Yeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 10 aylık bebek ne kadar uyur, 10 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 10 aylık bebek kilosu, 10 aylık bebek bakımı, 10 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 10. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 9 aylık bebek ne kadar uyur, 9 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 9 aylık bebek kilosu, 9 aylık bebek bakımı, 9 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 9. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 8 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 8 aylık bebek ne kadar uyur, 8 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 8 aylık bebek kilosu, 8 aylık bebek bakımı, 8 aylık bebek aşısı, 8 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 8. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekPeynir helvası, Hayrabolu, Kemalpaşa, höşmerim, lor tatlısı... Memleketin dört bir yanında peynirle yapılan o kadar çok tatlımız var ki.... Büyük şehirlere cheesecake ya da tiramisu satan dükkkânlar gibi geleneksel peynir tatlılarımızı satan mekânlar açılsa keşke, kuyruklar onların da önünde uzasa...
#PeynirErenköy’de minik bir mahalle lokantası. 8-9 masa var. Duvarlar tuğladan... Müzik de güzel. Lori McKenna. Ses de sonuna kadar açık değil. Görgülü insanlar... Sınırlı sayıda meze ve ara sıcak sunuyorlar ama biri hariç mezelerin hepsini kendileri hazırlamış. Balık olarak da sadece istavrit ve sardalye vardı. Bence doğru karar. Mangalda balık böreğini sevdim. Balık köfteyi daha da çok...
#Vedat MilorAtaşehir’de yakın zamanda, Fatih’teki Akdeniz Hatay Sofrası’nın bir şubesi olan Hatay Gurme açıldı. İyi de oldu çünkü Antakya mutfağı son derece zengin. Maalesef benim Halep’te yemek yeme şansım olmadı. Artık çok geç. Ama Antakya’ya defalarca gittim. O yüzden kıyaslama şansım var.
#Hatay Gurmeİlkokulun en eğlenceli yanlarından biri, belirli günler ve haftalardı; özellikle de Yerli Malı Haftası. Ders saatinde beslenme teneffüsü yapmak gibi bir şeydi. Çoğunlukla sadece bir gün kutlanırdı ama ne gün! Öğretmene bağlı olarak hamur işlerinden kuru yemişlere, zeytinyağlı yaprak sarmadan çeşitli meyvelere herkesin okula bir yiyecek getirdiği ve getirdiklerini arkadaşlarıyla paylaşıp döke saça yediği bir güzel gündü. Arada da kompozisyonlar, şiirler, herkesin bir yurdum meyvesi kılığına girip kendini övdüğü o meşhur ront…
#Yerel GıdaTürklerin en çok rağbet ettiği Avrupa kentlerinin başında Roma yer alıyor. Gidenlerin büyük çoğunluğunun derdi gerçek İtalyan mutfağının tadına bakmak. “Nerede gerçek İtalyan yemeği yiyebiliriz” en sık duyduğum soru. Size bu hafta klasik Roma mutfağını sunan lokantaların adresini vereceğim. Bu adreslerin büyük bölümünde yemek yedim. Hepsi birbirinden lezzetli. Bazı adresleri de damağına güvendiğim arkadaşlarımdan aldım. Umarım önerilerim sayesinde Roma geziniz lezzetli geçer.
#Roma Restaurant TavsiyeRestoran, sanat galerisi ya da tiyatroya dönüştürülmüş palazzi’leri, görkemli kiliseleri, sempatik restoranlarıyla Palermo, Sicilya’nın en renkli liman şehirlerinden. Geçmişin fatihleri her köşesinde iz bırakmış. Barok mimarili kiliseleri, Norman-Romanesk bina cepheleri hep geçmişin haşmetini yaşatıyor.
#Palermo'da Gezilecek YerlerRumlardan kalma taş evlerle dolu, Arnavut taşı kaldırımlı bir yer olarak düşlemişim Necati Cumalı’nın Urla’sını. Ah Urla viran Urla / Ömrümü yedin bitirdin, diye yazmış usta. Ne zaman ki arborotoriuma gideceğim, Urla öteki yüzü gösterecek. O zaman ‘viran’ lafı peşimi bırakacak, hüzün uçup gidecek...
Hangi kadın semt pazarlarını sevmez, hayatında bir kere bile pazara uğramayan kadın çok azdır. İTO’nun 2004’te İstanbul semt pazarlarında yaptığı ankete göre, pazara giden her 10 kişiden 8’i kadın. Çoğunluk ucuzluktan çok, taze ürün için pazarı tercih ediyor. Ne tesadüf ki yerel ürün satanların yüzde 80-85’i kadın. Hatta Anadolu’da çoğu pazar ismini buradan almış: Konya Kadınlar Pazarı, Bartın Garılar Pazarı, Bolu Kadınlar Pazarı, Tire Kadınlar Pazarı.