Mutfakta yemek yaparken bazen hız, bazen de lezzet konusunda eksikliklerimiz olduğunu fark ediyoruz. Elbette bu çok normal çünkü neredeyse hiçbirimiz profesyonel aşçı değiliz, bu işin okulunu okumadık. Aşağıdaki ipuçları aşçılık okullarındaki öğrencilere öğretilen ve hayat kolaylaştıran incelikler. İşte et pişirmeden tavuk suyu hazırlamaya mutfakta çok işinize yarayacak püf noktaları…
#Püf NoktalarıSu böreğini seven ancak zahmetli olması nedeniyle gözü korkanlar için şahane bir önerimiz var: Milföyden kolay su böreği. Makarna ve milföy, kaşar ve dil peyniriyle buluşuyor, fırında piştikten sonra çıtır çıtır yeniyor. İşte, adım adım milföyden kolay su böreği tarifi
#Su BöreğiTürkiye, mantar çeşitliliği açısından dünyanın en zengin ülkelerinden. Biz de bu çeşitliliği keşfetmek için mantar uzmanı Jilber Barutçiyan ve aşçı İdil Tatari ile birlikte Belgrad Ormanı’ndayız. Sebeb-i ziyaretimiz; tam mevsimi olduğundan mantar toplamak. Jilber bulacak, İdil pişirecek, sonra da afiyetle yiyeceğiz. Kulağa hoş gelse de konu mantar olunca işler o kadar da basit olmuyormuş işte.
#Mantar