Latin Alfabesi haberleri sayfasında Latin Alfabesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 247 Latin Alfabesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kazakistan, latin alfabesine uygun yeni alfabesini tanıttı. 2023 ila 2031 yılları arasında kademeli olarak kullanılmaya başlanacak olan Kazakistan alfabesi, ülke genelinde kullanılacak. 1940 yılında Kiril alfabesi kullanmaya başlayan Kazakistan, Latin alfabesi için ilk kararını 2017 yılında duyurmuştu.
#Kazakistanİngiliz tüccar Thomas Vaughan’ın 1709 yılında yazdığı Türkçe-İngilizce gramer kitabı, yıllar sonra yeniden gündemde. Dönemin Osmanlı Türkçesi ile hazırlanan gramer kitabındaki atasözleri ve gündelik hayata dair kelimelerle birlikte Karadeniz şivesini de andıran diyaloglar sosyal medyaya yansıdı.
#Thomas VaughanHırvatistan oturma izni alabilmek için bazı koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Öncelikle geçerli seyahat belgesi yani pasaport sahibi olunması ve Hırvatistan seyahati süresince yeterli varlığı bulunması önemlidir. Latin alfabesi bilmek, Hırvatça konuşmak ve toplumsal tehdit oluşturmaması gerekmektedir. Bütün koşullara sahip olan kişilerin Hırvatistan seyahati başvurusu yapabilme olanağı bulunmaktadır. Hırvatistan oturma izni nasıl alınır? Şartları nelerdir? Oturma izni başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm detaylar.
Orta Avrupa'nın gözde ülkeleri arasında Polonya yer almaktadır. Resmi dil olarak Polonya'da kabul edilen Lehçe, Polakça adıyla da anılmaktadır. Lehçe Avrupa dil ailesinin Slav dilleri arasında bulunmaktadır. Peki, Polonya resmi dili nedir? Polonya'da konuşulan diller nelerdir? Merak edilen detayları sizler için derledik.
Günümüzde bilgisayarlar Q klavye şeklindedir. Fakat 2018 yılında devlet dairelerinde F klavye ile yazma zorunlu hale gelmiştir. Bundan dolayı bazı kişiler F klavye ile yazmayı öğrenmiştir. Bu kişiler bilgisayarlarını F klavye şeklinde değiştirmek istemektedir. Windows 10 işletim sistemine sahip olan kişiler kolay bir şekilde bilgisayarlarını F klavyeye dönüştürebilmektedir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
Klavye dili nasıl değiştirilir? Meraktan daha çok gereksinim olabilmektedir. İspanyolca, İngilizce ve Fransızca gibi Latin alfabesi kullanan diller arasında geçiş yapmak mümkündür. Latin alfabesi kullanmayan Arapça ve Çince dilleri arasında da geçiş yapabilme yolları bulunmaktadır. Bu konuda sizin için Klavye dili nasıl değiştirilir? Klavye dili değiştirme kısa yolu (Windows 7, 8, 10, 11 ve Mac) işlemleri hakkında detaylarıyla derledik.
Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini atan ve bugünlere gelmemizi sağlayan Mustafa Kemal Atatürk birçok inkılap yapmıştır. Tarihe Atatürk İnkılapları veya Atatürk Devrimleri olarak geçen bu yenilikler çok sayıda farklı alanda yapılarak büyük bir etki yaratmıştır. Atatürk İnkılapları nelerdir? Atatürk İnkılaplarının özellikleri ve tarihleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
Para icat edilmeden önce, deniz kabuğundan kıymetli metallere kadar çeşitli mallar değişim aracı olarak kullanılmıştır. Tarihi kayıtlara göre, M.Ö. 118 yılında Çinliler deri para kullanmışlardır. İlk kâğıt para ise M.S. 806 yılında yine Çin'de ortaya çıkmıştır. Batıda kâğıt paraların basılması ve kullanılması 17. yüzyılın sonlarına rastlamaktadır. Peki, Osmanlı ve cumhuriyet döneminde ilk kağıt para ne zaman basıldı? İşte kağıt paranın tarihçesi...
