Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliğinde ilkokul 3’üncü sınıfta öğrenim gören yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencimizin yetenek taramasını yapacağız. Gelecek eğitim öğretim yılında bu proje kapsamında ilkokul 2’nci sınıftan ortaokul 8’inci sınıf kademesinde yer alan 9 milyon 200 bin öğrencinin yetenek tarama testleri gerçekleşecek” dedi.
#MEB İsmet YılmazMİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin eğitimde Avrupa'da çok iyi durumda olduğunu vurgulayarak, "Okul öncesine çok büyük önem veriyoruz. Bunu hep iddia ile inanarak söylüyorum. Eğitimde Avrupa´da çok çok iyiyiz. Tek bir alanda eksik olduğumuz yer var. O da okul öncesi eğitim" diye konuştu. Bakan Yılmaz, ikili eğitimin kaldırılacağını hatırlatarak, ailelere 6 milyar TL teşvik verildiğini de söyledi.
#MEB2019-2020 eğitim öğretim yılı bugün başladı. 18 milyon öğrenci, 1 milyon öğretmen ve velilerle birlikte önemli bir nüfusu yakından ilgilendiren eğitimde çözüm bekleyen birçok sorun var. Ortaöğretim sistemindeki birçok yeniliğin de hayata geçirileceği yeni döneme hangi sorunlarla girildiğini Hürriyet, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş’e sordu:
#GazetehaberleriEğitimde 2018 yılında köklü değişiklikler yaşandı. Yeni liselere geçiş sistemi ve üniversitelere giriş sınavı bu yıl ilk kez uygulandı. Milli Eğitim Bakanlığı’na Ziya Selçuk getirildi. Bakan Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu’nu açıkladı.‘Öğrenci Andı’ tartışması da uzun süre gündemde kaldı.
#GazetehaberleriYeni kabinede Milli Eğitim Bakanı olarak atanan Prof. Dr. Ziya Selçuk görevi, eski bakan İsmet Yılmaz’dan devraldı. Prof. Selçuk burada yaptığı konuşmada, "Tek güvencem öğretmen arkadaşlarımız, meslektaşlarımız. İnşallah bu güveni sarsmamaya ve beklentileri karşılamaya gayret edeceğiz" dedi.
#MEBÇocukluğumda aile arasında ne zaman bir başarısızlık öyküsü konuşulsa “Birinci kuşak kurar, ikinci büyütür, üçüncü kuşak batırır (ya da yer)” yorumuyla final yapılırdı. Tabii dünyada olduğu gibi Türkiye’de de bunun tersini kanıtlayan “Birinci kuşak kurar, ikinci yönetir, üçüncü kuşak dallandırır, budaklandırır” örnekleri de hiç azımsanacak gibi değil.
#Müge AkgünLGS kılavuz bilgilerinin yayımlanmasının ardından öğrenci ve velilerin kayıtlar hakkındaki araştırması başladı. LGS sonuçları açıklamasının ardından özel okullar için kayıt dönemi başlarken, gözler yerleştirme tarihine çevrildi. Peki, LGS kılavuz bilgilerine göre yerleştirme işlemi nasıl gerçekleştirilecek? İşte, E-Okul üzerinden gerçekleştirilmesi mümkün olan LGS tercih süreci ve kılavuz bilgileri hakkında detaylı bilgiler
#LgsLGS sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapacağı değerlendirmenin ardından erişime açılacak. Bakanlık tarafından açıklanan nitelikli liseler arasından birisine yerleşmek isteyen öğrencilerin merakla beklediği LGS sonuçları, yine bakanlık tarafından belirlenen tarihte erişime açılacak. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıklayacağı LGS sonuçları için tarih bilgisi
#LgsLGS sonuçları, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen sınavın ardından vatandaşların araştırdığı konu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez bu yıl uygulanan ve öğrencilerin nitelikli okullara yerleşmesine olanak sağlayacak olan LGS sonuçları, binlerce öğrencinin merakını süslemeye devam ediyor. Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, öğrenciler kadar öğretmen ve velilerin de merakla beklediği LGS hakkında bazı bilgiler
#LgsMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CNN TÜRK’te canlı yayında LGS sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.Bütün fen ve sosyal bilimler liselerinin LGS kapsamında sınavla öğrenci alacak okullar listesine eklendiğini belirtti. Yılmaz ayrıca, LGS'de adrese dayalı yerleştirmelerde kullanılacak eğitim bölgelerinin de haziran ayında açıklanacağını duyurdu. Bakan Yılmaz, gençler arasında Deizm'in yaygınlaştığı iddialarıyla ilgili de, "Deizm ile ilgili sonuçlar bilimsel değil" dedi.
#Milli Eğitim Bakanı İsmet YılmazTBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Torba Tasarı’nın 9 maddesi daha kabul edildi. Böylece 5 bin ücretli öğretmen alımı kesinleşti. Buna göre ücretli öğretmenlik yapanlardan 540 gün sigorta primi ödenen, öğretmenlik şartlarını taşıyan ve KPSS’den belirlenen taban puanı alanlar üç katı kontenjana girme şartı olmadan mülakata girebilecek. Yeterli puanı alanlar ise sözleşmeli öğretmen olarak atanabilecek. Ancak bazı adaylar yıllardır KPSS’ye çalıştıklarını belirterek bu karara tepki gösterdi.
