İZMİR’deki Ege Üniversitesi Hastanesi’nde, lösemi tedavisi görüp hastalığı yenen çocuklardan 45’inin katılımıyla yeni yıl kutlaması yapıldı. Aileleri ile onları hayata bağlayan doktorlar ve hastane çalışanlarının da katıldığı kutlamada yeni yıl pastasını hep birlikte kesen çocukların ortak dileği ’sağlık’ oldu.
#İzmirHer yıl LÖSEV’in öncülüğünde düzenlenen ve lösemiyi yenen çocukları bir araya getiren Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası başlıyor. Bu yıl 23’üncüsü düzenlenecek olan haftaya Ukrayna, Hırvatistan, Hindistan, Macaristan, Uruguay, Bulgaristan, Polonya başta olmak üzere farklı ülkelerden çocuklar katılacak.
#LösemiÜlkemizde ve dünyada her yıl binlerce çocuk lösemiye, yani kan kanserine yakalanıyor. Kanser teşhisinden sonra küçücük bedenleri oldukça zorlu bir tedavi sürecine giriyor. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’nda hastalığı yenmiş çocuklarla konuştuk, diğer lösemili çocuklara söylemek istediklerini dinledik: “Lösemi değil, biz güçlüyüz. Asla pes etme!”
#GazetehaberleriLösemiyi yenen gençler ile annelerinin ürettiği doğal ürünler ve hediyelik eşyalar, LSV Kafe ve LSV Dükkan’da satışa sunuluyor. Satıştan elde edilen gelirin, lösemi hastası çocukların tedavisinde kullanıldığını belirten LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, “Burada iyiliği çoğaltıyoruz” dedi.
#LÖSEV- Lösemi tedavisi gören bir grup çocuk, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Foça Deniz Üssü'nü ziyaret ederek, Türk donanmasının çıkarma unsurlarını tanıdı - Meslekleri tanıma amaçlı olarak düzenlenen gezide üsteki bir çıkarma gemisini ve anı odalarını ziyaret eden çocuklar, yaşadıkları deneyimden mutluluk duydu
- Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir kamyon şoförünün 5. çocuğu olarak dünyaya gelen ve 4 yaşında yakalandığı lösemiyi yenen Cem Kutlu, kanserle mücadele eden çocuklara yardım etmek için Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'ni kazandı, üniversite arkadaşlarından hastalıkla savaşacak bir gönüllü ordusu kurdu - Ege Üniversitesi LÖSEV Topluluğu Başkanı Kutlu: "Kanserli çocukların içinden geliyorum, Türkiye'deki herkesin yaşadıklarımızı bilmesini istiyorum'' - ''Lösemi olduğum anlaşıldığında babamın pek durumu yoktu, parasızlıktan beni hastaneye 20 kilometre omuzunda taşırdı. Benim hikayem diğer hasta kardeşlerime umut olsun" - "Van'da hastaneye yatarken Arzu hemşire vardı. Odasına gitmeden yanıma gelir, moral verirdi. Benim için çok önemliydi. Hemşirelik güzel meslek, ben de küçük çocuklara yardım etmek istiyorum"