Türkiye'de geçen yıl fiyatı 1 liradan 3 liraya çıkarak “zam şampiyonu” olan kırmızı mercimeğin şu an 2,40 liradan alıcı bulabildiği, ancak ağustos ayında Kanada'da piyasaya çıkacak ürünün yüksek fiyattan satılması halinde, mercimeğin çıkışını bu yıl da sürdürebileceği bildirildi.
Artık Tokat’ın da bir gastronomi festivali var. İlki geçen hafta düzenlenen etkinliğin amacı; yerli tohumun önemine dikkat çekmek ve Tokat yemeklerini daha bilinir kılmak... Festivalin danışman şefi Ömür Akkor’la konuştuk. Akkor, “Tokat mutfağı, sebze ve etin bir arada olduğu, hamurişinin kâfi miktarda yendiği, dengeli bir mutfak.Geleneksel tarifleri eski usulde pişirmeye devam etmeleri de bence çok önemli” diyor.
#TokatDeğişen dünyamızda tarım, yaşamın devamı için gerekliliğini ve önemini daha fazla hissettirmesiyle hem kavramsal hem de uygulama teknikleri bakımından derinleşen bir anlam kazandı. Gelişmiş bir toplumun bilinçli bireylerini yetiştirmek için entelektüel boyutu öne çıkan bir alan haline de geldi.
#Konuk YazarSayıları giderek azalan ve bu nedenle dünya ölçeğinde korumada öncelikli olan kara akbabaların sayısı artıyor. İki yıl süren arazi çalışmaları sonucunda üç metrelik kanat açıklığıyla Türkiye ve Avrupa’daki en büyük yırtıcı kuşun Köroğlu Dağları’nda 60 çiftlik bir nüfusu olduğu keşfedildi.
#GazetehaberleriTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ahmet Hakan'ın moderatörlüğündeki Tarafsız Bölge programına konuk olarak merak edilen soruları yanıtladı. Pakdemirli açıklamasında ‘Bayramın 4. Gününün akşam saatlerine kadar kurban kesilebilecek. İlk gün vatandaşlarımızın kurban pazarlarına yüklenmesine gerek yok. Pandemi öncesinden bu yana bakanlığımız kırmızı alarm seviyesinde çalışıyor’ dedi. Öte yandan "Mısır için müjdemizi verelim." diyen Pakdemirli, mısır alım fiyatını açıkladı.
#Tarım Ve Orman BakanıTürkiye'nin önemli tahıl üretim alanlarından GAP'ın merkezi Şanlıurfa'da, tahıl hasadı verimli başladı. Türkiye'de ekilebilen tarım alanı bakımından Konya ve Ankara'dan sonra üçüncü sırada yer alan Şanlıurfa, verimli araziler sayesinde mercimek üretiminin yüzde 36'sını, buğdayın yüzde 10'unu, arpanın ise yüzde 11'ini karşılıyor.
#Harran Üniversitesi