malzemeler haberleri sayfasında malzemeler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 21337 malzemeler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Ülkemizde sevilen sokak lezzetlerinden olan tantuniyi Mersinli ustaların ellerinden yemek gibisi yoktur. Genellikle etle yapılan tantuni bilinirken, son zamanlarda alternatif bir tat olarak tavuk tantuni de hem kolay yapımı hem de daha hafif tadımıyla dikkat çekiyor. Siz de evinizde tavuk tantuni yapmaya karar verdiyseniz, işte ev yapımı kolay tantuni malzemeleri, tarifi ve yapım aşamaları…
#Tavuk TantuniKış aylarını güzel kılan detaylardan biri hiç şüphesiz ki portakaldır. Portakal kabuğunun o misler gibi kokusunu sevmeyenimiz yoktur diye düşünüyorum. Portakal kokusunun sevgisi bana çocukluğumdan kalma bir alışkanlıktır. Sobalı evlerde büyümüş o şanslı nesil bilir ki nostaljik gecelerde soyulan portakalların kabukları sobaların üstüne koyulur, kokusunun tüm eve yayılması beklenirdi. İşte benim çocukluğumda kış gecelerinin tadına böyle varılırdı.
#Kek"Balığın yanına ne gider?" diye sorulduğunda duyacağımız en sık cevaplardan biri şüphesiz ki kış sebzeleri olurdu... Kış sebzeleri içinde de seveni kadar sevmeyenin de bulunduğu lakin içinde bulunduğu her tarifin lezzetine ikiye katlayan beyaz lahananın balığın yanına ne denli yakıştığını görmek isteyen herkesi 'Beyaz Lahanalı Fırın İstavrit' tarifimiz için mutfaklara doğru alalım!
#Beyaz Lahanalı Fırın İstavrit TarifiBeef Wellington aslında bilinen orijinal tarifinde mühürlenmiş bonfile etin, mantarlı iç harç, kaz ciğeri, madeira şarabı ve milföy hamuru ile buluşmasıyla ortaya çıkarılan büyüleyici bir tarif. Bu lezzetin isminin günümüze nereden ulaştığı konusunda çok net bir bilgi yok ne yazık ki. Fakat I. Wellington Dükü Arthur Wellesley’in bu yemeği çok sevdiğine ve bu nedenle yemeğe onun isminin verildiğine dair kulaktan kulağa dolaşan bir efsane bulunuyor. Söylenen o ki Dük Arthur, bu yemeğe bayılıyor, tarifin de özellikle madeira şarabı ile hazırlanmasını istiyormuş. Sanırım hem tadıyla hem görüntüsüyle her damağa hitap edebilecek bu lezzetin adını asillerden aldığını söylememizde bir sakınca yoktur diye düşünüyorum. İsim konusundaki efsane bununla sınırlı kalmıyor tabii ki. Yemeğin tarihini irdeleyen başka kaynaklarda ise tarifin Yeni Zelanda’nın başkenti Wellington’da ortaya çıktığından bahsediliyor. İsim meselesi çok da çözülecek gibi durmadığından bu konudan sıyrılıyor ve yavaşça yemeğimiz hakkındaki ipuçlarıma geçmek istiyorum.
#Beef WellingtonYaz mevsiminin gözde meyvelerinden incirler Ağustos ayıyla birlikte tezgahlarda bolca yerini aldı. Bize de tadına doyamadığımız incirleri taze taze yemenin yanı sıra hangi tariflerde kullanacağımızı düşünmek kaldı. Günümüzde çoğu meyveyi her mevsimde bulmak mümkün oluyorken incir konusunda aynı şansa sahip olamıyoruz ne yazık ki. İncir mevsiminin de sonlarına yaklaşırken tadına doyabilmek için sizinle enfes bir tarif paylaşmak istedim.
#Taze İncirli GaletteSağlığımıza olan faydaları saymakla bitmeyen kabağın dünyada en çok tüketilen sebzelerden biri olduğunu biliyor muydunuz? Türk ve Dünya mutfağında hatırı sayılır bir yeri olan özellikle yaz aylarında tüketmeye doyamadığımız hemen hemen her mutfakta her tarifle uyum sağlayabilen şahane bir sebze olan kabak bir çok farklı tarifle sofralarımızı fethetmeye devam ediyor. Bizler genellikle kızartma ,dolma, mücver ve zeytinyağlısını çok severiz ama besin değeri yüksek kalorisi düşük olduğu için eminim ki diyet yapanların da menülerinde ilk sıradadır. Kabak yemeklerini sevenler için çok farklı çok pratik bir o kadarda lezzetli harika bir tarifim olacak: Süzme yoğurtlu kabak, sunumuyla sofralarınızın baş tacı olacak. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...
#Yoğurtlu KabakKaybolmaya yüz tutan geleneksel lezzetlerimizden reyhan şerbetini ilk kez yedi yıl önce denedim. O günden beri her yaz soframızdan eksik olmuyor. Yazın sıcak günlerinde sıvı gereksinimimiz arttıkça sağlıklı içeceklere yöneliyoruz. Reyhan şerbetinin özellikle rengi ve aroması çok cezbedici. Bu şerbetin berrak kırmızı renginin sırrı kullanılan limon ve limon tuzu ile ilgili. Sıcak suda bekleyen reyhanın rengi kahverengimsi bir kırmızı oluyor. Ama şerbete giren limon ve limon tuzu sayesinde renk kırmızıya dönüyor hem de şerbetin lezzeti mükemmel oluyor. Su miktarını çoğalttıkça renk tatlı bir pembeye dönüyor. Siz şeker ve su miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
#Reyhan ŞerbetiHerhalde millet olarak dolmayı sevmeyenimiz yoktur. Türk mutfağının güzide lezzetlerinden olan dolma çeşitlerimizden biri domates dolmasını bu kez Rüzgar Sünbül özel tarifiyle sofralarınıza getiriyoruz. İşte görüntüsü ve lezzetiyle gönülleri fethedeceğiniz yumurtalı domates dolması tarifi ve kolay malzemeleri karşınızda...
