Ardıç katranı sabunu; çok yararlı doğal tedavi alternatiflerinden birisidir. Hastalıklara şifa olan bu sabunun faydalarının çok fazla olduğu belirtilebilir. Ardıç katranı sabununun temin edilmesi de oldukça kolaydır. Ardıç katranı sabunu hakkında çok fazla araştırma ve incelemeler yapılmaktadır. Peki, ardıç katranı sabunu ne işe yarar, nasıl kullanılır ve nasıl yapılır? Ardıç katranı sabunu neye iyi gelir ve yüze ve cilde faydaları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ardıç Katranı Sabunu Nedir?Kepek, derinin en dış yüzeyinden dökülen ölü hücrelerden oluşur. Oldukça can sıkıcı bir cilt sorunu olan saç kepekleri, her yaş ve cinsiyet grubundan pek çok insanın şikayetçi olduğu bir problem. Kepeğe iyi gelen bitkisel ve doğal yöntemlerle evde çözüm üretmek mümkün. Peki saç kepeği nasıl geçer? Evde saç kepeğine ne iyi gelir? Kepeğe iyi gelen yağlar neler? Sirke saç kepeğine iyi gelir mi? Soda saç kepeğini geçirir mi? İşte saç kepeği nedenleri ve saç kepeğini geçiren öneriler...
#Saç KepeğiKadınlarda en yaygın görülen enfeksiyonlardan birisi vajinal mantar enfeksiyonudur. Kadınların yüzde 90’ı hayatlarının bir döneminde mantar enfeksiyonu ile karşılaşırlar. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Esra Demir Yüzer konu hakkında önemli bilgiler verdi.
#Vajinal MantarTIPTA onikomikoz olarak adlandırılan ve en dirençli cilt hastalıklarından biri olan tırnak mantarı, sadece sıkı ayakkabı giyen, ayakları çok terleyen, diabet ve dolaşım sorunu olan kişilerde değil, ayaklarına fazla yüklenen atletler, dansçılar ve iş yerinde çizme giymek zorunda kalan işçilerin de sıkça karşılaştığı bir cilt hastalığı olarak dikkat çekiyor.
#Dr. Seda ErdoğanTıpta onikomikoz olarak adlandırılan ve en dirençli cilt hastalıklarından biri olan tırnak mantarı, sadece sıkı ayakkabı giyen, ayakları çok terleyen, diabet ve dolaşım sorunu olan kişilerde değil, ayaklarına fazla yüklenen atletler, dansçılar ve iş yerinde çizme giymek zorunda kalan işçilerin de sıkça karşılaştığı bir cilt hastalığı olarak dikkat çekiyor.
#TırnakOrtak kullanım alanlarındaki terlik ve havluların, mantar bulaşmasına uygun zemin hazırladığını belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Çelen, havuz, plaj, güzellik salonu, kuaför ve spor salonu gibi ortak kullanılan alanların mantar bulaşması açısından riskli olduğunu söyledi.
#MantarAyak mantarı, birçok kişide görülebilen ve bulaşıcı olan bir deri hastalığıdır. Kızarıklık ve kaşıntıya neden olan bu rahatsızlığın mutlaka doktor gözetiminde tedavi edilmesi gerektiğinin altını çizen Dermatoloji Uzmanı Dr. Ferihan Bilgin, konuyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.
#Ayak MantarıHer yaşta görülebilen saç kepeği problemi, günümüzde çok sayıda kişinin muzdarip olduğu sorunlardan. Görsel olarak da kötü bir görüntü yaratan saç kepeği önlenmediği takdirde, kişilerin günlük yaşam konforunu bozarak ruhsal açıdan da yeni problemler doğabiliyor. Peki, saç kepeği nasıl geçer? İşte, kepek oluşumunu engellemek için yapılması gerekenleri haberimizde derledik...
#Saç Kepeği Nasıl GeçerHer yaştan kişinin yaşadığı saç problemlerinden biri olan kepek, kalıcı çözüm bulunmadığı takdirde günlük yaşam konforunu bozan durumlardan biri haline dönüşebiliyor. Bu durumda kepek problemi yaşayan kişiler de sorunun çözümüne yönelik araştırmalar yapmaya devam ediyor. Peki, saçta kepeği neden olur? İşte bazı bilgiler...
