Lezzet haberleri sayfasında Lezzet hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 15235 Lezzet haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çok özel lezzetlerimizden biri olan çöp şiş sadece bir yemek değil, aynı zamanda ustalık sınavı: İyi et, doğru ateş ve maharet... Jürimize sorduk ve çöp şişin en iyilerini yiyebileceğimiz, Ege’nin taş fırınlı mekânlarından Güneydoğu’nun özgün sunumlar yapan yerlerine, büyük şehirlerin saklı köşelerine kadar 10 adresi sıraladık.
#Pınar TahirlerBu hafta size belki de adını ilk kez duyacağınız ama kalbimde yeri çok büyük olan bir tabaktan bahsetmek istiyorum: Bigoli in salsa. Birkaç temel ürünle yapılan bu lezzetli makarna tıpkı 1600’lü yıllarda doğduğu şehir gibidir: Gizemli, sade ama derinlikli...
#Danilo ZannaRamazan Bayramı’nda şehirlerarası yollara düşenler için rota üzerindeki gizli hazineleri keşfetme zamanı. Yol kenarında küçücük dükkânlar, çiftlik satış noktaları ya da kooperatif stantlarında; market raflarında bulamayacağınız özel ürünler sizi bekliyor. Ezine’den alınan peynir, Kocaeli’den pişmaniye ya da Afyon’dan sucuk... Aracın bagajında şimdiden yer açın!
#Ramazan BayramıKebapçıları, kokoreççileri, balıkçıları, pastaneleriyle Kadıköy her zaman lezzet sevenlerin uğrak yerlerinden oldu. Artık sandviç için de Kadıköy’de özel adresler var. İsterseniz sabah kahvaltısında veya film çıkışında, kahve yanında ya da sebepsiz... Yolunuz Kadıköy’e düştüğünde ekmekleri ayrı, içleri ayrı lezzetli sandviçlerle gurme bir deneyim yaşayabilirsiniz.
#Burçin ÖztınazSon dönemde popüler hale gelen Kore yemekleri çok seviliyor. İstanbul’un dört bir köşesinde bu restoranlar hizmet vermeye devam ediyor ve yenileri açılıyor. Bu lezzetli ve ilginç mutfağı denemek isteyenler için Kore restoranlarının en popüler olanlarını derledik.
#Kore MutfağıHürriyet Lezzetli Hayat’ın Instagram sayfasında “Salep mi boza mı” diye sorduk. Oy veren takipçilerimizin yüzde 66’sı tercihini salepten yana kullandı. Hem lezzetiyle hem de sıcaklığıyla gönülleri fetheden bu geleneksel tat, özellikle kış aylarının vazgeçilmezi. Biz de gerçek salep tozu ve taze sütle hazırlanan klasik salebin en iyilerini uzman jürimizin önerileriyle derledik.
#SalepDünyanın en sevilen sebzesi desek abartmış sayılmayız. Soğan tüm yemeklere tat katarken kendi başına yüzlerce farklı tarifte başrole oturabiliyor. Bu kez soğan çeşitleri ve onları nasıl kullanacağımızı yazdım, elbette dünyadan rengârenk soğanlarla yapılan farklı önerilerle beraber.
#Gülay Barbaros AltanYeni yıl soframızda her zaman iddialı bir ana yemek ve bolca meze çeşitleri olur. Bu masalar bazen abartılı bulunsa da pek çoğumuz için gelecek yılı bereketle, neşeyle, birlikteliğin huzuruyla taçlandırma heyecanının sonucudur. Peki, bu ziyafetten kalanlar... Hiçbir ürünü israf etmeden ertesi gün ve sonra yapılacak hindili güveçten tavuklu pizzaya hem pratik hem çok nefis önerilerim var.
#GÜLAY BARBAROS ALTANOsmanlı arşivlerine dalarak, kadı sicillerinden kent müzelerine uzanarak, daha önce hiç görülmemiş çapta bir baklava kitabı yazdılar... Tarihçiler Burak Onaran ve Priscilla Mary Işın’ın yazdığı kitaba yakından baktık ve bu kitabı hazırlatan Murat Güllü’ye de günümüz baklavacılığını sorduk.
#Yazgı PatarŞef restoranlarının alameti farikasıdır imza tabakları... 2007’de Avustralya’da açtığım ilk restoranım Efendy’den itibaren her menümde mutlaka yer bulan kadayıf karides, benim için böyledir. İlk kez ben yapmadım ama kendi yorumumla birleşen haliyle lezzetinin zirvesine çıkan bu yemeği tüm detaylarıyla yazdım bu hafta...
#Somer SivrioğluFransız mutfağının alameti farikalarından krepler dünya çapında ününü pratikliğine ve çokyönlülüğüne borçlu. Biraz un, su ve yumurtayla leziz bir kahvaltı veya davet sofralarına yakışacak akşam yemeği yahut pasta yapabileceğiniz bu basit tarifin püf noktalarını yazdım. Lezzetli alternatifler de denemeniz için...
