'Kendine Has Sunar: Semtine Has' etkinliğinin yeni rotası Kadıköy olacak. Küratörlüğünü HOOD Base’in yaptığı 'Semtine Has', Kadıköy’ü yeniden keşfetmek, kültür, sanat, müzik dolu keyifli bir rotayla hayata karışmak isteyenleri, 13 - 21 Ekim tarihleri arasında Semtine Has etkinliğine davet ediyor. 9 günlük yoğun bir program sunacak etkinlikte Kalben, Ozbi, Ege Çubukçu, Barış Demirel, Kamufle gibi isimler sahneye çıkacak.
#Semtine HasGirne’nin 90’ına merdiven dayamış bittacısı Hatice Teyze, adanın en iyi kahvaltısını hazırlayan Lefke’deki Argonya ile adını adanın antik güzelinden alan Swan of Soli… Yerel üretimi yücelten geleneksel tatları yaşatmaya devam eden adreslerin başına Girne’deki Bellapais Garden’ı da ekleyin. İşte KKTC’de az ama öz bir yöresel lezzet rotası.
#Gastronomiİstanbul’un kültür zenginliklerine canlılık katmak üzere hayata geçirilen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali dün başladı. 12 Haziran’a kadar 7’den 70’e herkes için 2 bine yakın etkinlik yapılacak. Bölgenin köklü tarihine ışık tutan bir lezzet rotası da oluşturuldu. Şehirdeyseniz atın kendinizi Beyoğlu’na; ister tatlı rotasını takip edin, isterseniz de sokak yemeklerinin peşinden gidin.
#GASTRONOMİYılbaşı gecesi kutlamaları her ülke için farklılaşsa da mutlaka renk ve eğlence içeriyor. Pandemi tedbirleri altında olsak da yeni yıla farklı bir ülkede ‘merhaba’ deme hayali, seyahatseverlerin aklına sık sık düşüyor. Jürimize çeşitli ülkelerin yeni yılı kutlama hallerini, sokaklarında yapılabilecekleri sorduk.
#HürriyetBir süredir hem ‘Butik Oteller Türkiye’ kitabımı, hem aplikasyonumu güncel tutmak ayrıca da turizme destek olmak için yollardaydım. Geçen hafta gezdiğim Doğu Karadeniz’den sonra şimdi sıra yeniden güney sahillerinde, Göcek’teyiz. Türkiye’nin en güzel koylarının olduğu bölge güzelliği kadar yeme-içme ve konaklama adresleriyle de ziyaret etmeye değer bir yer.
#YazarKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "İnşallah her bir ilde turizm yatırımlarını adım adım en doğru ve başarılı şekilde hayata geçirecek ve bu topraklara kültür-turizm noktasında yeni bir kimlik kazandıracağız." dedi.
#Kültür Ve Turizm BakanıDoğa, tarih ve zengin bir mutfak kültürü. Bu üçlü bir arada olduğunda o ülke ya da bölgenin turizmde şansı artıyor. 2 yıl kadar önce İncili Gastronomi Rehberi’nin ilkini yayınladığımız dönemde Çukurova Turistik Otelciler Birliği Başkanı Tayyar Zaimoğlu rehberde mutlaka Adana da olmalı demişti.
#Müge AkgünGeçen hafta Marmaris, Turunç’a gittim. Çünkü duydum ki oralara bahar gelmiş. İstanbul artık baharı bizden esirgiyor. Esirgemese de baharın pek tadı çıkmıyor burada. Kalabalık, trafik, klakson sesleri, asık suratlar, dalaşmalar... İnsanda baharı koklayacak hal kalmıyor ki! Oysa Marmaris öyle mi?
#MarmarisDerbeder, bakımsız Bolonya zengin yemek kültürü olmasa bile tarihiyle dikkat çekecek İtalya şehirlerinden. Dünyanın en eski üniversitesi Bologna'da. Ayrıca bir lezzet rotası olarak İtalyan mutfağına tortellini, tagliatelle, mortadella, bolonez sosu dahil pek çok lezzet armağan etmiş. Bologna günümüzde ise yeni müzeler, restoranlar, barlarla yeni bir çehreye bürünmüş. 36 saatte Bologna'da gezilecek yerler...
#Bologna Nerede YenirDünya sosyetesinin gözbebeği Cote d’Azur’daki turumuzu bu hafta da sürdürüyoruz. Geçen hafta Nice ve St. Paul de Vence’i anlatmıştık. Bu hafta plajlarıyla ünlü Cannes’ı gezip, huzurlu tatilin adresi St. Tropez ve Venedik’i andıran Port Grimaud’a uzanacağız.
Bir yıllık emeği bir yazıda anlatmak kolay değil. Özellikle de yaptığınız işin her şeyiyle mükemmel olması, en azından bir önceki yılın önüne geçmesi beklentisi içindeyseniz... İlk yıldan beri söylediğim gibi yarışımız kendimizle, çabamız her yıl daha iyi olmak. Ama aldığımız geri dönüşlerden anlıyorum galiba bu kez de başardık.
