarlanıyor.
#CES 2023 FuarıTeknoloji milyarderleri için 2022, kötü bir yıl oldu. Pandemi döneminde değeri katlanarak artan hisselerde yaşanan kayıplar ve 10 yıldır devamlı büyümekte olan bazı şirketlerin bu trendi sürdürmeyi başaramaması, küresel milyarderler listelerini alt üst etti. Peki kim, neden, ne kadar kaybetti? İşte cevabı...
#Elon MuskTeknolojinin gelişmesiyle hayatımıza giren çok sayıda şey oldu. Bunlardan birisi de bulut sistemleri ve spesifik olarak bulut depolama hizmetleri. Peki bulut sistemleri şu an hangi aşamada yer alıyor? Süreç sadece sunucular üzerinde veri depolama imkânıyla mı sınırlı kaldı? İşte bulut sistemlerde yeni dönem...
#TeknolojiOyunu gittiğimiz her yere götürmek adına artık hiç olmadığı kadar fazla oranda alternatif seçeneğe sahibiz. Geçmişte taşınabilir konsollardaki oyun deneyimi, bilgisayar ve sabit konsollara göre daha geride kalıyordu. Ancak, yeni nesil grafik birimleri ve işlemciler sayesinde artık bu durum değişti.
#TeknolojiSerbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), 2021 yılı Telekomünikasyon Sektörü Düzenlemelerine Yönelik Değerlendirmeler Raporu’nu sektör ve kamuoyuyla paylaştı. 2021’de telekomünikasyon sektörü toplam gelirleri 92,37 milyar TL oldu. TELKODER uzmanlarınca Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verileri kullanılarak yapılan diğer bir hesaplamaya göre enflasyon etkisinden arındırılmış pazar büyüklüğü ise 13,45 Milyar TL oldu. TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Halil Nadir Teberci konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “2003 yılında 14,98 milyar TL olan enflasyondan arındırılmış elektronik haberleşme gelirinin 2021 yılında 13,45 milyar TL olduğu ortaya çıkıyor. TELKODER olarak 20 yıldır sektörün gelişmesi ve layık olduğu konuma gelmesi için hep doğruları işaret ediyoruz. Telekomünikasyon sektörü tüm alt alanlarıyla iş dünyasından eğitime kadar birçok sektörün altyapısı niteliğinde ve özellikle fiber altyapı başta olmak üzere telekomünikasyon sektörünün gücü Türkiye’nin ekonomik gücünü destekleyecek” dedi.
#TelkoderTeknoloji kabuk değiştiriyor, yeni dünya düzeninde mobilite daha da ön plana çıkarken, kullandığımız araçlar da bu yönde bize eşlik ediyor. Özellikle de iş ve eğitim hayatının vazgeçilmezi olan dizüstü bilgisayarlara artık hiç olmadığı kadar çok ihtiyacımız var. İşte bu noktada Casper’ın bize uzun yıllar eşlik edecek yepyeni bir çözümü var. Bu içeriğimizde yeni Nirvana F500’ü yakından inceliyor ve öne çıkan tüm özelliklerini masaya yatırıyoruz.
#Sponsorlu İçerikWindows 10 Wi-Fi'niz çalışmadığında karşılaşabileceğiniz en sinir bozucu sorunlardan biridir. Modern bilgi işlemin çoğunun bir web bağlantısına bağlı olduğu düşünüldüğünde, internetten kopmak üretkenliğinizi korkunç bir şekilde durma noktasına getirebilir. Sorunun çözümü nedir detayları ile sizler için derledik.
Varsayılan tarayıcı nasıl değiştirilir konusu sıklıkla sorulan sorular arasındadır. Özellikle kullanım alanı bakımından oldukça önem taşıyan konulardan birisidir. Bu bakımdan Varsayılan tarayıcı değiştirme işlemi (Windows 7, 8, 10 ve 11) öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla bu işlemi kullanabilirsiniz. Varsayılan tarayıcı nasıl değiştirilir? Varsayılan tarayıcı değiştirme işlemi (Windows 7, 8, 10 ve 11) detaylarıyla derledik.