#Atama‘Doktor öğretim üyesi’ kanun teklifinin görüşmeleri sırasında Meclis’te milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, bakanlık tarafından 500, valiliklerce de 3 bin civarında öğretmenin açığa alındığını söyledi. Bakan Yılmaz ayrıca, 500 engelli öğretmen alımı için duyuru yapılacağını da açıkladı.
#LiseTürk Eğitim-Sen’in 61 il valiliğinden gelen bilgiler ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçen yılki verilerine göre hazırladığı ücretli öğretmenlik araştırmasından çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Buna göre, Türkiye’de 63 bin 656 ücretli öğretmen çalışıyor. Özel uzmanlık gerektiren zihinsel-görme-işitme engelliler sınıf öğretmenliğinde ön lisans mezunları görev yapıyor. En çok ücretli öğretmen 7 bin 140 kişiyle İstanbul’da.
#AtamaBilişim öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), güncellenen öğretim programları arasında 'Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi' olmadığını savunarak tepki gösterdi. İlköğretim alanında bilişim dersine yer verilmediğini belirten Bilişim Öğretmeleri Platformu üyeleri 22 Ocak’ta sosyal medya üzerinden Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanı Alpaslan Durmuş'a yazarak, “Bu konuda açıklama yapar mısınız?" diye sordu. Durmuş ise, "Tashih girişleri devam ediyor. Tamamlanıp yayınlanacak" yanıtını verdi. Öğretmenler 23 Ocak’ta Twitter’da #MebHerKademeyeBilişim hasthag’iyle kampanya başlatan öğretmenler, bilişim derslerinin her eğitim kademesinde olmasını talep etti. İşte bilişim öğretmenlerinin talepleriyle ilgili paylaşımlardan bazıları:
#TwitterMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, katıldığı canlı yayında eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Son dönemde gündeme gelen imam hatip liseleri tartışmalarıyla ilgili konuşan Bakan Yılmaz, “Kalite düşük ve imam hatipler boş eleştirileri doğru değil. İmam hatiplerin doluluk oranı yüzde 86” dedi. İkili eğitimin bitmesi için 18 bin dersliğe daha ihtiyaç olduğunu belirten Yılmaz, öğrencilere ise yarıyıl tatilinde kitap okumaları ve gezmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.
#Bakan İsmet YılmazMEB Müsteşarı Yusuf Tekin, liselere mahalli yerleştirme sistemiyle ilgili, "Öğrencilerimiz, evlerine birinci en yakın kategoriden de ikinci en yakın kategoriden ve üçüncü en yakın kategoriden de tercihte bulunabilecek" dedi.
#Yusuf Tekin15 tatil ne zaman başlayacak sorusu yazılı ve sözlü sınavların tamamlanmasının ardından merakla sorgulanmaya devam ediliyor. Sınav ve ders ağırlıklı bir dönemin ardından serbest zaman fırsatının yakalanacağı sömestr tatili, öğrenciler tarafından araştırılıyor. Peki, 15 tatil ne zaman başlayacak? İşte, öğrencilerin merakla araştırdığı karneler ne zaman verilecek sorusunun detayları
#Okullar Ne Zaman Tatil OlacakMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın meslek odalarına yaptığı “meslek liselerinin yönetimini devretmeye hazırız” çağrısına olumlu yanıt geldi. Organize Sanayi Bölgeleri Derneği, bu liselerin özel sektöre değil OSB’lere bırakılmasından yana. Tek istekleri ise öğrenci başına verilen desteğin artırılması. İstanbul Ticaret Odası da göreve hazır olduğunu belirtti.
#Meslek LisesiMEB’in düzenlediği ‘Sanata Engel Yok’ sergisinin açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Muhakkak her birinde bir cevher var. Maharet onu çıkarabilmekte. Bakanlık, öğretmenler, aileler olarak bizim vazifemiz. Çünkü geride bırakabileceğimiz tek bir insan yok. İhmal edeceğimiz tek bir insan Türkiye'nin kaybıdır" dedi.
#EğitimMilli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TEOG’un ardından uygulanacak yeni liseye giriş sistemiyle ilgili detayları canlı yayında açıkladı. Bakan Yılmaz’ın açıklamalarına göre haziran ayında yapılacak sınavda öğrencilere 90 soru yöneltilecek ve 135 dakika süre verilecek. Bunların arasında açık uçlu soru olmayacak. Sınav ücreti ise alınmayacak. Örnek sorular aralık ayında yayınlanacak.
#LiseAkademisyenler, uzmanlar, öğretmenler, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan 2 bin 500 katılımcı Ankara’da eğitim teknolojilerini konuşacak. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Eğitimde FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ kapsamında bir araya gelecek uzmanlar, ‘Kodlama, Kod Eğitimi’, ‘Geleceğin Teknolojik Sınıfları’, ‘Oyun Tabanlı Öğrenme, Eğitsel Oyun’, ‘Eğitimde Mobil Öğrenme’ gibi birçok konuyu tartışacak.
#FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri ZirvesiTEOG yerine gelen yeni sınav sisteminin tüm detaylarıyla birlikte belli olmasının ardından öğrencilerin aklında yeni bir soru oluştu. Sınava nasıl çalışacağını merak eden öğrenciler, TEOG yerine gelen lise sınav sistemiyle birlikte çalışma sistemlerine nasıl şekil vereceklerini öğrenmek istedi. Peki, TEOG yerine gelen yeni sınav sistemi neleri değiştirecek? Lise sınavına nasıl
#Teog