Uskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Bir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiYaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda Teknolojisi Program Sorumlusu Dr. Eylem Ezgi Fadıloğlu, kış hastalıklarından korunmak için ‘süper gıdalar’ olarak bilinen balık, kemik suyuna çorba, kefir, kakao, ceviz, zencefil, baklagiller ve zeytinyağı gibi bağışıklık sistemini güçlendiren, besin değeri yüksek gıdaların tüketilmesini önerdi.
#Kış HastalıklarıAntikanserojen, antioksidan, yağ yakımına ve kilo vermeye yardımcı, kalp krizi riskini azaltıcı, antibiyotik etkisine sahip... İşte saymakla bitmeyecek faydaları bulunan ve neredeyse her derde deva olan yaban mersininin kurusu, şimdi biz kadınların çantalarından eksik olmuyor!
#Beslenme