#Kağıt ParaKorece seni seviyorum; Sarang haeyo demektir. Dünyanın bütün dillerinde sevgi sözcükleri özel anlam taşımaktadır. Seni seviyorum Güney Kore; Naega hangug-eul joh-ahaneun şeklinde yazılmaktadır. Korece seni seviyorum ne demek, nasıl denir ve yazılır tüm detayları ile derledik.
#Korece19. yüzyılda İspanya ve Büyük Kolombiya Cumhuriyetinin sömürgesi olan Venezuela 30 Mart 1845 tarihinde bağımsızlığını ilan etti. Ülkenin başkenti Caracas, milli marşı ise Gloria Al Bravo Pueblo'dur. 916.445 kilometrekarelik bir yüzölçümüne sahip olan Venezuela'nın nüfusu, resmi olmayan verilere göre 28 milyon 650 bindir. Venezuela hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#VenezuelaTürkiye Cumhuriyeti 29 Ekim 1923 tarihinde kuruldu. Akdeniz, Karadeniz ve Karasal iklimin görüldüğü Türkiye'de organik tarım, ticaret, ilaç sanayi ve doğa turizmi gelişmiştir. Ülkemizde en fazla çıkarılan madenler bor, linyit ve kükürt, en çok yetiştirilen tarım ürünleri ise incir, çay, mısır ve buğdaydır. Türkiye hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#TürkiyeYaklaşık 4 asır boyunca İspanya'nın sömürgesi olan Küba, 10 Ekim 1868 tarihinde bağımsızlığını ilan etti. Yüzölçümü 109.884 kilometrekare olan ülke yaklaşık 3750 adadan oluşur. En çok turist çeken adalar, Cayo Santa Mania, Cayo Coco ve Ernst Thalmann'dır. Küba'nın başkenti Havana, milli marşı ise Bayamesa'dır. Küba hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kübaİsviçre, 1499 yılında Kutsal Roma Cermen İmparatorluğundan ayrılarak bağımsızlığını ilan etti. Ülkede hayvancılık ve tarım dışında, finans ve bankacılık sektörü gelişmiştir. İsviçre'nin en fazla ihraç ettiği ürünlerin başında çikolata ve peynir gelir. En fazla turist çeken yerleri ise Ren Şelalesi, Zürih Gölü ve Titlis Dağı'dır. İsviçre hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İsviçreYaklaşık 250 yıl boyunca Portekiz'in sömürgesi olan Brezilya 7 Eylül 1822 tarihinde bağımsızlığını ilan etti. Yüzölçümü 8.460.000 olan Brezilya, dünyanın en büyük beşinci ülkesidir. Yeraltı kaynakları bakımından zengin olan ülkede en çok çıkarılan madenlerin başında boksit, bakır ve demir geliyor. Ek olarak Niyobyum rezervlerinin yaklaşık %95'i Brezilya'da bulunmaktadır. Brezilya hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#BrezilyaYaklaşık 3 asır boyunca İspanya'nın sömürgesi olan Arjantin, 1816 yılında bağımsızlığını ilan etti. Resmi adı Arjantin Cumhuriyeti olan ülkede en çok çıkarılan madenler bakır ve çinko, en çok yetiştirilen tarım ürünleri ise soya, yulaf ve fasulyedir. Arjantin hangi kıtada, hangi dine mensup, hangi dili, alfabeyi ve takvimi kullanıyor? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#ArjantinTürk edebiyatında ilkler merak edilen detaylardandır. İlk tezli roman da Türk edebiyatında merak edilmektedir. İlk tezli roman örneğinin kime ait olduğu ve ilk tezli romanın kaç sayfa olduğu merak edilmektedir. Son günlerde ilk tezli roman ile ilgili araştırmalar da artmıştır. Peki ilk tezli roman nedir? İlk tezli roman örneği kime aittir? İlk tezli roman Türk edebiyatında nedir? İşte ilk tezli roman ile ilgili tüm detaylı bilgiler.
