LGS'de son gün ne yapılır sorusu, sınava saatler kala pek çok öğrencinin odak noktası oldu. Pek çok aday, LGS için hazırlıklarını tamamlarken, son gün neler yapılabileceğine dair detayları sorgulamaya başladı. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda yarın bir milyondan fazla 8’inci sınıf öğrencisi ter dökecek. Peki, LGS son günü ne yapılır? LGS'de son gün neler yapılmalı? Uzman isimlerden önemli öneriler
#Liselere Geçiş Sistemi4 Haziran Pazar günü 1 milyonu aşkın 8. sınıf öğrencisi iyi bir liseye girmek için yarışacak. MEF Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zümra Atalay’dan adaylara kaygıyla başetmeleri için 5 yöntem, ailelere de çocuklarına destek olabilecekleri 5 tavsiye geldi...
#LGS5 Haziran’da uygulanacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için geri sayım başladı. Bu süreçte ebeveynlerin çocuklarıyla olan iletişimi ve desteğinin oldukça önemli olduğunun altını çizen MEF Okulları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü, ebeveynlere sınav öncesi rehber olacak bazı önerilerde bulundu:
#LGSMili Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Liselere Geçiş Sistemi sınavı (LGS) ile ilgili ailelere önerilerde bulundu. Hürriyet’e konuşan Gençoğlu, “Sınav sürecini yönetmek, aile için çocuğunun gireceği sınavdan daha büyük bir sınav” dedi. İşte ebeveynlere LGS önerileri:
#GazetehaberleriYaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyon öğretmen için 9 günlük ara tatil dün başladı. 18 Kasım’a kadar okula ara verecek öğrenciler, bu süreçte hem dinleneceklerini hem de ders çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek ara tatil planlarını anlattı.
#Ara Tatil BaşladıOkulların açılmasıyla, 8 ve 12’nci sınıf öğrencileri için kritik sene de başladı. İyi bir lise hayali kuran 8’inci sınıf öğrencilerinin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava, iyi bir üniversiteyi hedefleyen 12’nci sınıfların ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye hazırlık için yaklaşık 8 ay zamanları var. Peki hedefe giden yolda doğru çalışma planları nasıl yapılmalı, tempo ne zaman artırılmalı? Uzmanlara sorduk...
#LGSDaha iyi bir lisede okumak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin heyecanla beklediği LGS sonuçları açıklandı. Tercih döneminde öğrenci ve velilere okulları iyi araştırmaları uyarısında bulunan uzmanlar, 'En iyi okul eve yakın olandır' önerisinde bulundu.
#LGSMilyonlarca gencin geleceğini etkileyecek LGS ve YKS maratonu için geri sayım başladı. LGS 2 Haziran, YKS ise 8 ve 9 Haziran’da yapılacak. Bu yıl LGS’de 1 milyon, YKS’de ise 3 milyondan fazla öğrencinin sınava girmesi bekleniyor. Ebeveynlere de görev düştüğüne dikkat çeken eğitim uzmanları, şu tavsiyeleri veriyor...
#LGSSizler bu yazıyı okuduğunuzda 2024 yılına girmiş olacağız. İnsan için belirli anlar, günler, haftalar, aylar veya tarihler çok önemli olsa da zaman durmuyor. Biz önemli görsek de görmesek de sürekli ilerliyor. İnsanı, diğer canlıları, doğayı, eşyayı ve belki de idrak ettiğimiz her şeyi etkiliyor ve üzerinde bir iz bırakıyor. Bazen de bu saydıklarımızın hepsinden ya da bazılarından bir şeyler alıp götürüyor.
#Konuk YazarMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek 1.2 milyon adaya dengeli beslenmelerini, egzersizler yapmalarını, uyku ve dinlenmeye özen göstermelerini önerdi. Ayrıca 5 Haziran’da sınava girecek adayların duygularını konuşarak, yazarak ya da resmederek ifade etmelerinin sınav kaygısını azalttığı belirtildi.
