İlim Yayma Vakfı’nın düzenlemiş olduğu ‘Lisansüstü Öğrenci Buluşması’nda konuşan Vakıf Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, "Memleket dahilinde ve haricinde ilmin yayılması amacıyla sizleri destekliyoruz. Burada birçok ülkeden akademisyen adaylarımız var. Türkiye'de de olsanız yurtdışında da olsanız ilmin yayılmasına hizmet edeceksiniz" dedi.
#Bilal Erdoğanİlim Yayma Vakfı’nın düzenlemiş olduğu ‘Lisansüstü Öğrenci Buluşması’nda konuşan Vakıf Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, "Memleket dahilinde ve haricinde ilmin yayılması amacıyla sizleri destekliyoruz. Burada birçok ülkeden akademisyen adaylarımız var. Türkiye'de de olsanız yurtdışında da olsanız ilmin yayılmasına hizmet edeceksiniz" dedi.
#Bilal Erdoğanİlim Yayma Vakfı’nın düzenlediği 'Lisansüstü Öğrenci Buluşması'na katılan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Prof. Dr. İbrahim Kalın gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suriye ile 11 yıl sonra ilk defa bakanlık düzeyinde gerçekleşen görüşmeye ilişkin Kalın, "O toplantı, olumlu bir havada geçti. Bizim açımızdan sınır güvenliği, PKK terör örgütü ve onun uzantıları olan PYD ve YPG'ye karşı somut adım atılması, mültecilerin geri dönüşü ve Suriye tarafında yerlerinden edilmiş olan Suriye vatandaşlarının güvence altına alınması, aynı zamanda Astana süreci başlığı altında da Anayasa Komisyonu çalışmalarının devam etmesi bizim ana gündem maddelerimiz" dedi.
#İbrahim KalınYükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi kapsamında 16 pilot üniversitedeki 3 bin öğretim üyesi ve yaklaşık 36 bin öğrenciye dijital dönüşüm eğitimi verildi. Akademide ‘Açık Erişim ve Açık Bilim’ çalışmaları başlatıldı. ‘Geleceğin Meslekleri, Mesleklerin Geleceği’ başlıklı kongrede, gelecek yıl açılacak yeni üniversite programları masaya yatırıldı. Vakıf üniversitelerini Ar-Ge'ye ve öğretim üyesi yetiştirmeye teşvik eden, reklam-tanıtım bütçesine sınırlama getiren kararlar alındı. ‘Hedef odaklı uluslararasılaşma’ politika sonucu 2014'te 48 bin olan uluslararası öğrenci sayısı, dört yılda 178 bine ulaştı.
#YökHürriyet Ankara’nın kent ile üniversiteyi bir araya getiren “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 12’nci durağı Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi. Ulus’ta tahsis edilen binalara müzeler planladıklarını söyleyen Rektör Mehmet Barca, “Yapmak istediğimiz cumhuriyetin kurulduğu bu mekanlarda ne yaşanmışsa onları genç kuşaklara bir takım sembollerle aktarmak” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın kentte büyük ses getiren “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesinin dördüncü adresi, 60 yılı geride bırakan ve Ankara’yla özdeşleşen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) oldu. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, Hürriyet Ankara ekibiyle birlikte ODTÜ’de kenti ve üniversiteyi konuştu.
#ODTÜHürriyet Ankara’nın üniversitelerle kenti konuştuğu “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesinin üçüncü durağı Gazi Üniversitesi oldu. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Hürriyet Ankara ekibiyle birlikte Gazi Üniversitesi’nde akademisyenlerle kenti ve üniversiteyi masaya yatırdı.
#Gazi ÜniversitesiGeleneksel insan evrelerinin daha çok çocukluk ve gençlik dönemlerini içeren örgün eğitim yoluyla öğrenme artık ileri evrelere de taşınıyor. Günümüzde çağı yakalamak , kendini aşmak, kendini geliştirmek yada yenilemek gibi farklı kavramlarla da ifade edilen sürekli gelişim halinde olma 21’inci Yüzyıl insan modelinin temel özelliği haline geliyor. Bireyin ailesine, sosyal yaşamına, hobilerine zaman ayırma isteği, iş ve sorumlulukların baskısı gibi modern yaşamın getirdiği problemler, onu alışılagelen öğrenme yöntemleri dışında farklı çözümler aramaya yönlendiriyor.