#Saç Kepeği Neden Olur?En sık yaşanan tırnak enfeksiyonlarından biri olan tırnak mantarı, herhangi bir ağrı veya sızıya sebep olmayan, görüntüsü bakımından rahatsız edici bir sağlık sorunudur. İtinalı bir tedavi sonucu iyileşebilmektedir. Tırnak mantarına 'dermatofitler' adı verilen tek hücreli mantarlar neden olur. Yalnız küf ve mayalarda tırnak mantarı enfeksiyonlarına yol açabilir. Tırnak mantarının nedenlerini, belirtilerini ve nasıl tedavi edildiğini öğrenmek için yazımızı okuyabilirsiniz
#Tırnak MantarıKulak kaşıntısı birçoğumuzu rahatsız eden tatsız bir durum. Özellikle yaz aylarında sıcağın da etkisi ile aşırı terleme ve sonuçta kaşıntı hissinde bir artış olmakta. Dış kulak yolu oldukça hassas bir yapıya sahip, bir de kaşıyarak tahriş edip üzerine de havuza, denize girersek ciddi bir dış kulak yolu enfeksiyonuna zemin hazırlamış oluruz.
Los Angeles'taki orman yangınları, yol açtığı can kayıplarıyla ve maddi yıkımla günlerdir gündemden düşmüyor. Ancak yangınların etkisi sadece alevlerin yuttuğu alanla sınırlı değil. Bilim insanları yangının tüm dünyayı ilgilendirebilecek yeni bir felâketi tetiklemesinden endişe ediyor. Tehlikenin yeni adı ise MANTARLAR!
#Los Angeles Yangınıİnsan metabolizmasının yapısı gereği, herhangi bir organ ya da sistemdeki bir bozukluk hiç aklımıza gelmeyecek başka organlarda belirtiler verebiliyor. Bunların başında da eller ve tırnaklar geliyor. Ellerimizde ve tırnaklarımızda çoğu zaman önem vermediğimiz lekeler, kızarıklıklar ve diğer ufak tefek belirtiler aslında çok ciddi hastalıklara işaret edebiliyor. Peki bu belirtilerin anlamı ne? Hangisini ciddiye almalıyız?
#SağlıkHerkes onu aşkların ve evliliklerin kısa sürdüğü gösteri dünyasının en vefalı isimlerinden biri olarak tanıyor. Bu durum hiç de haksız değil aslına bakılırsa... Çünkü bırakın ünlüler dünyasını sıradan çiftler arasında bile boşanıp başkasıyla evlenen kocasını tam da evlilik yeminindeki gibi "iyi günde, kötü günde" terk etmeyene rastlamak gerçekten zor.
#Demi MooreCinsel yolla bulaşan hastalıklar listesine henüz birkaç ay öncesinde eklenmiş olması ve tedavisinin zor ve uzun süreli olması nedeniyle ‘süper mantar’ olarak nitelendirilen bir mantar türü ortaya çıktı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) tarafından, yeni ortaya çıkmış bir mantar türü olarak sınıflandırılan ‘Trichophyton mentagrophytes tip VII’ (TMVII) ABD ve Fransa'nın ardından İngiltere'de de görüldü. Uzmanlar bu mantar türünün 'sessizce' yayıldığı konusunda uyarıyor.
#CYBHYüksek sıcaklıklarla birlikte artan ter miktarı pek çok kişi için rahatsız edici bir hal alıyor. Ancak bazıları için, yaz-kış demeden sürekli terlemek, hiperhidroziye işaret ediyor olabilir. Dermatoloji uzmanları, normal terlemenin vücudun doğal bir tepkisi olduğunu ancak hiperhidroziye bağlı terlemenin normalin çok ötesine geçtiğini vurguluyor. Peki dünya genelinde 220 milyon insanı etkileyen bu sorunla başa çıkmak için nelere dikkat etmek gerekiyor? Dr. Baran Cayhan hurriyet.com.tr'ye anlattı.
#SağlıkNefesi alkol kokuyordu, başı dönüyordu, yönünü şaşırıyordu ve kendisini sürekli halsiz hissediyordu. Öyle ki bir gün okula giden çocuklarına öğle yemeği hazırlarken bayıldı ve başını mutfak tezgâhına çarptı. 50 yaşındaki bu kadın alkolik olabilir miydi? Oysa dini inancı gereği dudaklarına bir damla bile içki değdirmemişti. Hastaneye gittiğinde ise “içmeden sarhoş olmak” olarak adlandırılan Bağırsak Fermantasyonu Sendromuna yakalandığını öğrendi. Peki nasıl oluyor da vücut kendi kendine alkol üretebiliyor? Prof. Dr. Salih Boğa ile ilginç semptomlara sahip Bağırsak Fermantasyonu Sendromunu konuştuk.
#Sağlık