Lösemiyi yendiler iş sahibi oldular

Güncelleme Tarihi:

Lösemiyi yendiler iş sahibi oldular
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2017 01:00

Lösemiyi yenen gençler ile annelerinin ürettiği doğal ürünler ve hediyelik eşyalar, LSV Kafe ve LSV Dükkan’da satışa sunuluyor. Satıştan elde edilen gelirin, lösemi hastası çocukların tedavisinde kullanıldığını belirten LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, “Burada iyiliği çoğaltıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), lösemi hastalarına ve ailelerine verdiği desteği, tedavi sürecinden sonra da sürdürüyor. LÖSEV bünyesinde Gaziosmanpaşa Filistin Sokak üzerinde kurulan LSV Dükkan ile LSV Kafe, lösemiyi yenen gençler ile annelerine iş imkânı sağlıyor. Annelerin ürettiği ve gençlerin satışını yaptığı doğal yemek ve içecekler ile hediyelik eşyaların satışından elde edilen gelirlerin tamamı da lösemili çocukların tedavisinde kullanılıyor. Katkısız çikolata, kurabiye, yemek ve tatlıların yer aldığı zengin menüsüyle dikkat çeken LSV Kafe ile doğa dostu malzemelerden üretilen hediyelik eşyaların satıldığı LSV Dükkan hakkında bilgi veren LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, şöyle konuştu:

LÖSEV’İN ÜRETTİĞİ BİR MODEL

“Burası normal bir kafe ya da hediyelik eşya dükkanı gibi değil. Burası LÖSEV’in yarattığı bir model. Anneler üretiyor, iyileşmiş gençler satışlarını gerçekleştiriyor. LSV Kafe’de ağırladığımız misafirlerimize katkı malzemesi içermeyen, doğal ürünler sunuyoruz. Her ürün, lösemili çocukların tedavi sürecinde aşçılık eğitimi alan anneleri tarafından hazırlanıyor. Savaşçı gençlerimiz de sunumunu yapıyor. Lösemili Çocuklar Köyü’nde üretilen süt ve süt ürünleri buraya geliyor. Üretim sırasında hayvanların tüm yemlerini doğal olarak kendimiz üretiyoruz. Onlardan elde ettiğimiz ürünleri de lösemili çocuklarımıza ve müşterilerimize sunuyoruz.

SİGARA VE GAZLI İÇECEK YOK

Haberin Devamı

Kanserle savaşan bir sivil toplum kuruluşu olarak insan sağlığına faydası olmayan, zararlı gıda ve ürünlerden kişilerin korunması gerektiğini hep söylüyoruz. Sigara zaten LÖSEV’in sınırlarına giremez. Dolayısıyla burası sağlıklı bir alan. Çikolatamızı kendimiz üretiyoruz, kurabiyelerimiz saf tereyağı ile yapılıyor. günlük tüketimi olan poğaça ve kek türü ürünlerde hiçbir katkı malzemesi yok. Tarhana ve erişte gibi geleneksel ürünlerimizin de satışını yapıyoruz. Çocukların gazlı içecek tüketmemesini söylüyoruz. Gazlı içecekler yok ama limonatalar, taze meyve sularımız, süt ve ayranımız, çay ve kahvemiz var. Bunları tüketebilir misafirlerimiz.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIN TEDAVİSİNE DESTEK

Haberin Devamı

LSV Dükkan’da ise el emeği göz nuru hediyelik eşya satışı yapıyoruz. Onları da Lösemili Çocuklar Köyümüzdeki atölyemize devam eden annelerimiz üretiyor. Bunların satışını da mağazamızdan, alışveriş merkezlerinde açtığımız stantlardan ve www.lsvdukkan.com internet sitemiz üzerinden yapıyoruz. LSV Dükkan’da da ev dekorasyonunda kullanılabilecek hediyelik eşyalar, yastıklar, bez alışveriş torbaları, aksesuarlar, bez bebek ve oyuncaklar, kupalar yer alıyor. İçinde duygu olan özel ürünler. Satışı yapılan her ürünün hem lösemili bir çocuğun tedavisine hem de ayakta durmaya çalışan bir kadının ekonomisine büyük katkısı var. Burada iyiliği çoğaltıyoruz.”

