Bu hafta masamda sırasını bekleyen gastronomi kültürü üzerine yazılmış üç kitabı elime aldığımda, daha önce düşünmediğim ortak özelliklerini fark ettim.
YEREL seçimler için geri sayım başlarken aday adayları da birer birer ortaya çıkıyor.
İzmir tarihine gastronomik bir açıdan yaklaşan ‘Anneden Kızına’, 1875 doğumlu Marguerite Pagy ve onun kızı Wanda Arcas’a ait tarif defterlerinden bir araya gelerek oluşturuldu ve Arkas ailesinin önderliğinde yayımlandı.
GEÇEN haftalarda “Anneden Kızına” kitabının tanıtım gecesine katıldım.
Yayıncıların sürekli yakındığı bir konu olan satışların düşüklüğü onları, cesaretli yayınları piyasaya sürmekten geri koymuyor. Bunlara en yeni örnek de psikolog Melih Yıldız’ın ilgi çekici araştırması.