#Gülay Barbaros AltanPikniklerin olmazsa olmazı, kahvaltının ve öğle yemeğinin kurtarıcısı, uzun yol seyahatlerinin pratik eşlikçisi... Taptaze ekmeği, arasına konan her malzemeyle daha da iştah açıcı olur. Yarın Dünya Sandviç Günü. Biz de bu vesileyle ‘içine sevgisini de katarak’ en doyurucu sandviçleri hazırlayan lezzet duraklarını uzman isimlerden oluşan jürimize sorduk.
#SandviççiKocaeli'deki gıda zehirlenmesi geçiren 648 kişinin tavuk döner yediği işletmenin tutuklanan sahiplerinin ifadesine DHA ulaştı. Şüphelilerden K.Y. (36) "Zehirlenme vakalarının neden meydana geldiğini bilmiyorum" derken, E.T.’nin (35) ise "Uzun yıllardır sektördeyim; kimsenin sağlığıyla oynamadım. Benim sosum, bu sektöre farklı bir lezzet getirmiştir" dediği öğrenildi.
#KocaeliT.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir yandan özgün kültürümüzü uluslararası sanat formlarıyla buluşturan bir yandan da şehirlerimizin marka değerlerini yükselterek dünyanın en büyük festivali olma özelliğine sahip olan Türkiye Kültür Yolu Festivalinin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ilk durağı olan Adana oldu.
#AdanaTürkiye’nin ilk ve tek şehir karnavalı olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” işbirliği ile düzenlenen “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” Adana’yı saran portakal çiçeklerinin mis kokusuyla başladı.
#Adana Portakal Çiçeği KarnavalıTürkiye’nin ilk ve tek şehir karnavalı olan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” işbirliği ile düzenlenen “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” Adana’yı saran portakal çiçeklerinin mis kokusuyla başladı.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıÇok özel lezzetlerimizden biri olan çöp şiş sadece bir yemek değil, aynı zamanda ustalık sınavı: İyi et, doğru ateş ve maharet... Jürimize sorduk ve çöp şişin en iyilerini yiyebileceğimiz, Ege’nin taş fırınlı mekânlarından Güneydoğu’nun özgün sunumlar yapan yerlerine, büyük şehirlerin saklı köşelerine kadar 10 adresi sıraladık.
#Pınar TahirlerSadece doğanın değil, bir yandan da kültür-sanat etkinliklerinin coştuğu ilkbahar mevsimindeyiz. Beyazperdede terzi dükkânındaki bir grup kadının sevinçlerine, hüzünlerine ortak olacağız. Tiyatro sahnesinde anneliğin kutsallığını sorgulayacağız, insanlığın kayıtsızlığına absürt bir pencereden bakacağız. Kitap raflarında Haldun Taner’den Aristoteles’e ustaların eserleri okurlarla buluşacak. İstanbul Modern ve Pera Müzesi’nde de dikkat çekici sergiler var. Bahar konserleri renkli ve umut yüklü. Tamino ve Kings of Convenience unutulmaz performanslara imza atacaklardan ikisi. Açık havadaysa Alaçatı Ot Festivali’nden Picnic&Gathering’e, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı’na baharın tadını çıkarabileceğimiz birçok etkinlik gerçekleşecek.
#Ece AltıkulaçBu hafta size belki de adını ilk kez duyacağınız ama kalbimde yeri çok büyük olan bir tabaktan bahsetmek istiyorum: Bigoli in salsa. Birkaç temel ürünle yapılan bu lezzetli makarna tıpkı 1600’lü yıllarda doğduğu şehir gibidir: Gizemli, sade ama derinlikli...
#Danilo ZannaInstagram hesabımız @hurriyetlezzetlihayat’ta takipçilerimize ‘Pazı mı, ıspanak mı’ diye sorduk. Anketimize katılanların yüzde 64’ü tercihini ıspanaktan yana kullandı. Her ikisi de sağlıklı ve besin değeri açısından zengin bu yeşil sebzeler, yemeklere, salatalara, böreklere ve hatta smoothie gibi içeceklere bambaşka bir lezzet katıyor. Zümrüt renginde saklı şifalarını yazarımız diyetisyen Berrin Yiğit, tariflerini de Gülay Barbaros Altan yazdı.
#Berrin YiğitTürkiye'nin ilk ve tek sokak karnavalı olan “Nisan’da Adana’da - 13. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”nın resmi programı açıklandı. 4 Nisan tarihinde başlayacak karnaval süresince 200’den fazla etkinlik gerçekleştirilecek. Bu yıl “Dünya Çocukları” temasıyla düzenlenecek karnaval, gönüllü etkinlik gruplarının performanslarının yanı sıra, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Türkiye Kültür Yolu Festivalleri” işbirliği ile zengin bir içeriğe sahip olacak.
