Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’da “Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi”nde konuşma yaptı. Bu yıldan itibaren meslek ortaokullarını açmayı planladıklarını belirten Bakan Tekin, "Türkiye'nin her bölgesinde sektörün ihtiyaç duyduğu elemanı yetiştirmek için 4 yeni okul modelini hayata geçirmeyi gündemimize aldık" ifadelerini kullandı.
#Yusuf TekinMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’da “Eğitim Öğretim Yılı Açılışı, Eğitim Teknolojileri AR-GE ve Kalite Zirvesi”nde konuşma yaptı. Bu yıldan itibaren meslek ortaokullarını açmayı planladıklarını belirten Bakan Tekin, "Türkiye'nin her bölgesinde sektörün ihtiyaç duyduğu elemanı yetiştirmek için 4 yeni okul modelini hayata geçirmeyi gündemimize aldık" ifadelerini kullandı.
#MEBMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde her sınıf seviyesindeki özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere yönelik rehberlik hizmetlerinin etkili ve sistematik olarak yürütülmesi amacıyla “Özelleştirilmiş Kapsayıcı Rehberlik Programları” hazırlandı.
#MEBMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bursa'daki bir okulda düzenlenen dansözlü eğlenceye tepki göstererek, "Resmi Gazete'de yayınladığımız değişiklikle, okul aile birliklerinin yapmış olduğu tüm sosyal etkinliklerde mutlaka okul müdüründen izin alınacak ve denetime tabi olacaklar. Burada kritik olan diğer bir konu da ülkemizin milli ve manevi değerlerine tezat teşkil eden hiçbir etkinliğe izin vermeyeceğiz" dedi.
#Milli Eğitim BakanıNazif Yılmaz, 2022 yılının ilk ayında Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olarak atanmasının ardından araştırılan isim olmaya başladı. Daha önce Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü olarak görev yapan Nazif Yılmaz, akademik kariyerini ise kendi alanında sürdürmüştür. Peki, Nazif Yılmaz kimdir, nerelidir? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Nazif YılmazAdrese dayalı lise sorgulama ekranı, 2021 LGS kapsamında ter döken pek çok öğrenci için kritik bir önem arz ediyor. Öğrencilerin LGS tercihleri kapsamında muhakkak yer vereceği adrese dayalı liseler, ikametin en yakınındaki okulu ifade edecek. Peki, MEB tarafından adrese dayalı lise sorgulama 2021 ekranı ne zaman açılacak?
#Adrese DayalıDestekleme ve Yetiştirme Kursu (DYK), Milli Eğitim Bakanlığı tarafından devlet okullarında eğitim görmekte olan öğrenciler için verilen ekstra eğitimleri nitelemektedir. Destekleme ve Yetiştirme Kursları için herhangi bir ücret alınmadığı gibi dersler tamamen müfredata göre işlenmektedir. MEB, son yaptığı açıklamada, 8 ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocak'ta başlatılacak açıklamasında bulundu. İşte, Destekleme ve Yetiştirme Kursları hakkında detaylı bilgiler
#Destekleme Ve Yetiştirme Kursları‘Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ Resmi Gazete'nin 10 Eylül tarihli sayısında yayımlandı. Buna göre, Anadolu liselerinin açılması için okulun açılacağı yerleşim birimi merkez nüfusunun 10 bin veya ilçeye bağlı çevre köyleri ile en az 20 bin olması gerekmeyecek. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu bünyesinde, mesleki eğitim merkezinin açılabilmesi için aynı yerleşim biriminde bağımsız mesleki eğitim merkezi bulunmaması şartı aranmayacak. Toplam nüfusu 200 binin altında olan illerde nüfus şartı aranmaksızın il merkezinde bir rehberlik ve araştırma merkezi açılabilecek.
#ÖĞRENCİMEB Müsteşarı Yusuf Tekin, canlı yayında LGS ile ilgili açıklamalarda bulundu. Tekin, sistem değişikliğinin öğrenciler üzerindeki sınav baskısını kaldırmak için yapıldığını belirterek tercih süresiyle ilgili, “Hiçbir öğrenci istemediği, tercih etmediği okul türüne yerleştirilmeyecek. Böyle bir zorlamayla karşı karşıya kalmayacaklar” dedi.
#Yusuf TekinBekir Bozdağ, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin eğitim sistemiyle ilgili sözlerine cevap verdi. Bekir Bozdağ, “Bunun anlamı imam hatiplerin ve meslek liselerinin orta kısmının kapatılması demektir” ifadelerini kullandı. katıldığı bir televizyon programında, "4+4+4 sistemi devam etmeyecek. 16 yılda 6 bakan, 5 sınav değişikliği yaşandı. Sınavda 9 ay kala bir değişiklik yapıldı. Eğitimde 1+8+4 sistemi olacak" demişti.
#Bekir BozdağMEB ‘2018 Yılı Performans Programı’nda bu yıl eğitim için belirlediği hedefleri açıkladı. Buna göre, özel okullara giden öğrencilere verilen destek miktarı 1 milyar 278 milyon 684 bin liraya çıkarıldı. 340 bin öğrencinin bundan yararlanması hedefleniyor. 2018’de okul öncesinde özel öğretimin payının yüzde 16.50; ilkokulda yüzde 4.70; ortaokulda 5.80 ve ortaöğretimde 12.20’ye yükseltilmesi planlanıyor. Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde düzenlenecek etkinlikler için 3 milyondan fazla gider öngörülüyor. En büyük sorunlardan biri olan devamsızlık oranlarının meslek liseleri için 39, Anadolu imam hatip liseleri için de 31.10’a düşürülmesi hedefleniyor.
#MEB27 Mart Kütüphaneler Haftası dolayısıyla okullarda da birçok etkinlik yapılacak. Peki öğrencilerin okumayla arası nasıl? MEB’in verilerine göre, 2016’da mesleki ve teknik liselerde öğrenci başına okunan kitap sayısı yaklaşık 3. Bu oranın en yüksek olduğu ilkokul kademesinde ise bir öğrenci yılda ortalama 25 kitap okuyor. Gazi Üniversitesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gıyasettin Aytaş, alışkanlığın kazandırılması için öncelikle okumaya yönelik ‘boş vakit değerlendirme veya uyumaya hazırlık’ algısının kırılması gerektiğini söylüyor.
#Kitap