#İlk Tezli Roman Nedir?Harf Devrimi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edildi. Peki Harf Devrimi nedir? Harf Devrimi ne zaman yapıldı, hangi tarihte kabul edildi? İşte konuyla ilgili merak edilenler...
#Harf DevrimiTürk alfabesi ile İngiliz alfabesi arasında harf bakımından bazı değişkenlikler bulunur. Bu değişkenlikler genel olarak kurulan kelimelerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Peki, İngilizcede Ç harfi var mıdır? İngilizcede Ç yerine ne kullanılır? İşte bu konuda merak edilenler.
#İngilizce'de Ç Harfi Var Mıdır?Alfabe değişiklikleri Türk edebiyatına nasıl etki etmiştir? Türklerde alfabe değişikliklerinin etkileri nelerdir? Alfabe değişikliği eski yazılı eserleri nasıl etkilemektedir? Alfabe değişikliğinin bilime ve teknolojiye katkıları nelerdir? Alfabe değişiklikleri Türk edebiyatına nasıl etki etmektedir ve etkileri nelerdir hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
Tarihin gelişimi içinde Türkler farklı alfabeler kullanmıştır. En eski Türk yazıtları olan Orhun Alfabeleri ile tespit edilmiş ve uzun süren çalışmalarla çözülebilmiş olan ilk Türk alfabesi çok önemlidir. Tarihimizin ve kültürümüzün ayrıntılarına konusunda önem arz eden ilk Türk alfabesi hakkında bilgileri derledik.
Latin alfabesi günümüzde en yaygın alfabelerden bir tanesidir. Latin alfabesine sahip olan ülkeler de oldukça fazladır. Bu kadar yaygın olmasına rağmen Latin alfabesini kullanmayan ülkeler de vardır. Bu nedenle Latin alfabesi kullanmayan ülkeler hangileridir konusunu sizler için derledik.
Alfabeler, tarihler boyunca dil bilimin en önemli ana yapıtaşlarını oluşturmuştur. Dünyada bulunan pek çok medeniyet geçmişten günümüze kültürlerini ve çeşitli alanlarda yaşadıkları olayları ve gelişimlerini alfabeleri ile yeni nesillere aktarma imkanı kazanmıştır. Bu kıymetli ve üzerinde çalışılan eserlerden biri de Gürcü alfabesi. Gürcü alfabesine ilişkin tüm merak edilenler Gürcü alfabesi nedir, kaç harf ve özellikleri nelerdir? Gürcüce alfabe harfleri yazılışı, okunuşu ve sırası hakkında bilgileri derledik.
İspanyolca, İngilizce ve Almancadan sonra dünya genelinde en çok konuşulan Avrupa dillerinin başında geliyor. Batı Avrupa dışında birçok Güney Amerika ülkesinin resmi dili İspanyolcadır. İspanyol alfabesinin özellikleri nelerdir? Harfleri nasıl yazılır ve okunur? Merak edilen tüm soruları detaylı bir şekilde derledik.
Antik Roma döneminden bu yana kullanılmakta olan Latin Alfabesi, 29 harften oluşur. Bu harflerden 8 tanesi ünlü, 21 tanesi ünsüzdür. Uzun yıllar boyunca Asya kıtasında, Türk devletleri tarafından kullanıldığı için Türk alfabesi adıyla da bilinir. Latin alfabesi kaç harften oluşur ve bu harflerin özellikleri nelerdir? Örnek kelime ve cümlelerle derledik.
Kazakistan, latin alfabesine uygun yeni alfabesini tanıttı. 2023 ila 2031 yılları arasında kademeli olarak kullanılmaya başlanacak olan Kazakistan alfabesi, ülke genelinde kullanılacak. 1940 yılında Kiril alfabesi kullanmaya başlayan Kazakistan, Latin alfabesi için ilk kararını 2017 yılında duyurmuştu.
#Kazakistan