#AdanaKarabük'ün Safranbolu ilçesinde otel, han ve tarihi konaklarda rezervasyon oranı 9 günlük bayram tatili öncesi yüzde 100’e ulaştı. İlçede tatilcilerin en çok rağbet gösterdiği coğrafi işaret tescilli Safranbolu lokumu için imalathanelerde farklı çeşitlerde lokumlar üretildi. Lokum üreticisi Erdinç Sezer, bayram tatili boyunca 250-300 ton lokum satılmasını tahmin ettiklerini söyledi.
#SafranboluKarabük'ün Safranbolu ilçesinde otel, han ve tarihi konaklarda rezervasyon oranı 9 günlük bayram tatili öncesi yüzde 100’e ulaştı. İlçede tatilcilerin en çok rağbet gösterdiği coğrafi işaret tescilli Safranbolu lokumu için imalathanelerde farklı çeşitlerde lokumlar üretildi. Lokum üreticisi Erdinç Sezer, bayram tatili boyunca 250-300 ton lokum satılmasını tahmin ettiklerini söyledi.
#Ramazan BayramıGüllü, fıstıklı, cevizli, meyveli, kaymaklı ve çikolata kaplı... Kültürümüzün en özel tatlarından. Osmanlı mutfağından günümüze uzanan bu lezzet pek çok çeşidiyle her damağa hitap ediyor. Geleneksel reçetelerden modern okunuşlara kadar Türkiye’nin dört bir yanından bayramda ağzınızı tatlandıracak en iyi lokum adreslerini sıraladık.
#LokumRamazan Bayramı’nda şehirlerarası yollara düşenler için rota üzerindeki gizli hazineleri keşfetme zamanı. Yol kenarında küçücük dükkânlar, çiftlik satış noktaları ya da kooperatif stantlarında; market raflarında bulamayacağınız özel ürünler sizi bekliyor. Ezine’den alınan peynir, Kocaeli’den pişmaniye ya da Afyon’dan sucuk... Aracın bagajında şimdiden yer açın!
#Ramazan BayramıHürriyet'in mobil uygulaması, yenilenen Super App, Ramazan Bayramı tatilinde de yeni özellikleriyle her an yanınızda. Bayramda son dakika haberlerinden, nöbetçi eczanelere, Kıble & Kur’an'dan deprem haritasına kadar hayatınızı kolaylaştıracak tüm hizmetler Hürriyet Super App'te. Hemen indirin, hayatınız değişsin!
#Hürriyet SüperappBayrama sayılı günler kala evlerde bayram telaşı başladı. Ziyarete gelen misafirler için çikolata, şeker ya da tatlı alışverişlerinin başladığı bugünlerde uzmanlar taklit ve tağşişe dikkat çekerek vatandaşları uyarıyor. Peki bayramda şekerleme, tatlı, çikolata ve lokum gibi gikramlıkları alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Gıda Güvenliği Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Artık ile konuştuk.
#Şeker BayramıBursa’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ramazan helvası, her yıl olduğu gibi bu sene de kente özgü bir lezzet olarak, satışa sunuldu. Bursalıların en çok rağbet gösterdiği tatlılardan olan ve sadece ramazan ayında üretilen ramazan helvasını, dedesi Ali Baba’nın mirası olarak müşterilerine sunmaya devam eden Güven Baba (35), 3’üncü kuşak olarak, 65’inci yılda da tatlının satışına devam ettiğini, tarifini aile olarak bildikleri tatlıyı günde 300 kilo ürettiklerini söyledi.
#Ramazan HelvasıBursa’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ramazan helvası, her yıl olduğu gibi bu sene de kente özgü bir lezzet olarak, satışa sunuldu. Bursalıların en çok rağbet gösterdiği tatlılardan olan ve sadece ramazan ayında üretilen ramazan helvasını, dedesi Ali Baba’nın mirası olarak müşterilerine sunmaya devam eden Güven Baba (35), 3’üncü kuşak olarak, 65’inci yılda da tatlının satışına devam ettiğini, tarifini aile olarak bildikleri tatlıyı günde 300 kilo ürettiklerini söyledi.
#BursaUnutulmaya yüz tutan şerbet ve hoşaflar ramazan vesilesiyle dönemsel olarak hatırlanıyor. İkisi de modern zamanların bize dayattığı şişelenmiş içeceklere göre çok daha leziz ve sağlıklı. Üstelik yapılışları da kolay. Ayrıca hepsini rafine şekersiz ve damak tadınıza göre değişik tat kombinasyonlarıyla hazırlayabilirsiniz.
#Hoşaf