Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Prof. Dr. Orhan Kural 'dan kötü haber geldi. Prof. Dr. Orhan Kural, corona virüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 70 yaşında hayatını kaybetti. Prof. Dr. Orhan Kural, 2009 yılından itibaren üç dönem İTÜ Maden Fakültesi’nde Maden Mühendisliği Anabilim Dalı ve Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev almıştı. Kural'ın vefat haberi ardından davalık olduğu Cem Yılmaz da paylaşımda bulundu. Yılmaz, 'Yıllardır aramız pek iyi olmasa da Orhan Kural'a çok üzüldüm. Huzur içinde yatsın sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.' dedi.
#Prof. Dr. Orhan KuralPROF. Dr. Orhan Kural'ın, sosyal medya hesabı Twitter’da kendisi hakkında paylaşımda bulunan Cem Yılmaz'a açtığı 10 bin liralık manevi tazminat davasıyla gündemde. Haberler ardından Orhan Kural'ın hayatına dair bilgiler de merak konusu oldu. Peki, Orhan Kural kimdir? İşte, Orhan Kural'ın hayatıyla ilgili bilgiler
#Orhan KuralTürkiye ile Almanya arasındaki bilimsel, kültürel ve teknolojik işbirliğini geliştirmek amacıyla kurulan Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ), öğrencilere iki dilli bir eğitim imkanı sağlıyor. Bir devlet üniversitesi olan TAÜ’de lisans düzeyindeki bütün programlarda, birinci yabancı dili Almanca olan liseler için özel bir kontenjan da bulunuyor.
#Türk-Alman Üniversitesi“Türkler göçebe millettir” denir ya, Cumhuriyet döneminin en büyük göçünü gerçekleştirmeye başladığımız tarihin üzerinden tam 50 yıl geçti. 1961’deki ilk ‘konuk Türk işçisi’nin ardından milyonlarca erkek ve kadın ‘acı vatan’a gitti. Başta hepsi 1-2 yıllığına diye niyetlendi ama çoğu geri dönmedi. Orada evlendiler, çocuk sahibi oldular, iş kurdular, yaşlandılar ve öldüler. En büyük zorluğu ‘Alamancı’ olarak anılan ilk nesil çekti. Ne Almanya’da Alman ne de Türkiye’de Türk olabildiler. Hep yabancı gibi yaşadılar. Ama onların çocukları ve torunları, bugün Alman toplumunda her alanda söz sahibi. Üçüncü nesil, kendini iki ülkenin ve kültürün karışımı olarak tanımlıyor. Aralarından dünyaca ünlü yönetmenler, yazarlar, oyuncular, sporcular, bilim insanları ve siyasetçiler çıkıyor
TAM Vakfı'nın 25. Kuruluş Yıldönümü bugün Essen'de düzenlenen uyum konulu bir sempozyumla kutlanıyor. “Uyum ne kadar yönlendirilebilirdir?” konulu sempozyumda TAM Vakfı Direktörü Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan, “İletişim ve Uyum: Başarılı katılım için psikolojik koşullar ve engeller” başlıklı bir sunum yapacak.
Müjdat Kayayerli, 25.04.1954 yılında Afyon İli Çay İlçesinde doğdu. İlk ve orta tahsilini Çay’da, Lise tahsilini Bolvadin’de, Yüksek tahsilini de Gazi Eğitim Enstitüsü Almanca Bölümünde ve Konya Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Alman Dili- Edebiyatı Anabilim Dalında tamamladı. 1989 yılında Hacettepe Üniversitesinde Dil Bilimi alanında Yüksek Lisans yaptı. 1976-77 yıllarında Bingöl Eğitim Enstitüsü Almanca Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.