Amasya’da Din Öğretimi Çalıştayı Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Amasya’da Din Öğretimi Çalıştayı Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 10:23

ÇALIŞTAYDA DİN ÖĞRETİMİNE İLİŞKİN KONULAR ELE ALINDI.

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle “Din Öğretimi Çalıştayı” düzenlendi.
Çalıştayın Amasya Eğitim Fakültesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan açılış programına Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nafiz Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, ilde görev çalıştayda ülkedeki din öğretimi alanında uygulamada yaşanan problemlere çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Rektör Metin Orbay, “Bugün kan ve gözyaşının hakim olduğu İslam coğrafyasında temeli olmayan etnik ve mezhepsel çatışmalar sürmektedir. Hoca Ahmet Yesevi’nin, Mevlana’nın torunları olarak bin yıllık kardeşlik kültürümüzün devamlılığı noktasında sorunlar yaşanmaktadır. Eğitim sistemimiz içinde daha milli ve manevi hassasiyetleri gözeten, analitik düşünen, sorgulayan din öğretimcilerine ihtiyaç vardır. Bu çalıştayın din adamlarının eğitimi çalışmalarına katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.
Milli Eğitim camiasının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen din öğretimi çalıştayının ülkede din öğretimi alanında uygulamada yaşanan problemlere çözüm önerileri geliştirilmesi açısından son derece önem taşıdığını belirten İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir de, “Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve ekibinin çalıştaya tam kadro katılımı Bakanlığın, İlahiyat Fakültemizin düzenlemiş olduğu çalıştaya verdiği önemi göstermektedir" diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, “Günümüzde din öğretimimin toplum içinde öğrenimi ya da geleneksel olarak edinilmesi artık mümkün değildir. Bilim ve onun ürünü olan teknoloji her alanda kullanmaya başlamıştır. Din eğitimin toplumun sosyal, kültürel, psikolojik yönüne hitap edecek şekilde bilimsel ve teknolojik gelişmelerden de faydalanarak edinilmesi şarttır. Çalıştayda bireyin dolayısıyla da toplumun kılcal damarlarına kadar işleyen dinin öğretimiyle ilgili tespit edilen bazı konularda çalışmalar yapılacaktır” şeklinde konuşurken, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nafiz Yılmaz da din eğitimi ve öğretiminin bugünü ve geleceği, konularında değerlendirmeler yaptığı konuşmasında Amasya İlahiyat Fakültesi’nin yeni kurulan bir fakülte olmasına rağmen kapsamlı ve önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptığını vurguladı.
Çalıştayın ilk gününde değişik üniversitelerden alanında uzman akademisyenler "Seçmeli Din Dersleri", "Öğretmen Niteliği" ve "İmam-Hatip Ortaokulları" konularında tebliğ sunarken, ikinci gününde ise imam-hatip ortaokulu ve imam-hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleri ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine "Materyal Tasarımı", "Özel Öğretim Yöntemleri" ve "İletişim" konularında seminer verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!