Pandemiyle birlikte göz kuruluğu arttı

Güncelleme Tarihi:

Pandemiyle birlikte göz kuruluğu arttı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2021 18:25

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nin kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, pandemi nedeniyle takılan maskelerin ve uzun süre telefon, bilgisayar, televizyon ekranına bakmanın göz kuruluğuna neden olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kaşkaloğlu, gözde yanma, batma, kaşıntı gibi rahatsızlıklara neden olan göz kuruluğu hastalığının görülme sıklığının son yıllarda daha çok arttığını belirtti. Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, pandemi döneminde çocuklar başta olmak üzere her yaştan insanın ekranda kalma sürelerinin yükseldiğini ve uzun bilgisayar kullanımının da göz kuruluğunu artıran önemli etkenler arasında yer aldığını kaydetti.

Haberin Devamı


UZUN SÜRE EKRANA BAKMAYIN
Göz kuruluğuna neden olan etkenlerin başında uzun süre ekrana bakmak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kaşkaloğlu, şöyle dedi: “Uzun süreli kullanımda maskelerin üst kısmından verilen nefes gözle temas ederek kuruluk oranını artırıyor. Mevsim değişimleriyle birlikte hava koşullarına bağlı olarak gözlerde kuruluk ve alerji de görülebiliyor. Evlerdeki ısıtma sistemleri de ortamdaki havanın kurumasına ve göz kuruluğuna neden olabiliyor. Yaşla birlikte sarkan göz kapağı dokusu gözün deri ile temasını da azaltıyor. Bu durum da kuruluğa neden olabiliyor. Yatarak TV seyretmek göz yaşının yanlara doğru akmasına ve göz kuruluğuna yol açıyor. TV izlerken dik oturmak gerekiyor. Uzun saatler bilgisayar ya da telefon ekranına bakarak çalışanların da belli bir süreden sonra ara vermeleri gerekiyor.”

Haberin Devamı

İLAÇ VE IPL IŞIN TEDAVİSİ
Göz kuruluğunda ilaç ve suni göz yaşının yanı sıra IPL lazer tedavisinin de başarılı sonuçlar verdiğini aktaran Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu, “IPL denilen ışın tedavisi ile kuru göz rahatsızlığının olumsuz etkilerine karşı başarılı sonuçlar alabiliyoruz. Burada unutulmaması gereken konu göz kuruluğunun kronik bir hastalık olduğu. Tamamen tedavisi söz konusu değil. Bu nedenle IPL tedavisinin de birkaç seans devam etmesi ve ihtiyaç halinde tekrarlanması gerekebilir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!