Bir çok kişi bu hastalığa sahip olduğunu son aşamada öğreniyor. Bir göz hastalığı olan keratokonusa yakalanan ve erken evrede öğrenenlerin çoğunluğu ise yanlış tedavi ediliyor. Keratokonusun sinsi bir göz hastalığı olduğunu söyleyen Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nin kurucusu Prof.Dr.Mahmut Kaşkaloğlu konu ile ilgili şunları anlattı;
#1OBEZİTE tüm dünyayı etkileyen ve her geçen gün artmaya devam eden bir hastalık. Aynı zamanda vücutta pek çok organı etkiliyor. Bunlardan biri de gözlerimiz. Uzmanlar, “Obez insanların diyabete yakalanma riski daha yüksek. Göz muayenenizi ihmal etmeyin” uyarısında bulunuyorlar. Peki, göz sağlığımız için nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Özel Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu ve Uzm. Dr. Beyza Tekin Altınbay, obezite ile göz hastalıkları arasındaki ilişki anlattı.
#1YAŞLANMA etkilerinin ilk görüldüğü organlardan biri de gözler. Yaşlanan gözlerin karşılaştığı problem “katarakt”, yani göz merceğinin “flu” hale gelip opaklaşması, dolayısıyla görme yeteneğini olumsuz yönde etkilemesi de yaygın bir yaşlılık problemi. Problem, belli bir noktaya ulaştığında tek çare ameliyatla yıpranmış lensin çıkarılıp yerine yenisinin koyulması oluyor.
#1YAŞ ilerledikçe bütün vücutta olduğu gibi, gözlerde de bozulmalar meydana gelir. Hatta gözler, yaşlanma sürecinden diğer organlara göre daha erken dönemde etkilenmektedir. Bu göz problemleri, basitten başlayarak görme kayıplarına kadar varan sonuçlar doğurabilir. Kişinin ilerleyen yaşıyla birlikte olağan göz problemleri ortaya çıkabileceği gibi, kişide olan sistemik hastalıklar da, göz sağlığının ciddi bir şekilde bozulmasına neden olabilir. İlerleyen yaş ile birlikte rutin göz kontrollerinin aksatılmaması, göz sağlığını korumada büyük önem arz etmektedir. Çünkü birçok göz hastalığı, belirti vermeden sinsi bir şekilde seyretmektedir.Yaşam süresi arttıkça daha önemli bir sağlık sorunu haline gelen görme kaybı üzerine Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu ile konuştuk.
#1Her yaşta görülebilen şaşılık hastalığı sadece görsel ve estetik değil, psikolojik sorunlara da neden olabiliyor, uzman hekimler tarafından tedavi edilmesi gerekiyor. İzmir’deki Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nin kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, hem çocuklarda, hem de erişkinlerde oluşabilen şaşılığın sadece estetik bir sorun olmadığını, göz tembelliği ve psikolojik sorunlara yol açabildiğini söyledi.
#1HER yaşta görülebilen şaşılık sadece görsel ve estetik değil, psikolojik sorunlara da neden olabiliyor. Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, “Şaşılığın farklı nedenleri var. En sık rastlananı göz bozuklukları. Birçok çocukta şaşılık ve göz tembelliği birlikte görülür.
#1İZMİR’in ilk özel göz hastanesi unvanını taşıyan ve sektörde 21 yılı geride bırakan Kaşkaloğlu Göz Hastanesi, kurulduğu 2000 yılından bu yana binlerce insanı sağlığına kavuşturdu. Teknoloji ve hasta memnuniyeti odaklı olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten kurucu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nin hem ülkemizde hem de yurtdışında güven ve kaliteyle anılan bir marka halinde olduğunu dile getirdi.
#İzmirKaşkaloğlu Göz Hastanesi’nin kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, pandemi nedeniyle takılan maskelerin ve uzun süre telefon, bilgisayar, televizyon ekranına bakmanın göz kuruluğuna neden olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kaşkaloğlu, gözde yanma, batma, kaşıntı gibi rahatsızlıklara neden olan göz kuruluğu hastalığının görülme sıklığının son yıllarda daha çok arttığını belirtti. Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, pandemi döneminde çocuklar başta olmak üzere her yaştan insanın ekranda kalma sürelerinin yükseldiğini ve uzun bilgisayar kullanımının da göz kuruluğunu artıran önemli etkenler arasında yer aldığını kaydetti.
#İzmirKAŞKALOĞLU Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, halk arasında akıllı lens olarak bilinen çok odaklı lenslerin uzman hekim tarafından uygulanırsa başarılı sonuçlar verdiğini söyledi. Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, yakın, orta ve uzak mesafede aynı anda görme konforu sağlayan çok odaklı lenslerin başarısındaki en önemli etkenin doğru hastaya doğru lens uygulaması olduğunu vurguladı.
#İzmirTRİGLİSERİD de kolesterol gibi damarlarınızda dolaşan yağlardan biri. Hepimizin belirli bir miktarda ona da ihtiyacı var. Sağlıklı bir insanın kanında trigliserid seviyesi 150 mg/dl’yi geçmiyor. Bu seviyeleri geçmesi halinde, özellikle 500 mg’ı aştığı durumlarda sağlık sorunları ortaya çıkabiliyor. Örneğin yüksek trigliserid seviyeleri damarlarda plak oluşumu ve tıkanmayı kolaylaştırıyor.
#İzmir