Özün YENİAY
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2008 00:00
Ankara’da hem butik pasta alanında hem de pasta kursu olarak faaliyet gösteren Pastart eski bir bankacının yarattığı bir marka. Bankacılıkta mutsuz olduğunu söyleyen Özge Oktay "Yıllık izinlerimi kullanarak kurslara katıldım. Bir yıl boyunca da bankadan artan zamanlarda evde kendimi geliştirmeye başladım. Bir yılın sonunda ise istifa ederek pastacılık sektörüne adım atmış oldum" dedi.
BANKACILIKTAN ayrılarak pasta tasarımı yapmayan başlayan Özge Oktay, "Bankadan arta kalan sürede yeteneğimi geliştirdim ve bir süre sonra istifa ederek Pastart’ı açmaya karar verdim" dedi.
Ankara’da hem butik butik pasta alanında hem de pasta kursu olarak faaliyet gösteren Pastart’ın ortağı Oktay, beş yıllık bankacıyken başlayan serüvenini şöyle anlatıyor:
"Bankacılık beni mutsuz etmeye başladı. Üretemediğimi düşünmeye başladım. O sıralarda da kuzenim bu işin yurt dışında eğitimini almış ve İstanbul’da kurs vermeye başlamıştı. Yıllık izinlerimi kullanarak kurslara katıldım. Bir yıl boyunca da bankadan artan zamanlarda evde kendimi geliştirmeye başladım. Yurt dışından getirttiğim kitaplar ve ekipmanlar sayesinde el yeteneğimi artırdım. Bir yılın sonunda ise istifa ederek pastacılık sektörüne adım atmış oldum.
Evden sipariş aldım2003 yılında bankadan istifa ettikten sonra iki yıl boyunca siparişleri evde yaptım ve böylece müşteri portföyümü oluşturdum. 2005 yılında ise kendime ufak bir yer açtım. 2008 yılının şubat ayına kadar sipariş üzerine butik pasta ve kurabiyeler yapmaya ve pasta yapımı ile süslemeleri üzerine kurs vermeye devam ettim. Şubat ayında ise daha önce kurslarımıza katılmış olan Didem Alpvural ile yollarımızı birleştirip daha büyük bir mekana geçiş yaptık. Yeni yerimizde halen butik pastalar yapmaya, kurslar vermeye devam ediyoruz. Ayrıca mini kafemizde de günlük ürünlerimizin satışını da yapıyoruz.
Üç alanda kurs veriyoruzDoğum günleri ve özel günler için butik pastalar ve kurabiyeler, düğün ve nişan kutlamaları için nikah şekeri yerine üzeri süslenmiş kurabiyeler, çay davetleri ya da davet yemekleri için özel aperatifler ve sunumlar yapıyoruz. Ayrıca "Pasta Yapımı", "Krema ile Süsleme Teknikleri" ve "Şeker Hamuru ile Modelleme" olmak üzere şimdilik üç dalda kurslarımız var. Ekim ayı itibariyle "Çikolata kursu" ve spot kurslar açacağız. Bunun yanında butik anlamda ve bizim konseptimizde yer açmak isteyenler için de danışmanlık hizmetleri veriyoruz.
Bizim ulaşmak istediğimiz kitle gerçekten lezzetli ve kaliteli ürün
yemek isteyenler. Her ürünümüz birbirinden özel ve lezzetli. Kurslarımızın da çok eğlenceli geçtiğini söylemeliyim. Katılımcılar kursların terapi gibi geldiğini söylüyorlar. Buraya harcadıkları zamanın ve paranın karşılığını da sonuna kadar alıyorlar. En spesiyal ürünümüz Çikolatalı ve Fıstıklı Makaron ve Limonlu Cheesecake. Tarçınlı ve Zencefilli Kurabiyelerimizi de söylemeden geçemeyeceğim.
Göz kararı veya aldığı kadar yok
BUTİK pastacılık kişiye özel pastalar ve kurabiyeler demek. El lezzetimize ve damak tadımıza çok güveniriz. Pasta yapmak yemek yapmaya hiç benzemediği için tariflere bire bir sadık kalmak gerekiyor. Unu azaltayım veya yağ koymasam da olur diyemezsiniz, sonuç facia olur. Hem kendi ürünlerimizde hem de kurslarımızda yaptığımız şu: Asla göz kararı ya da aldığı kadar gibi terimler kullanmayız, her zaman ölçülere göre hareket ederiz. Aksi takdirde bir ürünü tekrar yapmak istediğinizde aynı lezzeti ve kıvamı tutturamazsınız.
En lezzetli biziz iddiası
ÜRÜNLERİMİZDE kesinlikle katkı maddesi bulunmuyor. Ekipmanlarımızın çoğu yurt dışından geliyor, ayrıca kullandığımız ürünlerin hepsi marka ürünler. Maliyeti düşürmek için asla ucuz ürün kullanmayız. Bütün ürünlerimizde lezzet konusunda iddialıyız. Örneğin makaronu Ankara’da bizim kadar lezzetli yapan yoktur. Tariflerimizin çoğu yabancı kaynaklardan Türk damak tadına uyarlanarak yapılır. Süslemelerde ise sürekli yurt dışından getirttiğimiz kitaplardan ve internetten faydalanırız. Gıda boyalarımız yurt dışından geliyor ve kesinlikle sağlığa zararlı değil. Amacımız müşterilerimize her zaman kaliteli hizmet vermek. Kaliteden ve tazelikten hiçbir zaman ödün vermeyiz.