Haberin Devamı

Lösemiyi yendiler iş sahibi oldular

LÖSEMİ SAVAŞÇILARI UMUT OLUYOR

Hastalıklarını yenen gençler de verdikleri mücadeleyle diğer lösemi hastalarına umut oluyor. LSV Kafe ve LSV Dükkan’ın farklı birimlerinde çalışarak, lösemiyle savaşa devam eden gençler de şunları söyledi:

* Umut aşılıyoruz
Emre Koçak (30): 15 sene önce lösemi hastalığına yakalandım. Tedavi 1 sene sürdü. Hastalığı yendikten sonra bize çalışma imkânı sundular. 15 senedir LÖSEV’deyim. Aileler de bizi görünce mutlu oluyor.

* Çok mutluyum
Muhammed Özkan Özer(24): Yaklaşık 3 yıldır LÖSEV’de çalışıyorum. Zaten daha önce de bağım vardı. Mağazadan satış yapıyoruz. Aynı zamanda internet satışlarımızın çıkışlarını da buradan sağlıyoruz. Çok mutluyum.

Haberin Devamı

* Her alanda destek
İzzet Karabıyık (20): 2005 yılında tanı kondu ve 3.5 yıl kadar tedavi sürecim devam etti. Bu süreçte LÖSEVle tanıştım. Tedavi bittikten sonra da hem LÖSEV’deki kardeşlerimiz için bir şeyler yapmaya çalıştım hem de destek vermeye çalıştık. LÖSEV sadece yanımızda olmakla kalmıyor, geleceğimiz için de temeller atıyor. Her alanda destek sağlıyor.

* Tedavi sürecinde eğitim aldım
Eyüp Kaya (32): Yaklaşık 12 senedir, personel olarak vakıf bünyesinde çalışıyorum. Hastalık dönemimde de hem tedavi oldum hem de eğitimlere katıldım. Burada bilgi-işlem görevindeyim. Elektronik eşya, bilgisayar ve diğer donanımsal arızalara bakıyorum. Ayrıca kardeşlerimize destek olmak amacıyla küçük ürünler yapıyoruz. Stantlarda görev alıyorum.

Haberin Devamı

Lösemiyi yendiler iş sahibi oldular

LEZİZ YEMEKLERİN SAHİBİ ANNELER

LSV Kafe’nin birbirinden lezzetli yemeklerinin mimarı anneler de yaptıkları işten çok memnun. Çocuklarının tedavi sürecinde aldıkları kursları tamamlayıp, aşçılığa başlayan anneler ise şu ifadeleri kullandı:

* Kendi paramı kazanıyorum
Nuray Sertkan: Kızımın tedavi sürecinde LÖSEV’le tanıştım. Bu zaman diliminde de eğitim alıp, kendimizi geliştirdik. Çocuğum LÖSEV sayesinde hastalığı atlattı. Ben de çalışma imkânı buldum ve şimdi kendi paramı kazanıyorum.

* Aşçılık mesleğim oldu
Zeynep Güzel: 14 yıldır LÖSEV’de çalışıyorum, çok mutluyum. Burada çok güzel şeyler yapılıyor. Biz büyük bir aileyiz. Sabah kahvaltı, öğle yemek servimiz var. Misafirlerimizi ağırlıyoruz ve talebe göre organizasyonlara özel menüler de hazırlıyoruz. Aşçılığı rehabilite amacıyla LÖSEV atölyede öğrendik ama mesleğimiz oldu.

* LÖSEV bize kucak açtı
Serap Akpınar: Oğlum lösemiyle 16 aylıkken tanıştı. Çok şükür tedavi oldu ve şimdi 16 yaşına geldi. Biz de LÖSEV ile tanıştık bu süreçte. Ev hanımıydım ve LÖSEV kucak açtıktan sonra meslek sahibi oldum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!