#Liselere Geçiş SistemiYarıyıl tatili bu yıl üç hafta. 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi tıpkı bir yıl öncenin ikinci döneminde olduğu gibi ağırlıklı olarak uzaktan eğitimle devam etti. Salgının hafiflemesi ve okullarda yüz yüze eğitimin 15 Şubat’tan itibaren başlaması artık herkesin ortak dileği. Ama görülen o ki önümüzdeki haftalarda yani tatil döneminde yine evlerdeyiz. Zaten evlerdeydik ama dersler vardı, şimdi derslere üç haftalığına ara veriyoruz. Peki bu arayı en iyi şekilde değerlendirmek için neler yapabiliriz. Bunun için ebeveynlerin, çocukların ve gençlerin evlerde yapabileceği pek çok etkinlik var. Yani tatil günlerini hem eğlenerek hem de en verimli şekilde geçirmek mümkün. Peki bunun için ebeveynler ve öğrenciler ne yapmalı? Bugünlerde pek çok eğitim öğretim kurumu bu soruya farklı yanıtlar veriyor. İşte kurumlardan ve uzmanlardan bir birinden değerli ara tatil önerileri:
#TatilCumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren ekonomik gelişme ve kalkınma için sanayileşme ilk hedef olarak belirlendi. mesleki ve teknik eğitim, ülkelerin kalkınma ve gelişmesiyle yakın ilişkisi nedeniyle hem hükümetlerin, hem de iş dünyasının odak noktası oldu. Ankara Sanayi Odası kurulduğu günden bu yana mesleki ve teknik eğitime katkı sağlamaya çalıştı ve birçok projeyi gerçekleştirdi. Yapılan doğru uygulamalar desteklendi, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içeresinde olmaya önem verildi.
#Mesleki EğitimMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, her ülkenin koşullarının kendine özgü olduğunu belirterek, "Kıta Avrupası açısından bakıldığında tümünün açtığını ve hatta 10-12 yaş altında maske olmadığını, tam zamanlı açtıklarını haftada 5 gün, bütün kademelerde, kimisinde sadece öğretmenlerde maske olduğunu kiminde lise düzeyinde maskenin gerekli olduğunu görüyoruz." dedi. Ayrıca Yüz yüze eğitime ilişkin önemli bilgiler veren Selçuk sınavların yüz yüze yapılacağını ve öğrencilerin müfredatın tümünden sorumlu olacaklarını belirtti.
#EBA TVBurdur Valiliği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Burdur'da Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde ve esnasında 'Belediye personelinin karakola götürüldüğü, su, kalem ve maske dağıtmasının engellendiği' yönündeki iddialarına yanıt verdi. Yazılı açıklamada, "CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun iddia ettiği gibi hiçbir belediye personeli karakola götürülmemiş ve herhangi bir engelleme söz konusu olmamıştır" denildi.
#CHPDanıştay, COVID-19 nedeniyle Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın iptaline ilişkin başvuruyu reddetti ancak tartışma bitmedi. Bu yıl üniversite sınavına girecek bazı öğrenciler, sınavın virüsün yayılmasına sebep olması endişesiyle ertelenmesini isterken, bazıları da “Yapılsın, hazırız” diyor. Peki uzmanlar ne diyor? İşte yanıtları...
#YazarMilyonlarca öğrenci ve velinin geriye doğru saydığı LGS sınavı geldi çattı. Öğrencilerin sınav heyecanı hat safhada. En çok ihtiyaç duydukları konu, başarılarına katkı sağlayacak ipuçları. İşte bu ipuçları, LGS sınavını dereceyle geride bırakmış, Türkiye’nin en iyi 5 okuluna birincilikle girmiş öğrencilerden geliyor.
#Lgsİçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine “LGS ve YKS Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. LGS'nin yapılacağı 20 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında ve YKS'nin yapılacağı 27 Haziran Cumartesi 09.30-15.00, 28 Haziran Pazar 09.30-18.30 saatleri arasında 81 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Adaylar, yakınları ve görevlilerin toplu ulaşımında aksama olmaması için belediyeler gerekli tedbirleri alacak, ihtiyaca göre sefer sayısı artırılacak. Şehirler arası toplu ulaşım araçlarından bilet almış olanlar sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak. Sokağa çıkma yasağı uygulanacak saatlerde fırın, market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlı üretim ve satışı yapılan iş yerleri açık olacak.
#İçişleriMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 Haziran’da yapılacak LGS’nin 18 bin okulda gerçekleşeceği, 353 bin kişinin görev alacağını açıkladı. Bakan Selçuk, sosyal mesafenin korunması için gerekli tedbirlerin alındığını söyleyerek, Covid-19’lu çocukların ise velilerinin bildirmeleri halinde ayrı bir okulda sınava alınacaklarını belirtti.
#LgsÜç aydır yaşadığımız ‘korona süreci’ tüm dünya için bir kriz ve bir sınav oldu. “Bu krizi aşabilecek miyiz, koronavirüsle verdiğimiz sınavda başarılı olabilecek miyiz? Kim kazanacak, kim kaybedecek?” sorularıyla her an kaygı ve endişe içinde yaşadık... Kim kazandı? Kim kaybetti? Neler öğrendik? İşte her sınavın ‘kazananı ve kaybedeni’ vardır ve bunlar aynı kişiler değildir. Ancak her sınavdan sonra herkes bir şeyleri öğrenerek, bazı şeyleri farkederek çıkmışsa eğer, sınavlar işe yarıyor demektir!
#Lgs