#Domates DolmasıEkranların sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta’nın gelinleri bugün ‘Brokolili kek’ tarifinde hünerlerini konuşturmaya devam ediyorlar. İzleyenler tarafından merak edilen Gelinim Mutfakta brokolili kek tarifi ve kolay yapım aşamalarıyla sizlerle…
#Brokolili KekTürk mutfağında hatırı sayılır bir yeri olan, zeytinyağlı yemeklerin vazgeçilmezi bakla...Bahar ayları gelip de tezgahlarda yerini alır almaz, özellikle zeytinyağlısını sıklıkla pişirdiğimiz baklagiller familyasından olan bakladan söz etmeden geçmek istemedim. Yemyeşil ve tazecik tüm albenisi ile tezgahlarda sonrada sofralarda yer alamaya hazırlanırken bende farklı bir tarifle bu sebzeyi sofralarınıza konuk etmek istedim.
#Yoğurtlu Bakla ÇorbasıMasterchef Ben Saksı Değilim tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Somer Şef imzalı 'Ben Saksı Değilim' tarifi, finale doğru ilerlerken hazırlanması istenen yemeklerden biri oldu. Görünüm olarak saksıyı andıran yemek oldukça zorlu bir tarif. Takımlar dokunulmazlık için bu lezzeti en iyi şekilde çıkarmaya çalışacak. Peki Ben Saksı Değilim nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Ben Saksı Değilim Tarifiİstanbul Şişli’de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimde şüphe üzerine durdurulan şahsın valizinden sahte para basmada kullanılan malzemeler çıktı. Sahte pasaportu olduğu tespit edilen şüpheli gözaltına alındı.
#İstanbulEzogelin çorbası, en sevilen çorbaların başında geliyor. Ezo gelin çorbası ilk olarak 1900'lü yılların başında Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde yapılmış, daha sonra tüm Türkiye genelinde bilinen bir lezzet haline gelmiştir. İçerisindeki bulgur, mercimek ve pirinciyle de oldukça besleyici. Eğer et veya tavuk suyu ile hazırlanırsa da lezzetine doyum olmuyor. Peki ezogelin çorbası nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...
#Ezogelin Çorbası TarifiKültür sanat dünyamızın neredeyse her alanında olan bir isim Sevin Okyay; 60 yıldır kitap çeviriyor, 50 yıldır gazetecilik, 40 yıldır sinema eleştirmenliği yapıyor… Eski albümleri karıştırmak için buluşup Türk ve dünya sinemasını konuştuk, edebiyat sohbeti yaptık... Okyay Türkiye’nin dünya çapında iyi yönetmenleri olduğunu söylüyor: “Mesela Nuri Bilge (Ceylan). İlk kısa filmi ‘Koza’yı ilk görüşte beğendim. 1990’lı yıllardı ve öğrenciydi hâlâ. Zeki’yi (Demirkubuz) tanımam ondan öncedir. Reha Erdem ve Tayfun Pirselimoğlu’nu da çok beğenirim.”
#Sevin OkyayAdnan Oktar silahlı suç örgütüne yönelik 215 sanığın yargılandığı ve hapis cezalarına çarptırıldığı dava kapsamında hükümlülerin taşınmaz ile araç gibi mal varlıkları müsadere altına alındı. Yerel mahkemenin kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından müsadere edilenler arasında örgütsel faaliyetlerde kullanıldığı belirlenen 61 araç ve 16 kişinin hissesinin bulunduğu İstanbul'un farklı ilçelerindeki meskenler ile bir miktar para yer aldı
#Adnan OktarEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1Dubai’nin fıstıklı künefe çikolatası tüm dünyaya hızla yayılmaya başladı. Sosyal medya aracılığıyla bir anda popüler olan çikolata ülkemizde de rağbet gördü. Bu yeni tadı denemek için dükkanların önünde kuyruk oluşturanlar ve ufak bir tablete 50 dolar verenler var. Peki bu çikolatanın sağlığa faydaları ve zararları neler? Çok çabuk küflenecek bir ürün mü? Satın alırken ya da evde yaparken nelere dikkat etmeli?
#SağlıkÇin böreği, çıtır çıtır tadıyla çay saatlerinizin ve kahvaltı sofralarınızın favorisi olacak. Tercihe göre iç harcına tavuk eti de tercih edebilirsiniz. Ayrıca yufka ile pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Peki Çin böreği nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, haydi mutfağa! Şimdiden afiyet olsun...
#Çin Böreğiİstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen 47 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, bebeklerini kaybeden babaların ifadelerine yer verildi.
#Yenidoğan ÇetesiOsmanlı'da Kanuni Sultan Süleyman zamanında ilk olarak başlatılan "baklava alayı" geleneği olmazsa olmaz geleneği olarak uzun yıllar devam etti. Günümüzde fıstıklısıyla bildiğimiz baklavayı Osmanlı; kavun, kaymak, lor ve fındık gibi birçok malzeme ile yapmıştır. Baklava tarifleri bu güne değin uzanan bir lezzet mirası olarak yerini almıştır. Rafine şeker yerine bal kullanarak hazırlanan bu baklava tarifi mutlaka denenmesi gereken tatlı tarifleri listesinde de zirvede...
#Baklava