Bazı meyve sebzeler tam bir şifa deposu olarak bilinmektedir. Bu meyvelerin sadece mevsimlerinde değil her zaman tüketilmesi gerekmektedir. Mevsimi dışında da bu ürünlere ulaşmak için meyvelerin bazı işlemlerden geçirilmesi gerekir. Bu yapılan işlemlerinde sağlıklı olması gerekmektedir. Kişilerin sağlıklarına zarar verecek işlemlerden uzak durmak gerekmektedir. Dut pek çok hastalığa iyi gelen tam bir şifa deposudur. Dut kurutularak ta tüketilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#DutSonbaharın yüzünü göstermesiyle her yıl olduğu gibi bitki çaylarına talep artmaya başladı. Koronavirüs, grip gibi hastalıklara karşı kendini korumak isteyen, fazla kilolarından kurtulmaya çalışan soluğu aktarların kapısında alıyor. Ancak şifa niyetine tüketilen ve masum gibi görülen bitki çayları organ kaybından ölüme kadar çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Uzmanlar, "Biri 100 defa içer hiçbir problem olmaz, başkası ilk içişinde karaciğer nakline gidecek kadar şiddetli organ hasarı yaşayabilir" uyarısıyla bitki çayları konusunda dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı...
#Bitkisel ÇaylarTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, cuma günü Lisanslı Depo Desteği kapsamında 16,4 milyon lira destek ödemesi yapılacağını açıkladı. Bakan Pakdemirli ayrıca, küçük aile işletmeleri kapsamında, gençlere ve kadın çiftçilere pozitif ayrımcılık yapmaya devam ettiklerini belirterek, yüzde 50 hibe müjdesi verdi.
#HaberCumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Beslenme ve Diyet Ünitesi Başdiyetisyeni Kibar Gültekin Kurt, kurutulan meyvelerin kan şekerini yükseltme hızını arttırdığını, bu nedenle kronik böbrek hastalarının bu yiyecekleri tüketmemesi gerektiği bildirdi.
Sağlık Bakanlığı yetkilileri, yaklaşan kış aylarına tüketmek amacıyla kışlık yiyecek hazırlayan vatandaşlara, bu yiyecekleri hazırlarken besin değerlerini korumak ve sağlığı bozacak duruma gelmelerini önlemek için dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında uyarılarda bulundular.
<B>Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu bünyesindeki ‘Meyve-Sebze İşleme’ programında okuyan öğrenciler, meyve ve sebzelerin tarladan sofraya gelene kadarki işlenme aşamalarını öğreniyor. Bazı uygulama derslerinde reçel, salamura veya konserve yapan öğrenciler, kalite kontrol analizlerini tamamladıkları ‘ödevlerini’ dersten sonra afiyetle yiyor.</B>