Günümüzde kullanımı çok yaygın olan matcha ve keçiboynuzunun her türlü besin grubuna yakışmasının yanında sağlığımıza da bir çok katkısı olduğunu biliyor muyuz? Menülerde başrol olmaya başlayan ve reyonları kasıp kavuran besin türlerini; alışveriş listemizde “olmazsa olmazların” arasına almadan önce iyice tanıyalım…
#KeçiboynuzuMatcha çayı sağlık hususunda en yararlı antioksidan tedarikçilerinden olup en kaliteli yeşil çay tozlarından biridir. Japon kültüründen gelen matcha çayı, ince bir toz haline getirilen çayın buharda pişmesiyle oluşmaktadır. Parlak ve yeşil rengini korumak için güneş ışınlarından korunarak içtiğimiz şeklini alır. Bu mucizevi çay sağlık alanındaki en önemli bitkilerden biri olarak görülmektedir.
#BitkiBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiÇay dünyada en fazla tüketilen içeceklerden biri. Türkiye de çay tüketimi söz konusu olduğunda kişi başına düşen miktarda en ön sıralarda yer alıyor. Siyah çay, yeşil çay, beyaz çay derken son yıllarda bir de matcha çayı girdi hayatımıza. Peki sağlığa çok büyük faydaları olduğu söylenen, parlak yeşil rengiyle tatlıları da süsleyen matcha çayı nereden çıktı?
#Matcha