Bu hafta Latin müziğinin dünyaca ünlü grubu Gipsy Kings, Zorlu PSM’de. Klasik sevenler için Pera Müzesi’nde Serapis Quartet, CSO Ada Ankara’da Jamal Aliyev ve CRR Konser Salonu’nda Belcea Quartet konserler verecek. Türkiye’de geniş hayran kitlesine sahip ‘Oscar And The Wolf’ farklı şehirlerde sahneye çıkacak. Ayrıca Prof. Devrim Erbil’in yeni sergisi ‘Seçmeler’ sanatseverlerle İstanbul’da buluşuyor.
#KonserRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi sekizinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 10 Mayıs Pazartesi, Ramazan'ın 28. günü için iftar menüsü...
#MenüDüşman çatlatan kekler, mis gibi kokan börekler, kıtır kurabiyeler… Ustaca süslenmiş meyveli pastalar, tartlar, turtalar… Tam kıvamında pişmiş, iştah kabartan çatlak kurabiyeler, simitler, çörekler… Kokusuyla alıp götüren sıcacık kuruvasan, bir dilim çikolatalı brownie ya da limonlu cheesecake... Hepsi de her gün yudumladığımız çayın kahvenin yanına yakışan lezzetler...
#Gülhan Karaİstanbul’un koşturmacasından, gürültüsünden ve yoğunluğundan azda olsa uzaklaşıp kendinizle kalmak istiyorsanız bu haber tam da size göre. Kahvenizi içip kitabınızı okuyabileceğiniz kitap kafeleri sizler için sıraladık. Bu hafta sonunu kendinize ayırıp sessizliğin tadını çıkarmaya ne dersiniz? İşte size kitap kafeler…
#Kitap KafelerAnkara’da hem butik pasta alanında hem de pasta kursu olarak faaliyet gösteren Pastart eski bir bankacının yarattığı bir marka. Bankacılıkta mutsuz olduğunu söyleyen Özge Oktay "Yıllık izinlerimi kullanarak kurslara katıldım. Bir yıl boyunca da bankadan artan zamanlarda evde kendimi geliştirmeye başladım. Bir yılın sonunda ise istifa ederek pastacılık sektörüne adım atmış oldum" dedi.
Organizasyon şirketlerinin en önemli işlerinden biri, düğün hazırlığı. Bu firmalara başvuran çiftlerin sayısı gittikçe artıyor. Onların verdiği hizmetler de gittikçe genişliyor. Bu şirketler, iskemle giydirmeden, masa örtüleri ve peçetelere, nikah masası dekorundan pasta masasının süslenmesine, havai fişek gösterilerinden mönü tasarımına, davetiyelerden balayı programına kadar bütün detaylarla ilgileniyorlar.
Yılbaşı sofraları için hazırlıklar başlarken, yılbaşı yemekleri arayışları sevdiklerine görkemli sofralar hazırlamak isteyenler tarafından merak ediliyor. Peki, yılbaşı sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız hindi tandırdan, balkabağı çorbasına ve yılbaşı mezeleri ile mükellef bir yılbaşı menüsü!
#Yılbaşı Menüsü2023 yılı gastronomi için Michelin yıldızından sürdürülebilirlik sohbetlerine, açılan yeni mekânlardan sosyal medyada trend olan yemeklere dolu dolu bir gündemle geçti. Lezzetli Hayat ekibi olarak bu yıl hangi konularda yazıp çizdik, neler duyduk, dinledik hepsini bir araya getirerek seneyi özetleyen bir derleme hazırladık.
#GİZEM DİNÇBAŞÜlkemizde Antep fıstığının en iyileri yetişiyor. Evet, fiyatları üzüyor ama tatlı-tuzlu girdiği her reçeteye de boyut atlatıyor. Sosyal medyada ünlenen baklava cheesecake’ten evde yapabileceğiniz pratik bir kebaba, limonlu kekten Ortadoğu’nun sevilen mezesi mütebbele leziz tariflerim var.
#Nur AktıFiltre kahve, espresso, americano, latte... Herkesin kalbini fetheden bir kahve çeşidi mutlaka var. Cezvede pişirip köpürttüğümüz meşhur Türk kahvemiz ya da içine baharat çeşitleri ekleyip kaynatılan Meksika usulü, seçenek çok. Yazarımız Ebru Erke çok sevdiğimiz kahvenin dünyadaki farklı örneklerini anlattı, Gastronometro şefleri iyi filtre kahve demlemenin sırlarını paylaştı.
#KahveDünyada tatlı trendleri denince aklınıza neler geliyor? Rafine şekeri ikame eden ürünlerin yükselişiyle hemen bol meyveli, yoğurtlu hatta glütensiz gibi alternatifler düşünüyoruz, değil mi? Ama size pankek, waffle hatta krem brüle desem… Bir sessizlik hâkim olduğunu hisseder gibiyim. Durun, hemen hayal kırıklığına uğramayın. Zira asıl trend olan, bu geleneksel tatlılara yaratıcı dokunuşlar yapılması...
#KruvasanEtlerin hangilerinin daha yağlı, hangilerinin protein değerlerinin daha yüksek olup kas yapımına destek verdiğini merak ediyor musunuz? Sorunun cevabı bu haftaki yazımızda. Şimdiden ruhunuz ve bedeninizi sağlık ve şifa ile beslediğiniz, her şeyin kararında olduğu mutlu bayramlar dileğiyle...
#Yelda BaşaranÇOCUKKEN getirildikleri bir yaz tatilinde Bodrum’a ilk görüşte aşık olan ve sonrasında bolca seyahat edip dünyanın en güzel yerlerini görmüş olmalarına rağmen akıllarının bir köşesinden hiç çıkaramadıkları, “Keşke bir gün biz de Bodrum’a yerleşebilsek” dileğini pandemi dönemiyle birlikte gerçeğe dönüştüren; Bodrum’un cam göbeği mavisine, bembeyaz ikonik evlerine ve baharla birlikte iyice coşan begonvillerinin pembesine hayran, Yokuşbaşı’ndan Halikarnas Balıkçısı’nı selamlamadan geçmeyen ve bir anda karşılarına çıkan Bodrum Kalesi manzarasıyla her seferinde içi huzur ve mutlulukla dolan bir çift hayal edin... Ama bir yandan da gezmeyi tozmayı, keşfetmeyi çok seven ve sosyallik genlerinden de ödün vermeyen, gerçek manada İstanbullu bir çift...
#1Limondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#LimonLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#Yeme