Gribin ve diğer mevsimsel solunum yolu enfeksiyonlarının iyiden iyiye arttığı bu dönemde pek çok uzman, bağışıklık sistemini güçlü ve sağlıklı tutmanın önemli olduğunu söylüyor. Bunun için dengeli ve yeterli beslenmeye özen gösterilmesi gerekiyor. Peki hangi besinler kış hastalıklarına karşı kalkan oluyor? Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş, hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkOrganik beslenme son zamanlarda oldukça popüler bir hal almıştır. Şehir hayatında bile pek çok bitki evde kolaylıkla yetiştirilebilmektedir. Bunlardan biri de kültür mantarıdır. Bilindiği gibi kültür mantarı çok çabuk çoğalabilen ve kolay yetişen besinlerden bir tanesidir. Kültür mantarı tohumu nasıl ve ne zaman ekilir? Kültür mantarı tohumu nasıl olur ve nereden alınır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Köylerde yaşayanlara ihtiyaç duyabileceği sebze fidesi üretimi, tarım makinaları bakımı, arıcılık, seracılık gibi alanlarda halk eğitimi kursları verilecek. Kurslara e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilecek. Alanında uzman eğitimcilerin vereceği derslere katılanlara katılım belgesi verilecek.
#Halk Eğitim MerkeziKarakulak mantarı ismi fazla duyulmamış olsa bile mantar seven kişiler tarafından oldukça fazla tüketilmekte olan bir mantar olarak bilinmektedir. Doğada kendi kendine yetişebilmesi sebebiyle bilen kişiler toplayarak yemek yapımında kullanmaktadır. Karakulak mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Karakulak mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Sizler için karakulak mantarı ile ilgili bilgileri bir araya getirdik.
#Karakulak Mantarı NedirKayın mantarı, yenilebilir mantar türleri arasında bulunan bir mantar olarak bilinmektedir. Aynı zamanda kavak mantarı olarak da bilinmekte olan kayın mantarı görüntüsü itibari ile bilinen mantar şekline göre farklılık göstermektedir. Kayın mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Kayın mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? Sizin için Kayın mantarı ile ilgili bilgileri derledik.
#Kayın Mantarı NedirMantar yetiştiriciliği özellikle Türkiye'nin coğrafi ikliminde oldukça uygun bir alana sahip olması için sık yapılan bir tarımsal faaliyettir. Türkiye'de pek çok mantar çeşidi yetişebilmektedir. Malkadın mantarı da bu çeşitlerden bir tanesidir. Malkadın mantarı nedir, nerede yetişir ve yenir mi? Malkadın mantarı faydaları, yetiştiriciliği ve özellikleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#Malkadın Mantarı NedirBilimsel adı amanita caesarea olan imparator mantarı ülkemizde en çok yetiştirilen ve tüketilen mantar çeşitlerinin başında geliyor. Kanlıca ve Höbelen mantarı da Türkiye'nin birçok bölgesinde yetişen yenilebilir mantarlardan bir diğeridir. Mantar nasıl yetişir? Mantar Türkiye'de en çok ve en iyi nerede yetişir ve nasıl yetiştirilir? Merak edilen tüm soruları sizin için derledik.
Tarım ile ilgili olan meslekler her zaman tercih ediliyor. Özellikle günümüzde mantarcılık (MYO) bölümüne ilgi de artıyor. Mantarcılık (MYO) bölümü nedir? Tüm detayları ile sizler için derledik.
#Mantarcılık (Myo) Bölümü Nedir?Adana'nın Pozantı ilçesinde kendi imkanlarıyla evinin bir odasında mantar yetiştiriciliğine başlayan kadın, Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı 30 bin lira hibeyle satın aldığı tarlada tesis kurarak 2 ton mantar üretir hale geldi.
#İstiridye MantarıZiraat Bankası olarak hem ürün ve hizmetleri günün gereklerine uygun olarak sürekli yenilediklerini hem de yeni uygulamalar geliştirdiklerini belirten Ziraat Bankası Tarım Politikaları Bölüm Başkanı Ferhat Pişmaf, “Tarım sektöründeki müşterilerimizin sayısı 2 milyonun üzerinde. Bankamızca kredi kullandırılan üretici sayısı ise 700 bine yaklaştı. Üreticimize kullandırdığımız krediler nisan ayı itibariyle 62.3 milyar TL’ye ulaştı” diye konuştu.
#GazetehaberleriZiraat Bankası, orman köylerinde yaşayan ve tarımsal faaliyetlerle iştigal eden veya etmek isteyen kişilere yeni tarımsal üretim imkanları oluşturulmasını ve gelirlerinin arttırılmasına katkı sağlanmasını amaçlayan yeni kredi paketini açıkladı.
#Orman Köyleri