#Müge AkgünBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yürütülen değerlendirmeler sonucunda hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’, görkemli bir ödül töreniyle gastronomi dünyasını bir araya getirdi. Hürriyet Gazetesi, Karaca ve Jumbo iş birliğiyle Conrad İstanbul Bosphorus’ta hayata geçen törende, 4 ve 5 ‘İnci’ alan restoranlara ödülleri takdim edildi. Rehbere ilk kez eklenen Unilever Food Solutions tarafından belirlenen ‘Geleceğin Menüleri Ödülleri’ ve ‘Proje Ekibi Özel Ödülleri’ de sahiplerini buldu.
#İncili Gastronomi RehberiGastronomi dünyasının en prestijli rehberlerinden olan, Türkiye’nin ilk ve tek restoranların derecelendirildiği İncili Gastronomi Rehberi’nin altıncısı yolda. İnciler 18 Kasım 2024 Pazartesi sahiplerini bulacak. Karaca Grup CEO’su Fatih Karaca, gastronominin sadece bir yemek değil, kültürel bir deneyim haline geldiğini söyledi.
#İncili Gastronomi RehberiBugün yapılan liseye geçiş ve birkaç haftası kalan üniversite sınavlarının biriktirdiği stresi atmak için, yaz tatilini beklemeden birkaç günlüğüne kaçılabilecek pek çok güzel nokta var. Jürimize “Sadece kafa dinleyecek, çok da uzağa gitmeyeceğiz. Büyük şehirlerin etrafında kısa bir tatil için nereyi önerirsiniz” diye sorduk. Yüzmeden yürüyüşe birçok etkinlik sunan ve henüz tatilci akınının başlamadığı seçenekleri sıraladık. m Melis Yılmaz/ melis.yilmaz@hurriyet.com.tr
#SeyahatBu yıl bir görünüp bir gitse de güneşli, sıcak günler kapıda, sokaklar bizi çağırıyor. Şimdi bahar havasının, sonra da yazın hakkını vermek için ister pikniğe gidin, ister açık hava konserlerinde coşun. Ya da doğa yürüyüşleri yapın, yaşadığınız şehrin sokaklarını keşfedin... Yaz esintisinde ya da yıldızların altında vakit geçirin. Dışarıda olmanın tadını çıkaracağımız adresleri, aktiviteleri gazetecilere, kent yazarlarına ve işi gezmek olanlara sorduk.
#Melis YılmazTürkiye Kültür Yolu Festivali, 2024 yılında da katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. 13 Nisan’dan 10 Kasım’a kadar 16 farklı şehirde, sekiz aya yayılmış bir kültür-sanat maratonuyla Türkiye adeta bir festival iklimi yaşayacak. Anadolu'nun yedi farklı bölgesinde gerçekleşecek etkinlikler aracılığıyla Türkiye'nin tarih ve kültür zenginliği ışığında herkese görsel, işitsel ve duygusal açıdan zengin bir deneyim yaşatılacak.
#Türkiye Kültür Yolu FestivaliGelibolu Yarımadası’nın konumuyla, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle ve mutfağıyla her zaman çok özel ve özgün bir bölge olduğunu düşünürüm. Bir zamanlar eksiklik gibi algılanan kitle turizminin cazibe merkezi yerleri arasına girememesi ona bambaşka bir yol açtı.
#Müge AkgünKara kışın yüzünü iyice gösterdiği şu günler, yazın aşırı sıcaktan gezmekte zorlanılan Ege ve Akdeniz’i keşfe çıkmak için en doğru zaman… Üstelik bu yıl kış güneşi arayan Avrupalı turistlerin yeni popüler adresi Türkiye oldu. Biz de bu hafta uzmanlarımıza ‘Türkiye’de kışın ılıman olan yerler nereler?’ diye sorduk. 4 şehirden birbirinden güzel 10 adresi önerdiler.
#RotaYemek eleştirileri, tarifler ve gastronomi araştırmalarıyla tanınan Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas (Lezzet Atlası), dünyanın en iyi 50 tatlısını listeledi. Listeye Türkiye’den fıstıklı sarma, fırın sütlaç, baklava, Gaziantep baklavası ve Kahramanmaraş dondurması dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Türkiye’de tatlıların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. Hem 10 şehirden birbirinden leziz tatlılar tavsiye ettiler hem de bu şehirlerde görülmesi gereken yerlerle ilgili önerilerde bulundular.
#SeyahatMichelin Rehberi yıldız alan ve listelerine giren restoranları geçen hafta açıkladı. İster yıldız verilsin, ister listeye konsun ama iyi bir meyhanemiz, balıkçımız ve kebapçımız yemek kültürümüzün temel yapıtaşlarını oluşturduğu için çok önemli. Yani anlaşılan o ki, Michelin’in artık ‘Ben yaptıysam doğrudur’ kafasından çıkması gerek...
#Ebru Erke