Polonya Resmi Dili Nedir? Polonya'da Konuşulan Diller Neledir?

Güncelleme Tarihi:

Polonya Resmi Dili Nedir Polonyada Konuşulan Diller Neledir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 14:02

Orta Avrupa'nın gözde ülkeleri arasında Polonya yer almaktadır. Resmi dil olarak Polonya'da kabul edilen Lehçe, Polakça adıyla da anılmaktadır. Lehçe Avrupa dil ailesinin Slav dilleri arasında bulunmaktadır. Peki, Polonya resmi dili nedir? Polonya'da konuşulan diller nelerdir? Merak edilen detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Polonya'nın resmi dili olarak kabul edilen Lehçe, Avrupa Birliği'nin ana dillerinden biri olarak görülmektedir. Standart Latin alfabesi ile birlikte 9 harften oluşan bir alfabeden ibaret olmaktadır. Özne, fiil ve nesne sıralaması ile cümle kurulmakta olup eril, dişil ve nötr gibi gruplar bulunmaktadır. 

 Polonya Resmi Dili Nedir? 

 Polonya'da konuşulan resmi dil Lehçe olarak adlandırılmaktadır. Yaygın bir şekilde kullanılan Lehçe, milletler tarafından kolayca öğrenilmektedir. Ruslar ve Ukraynalılar benzer dili konuştuğundan, Lehçe öğrenirken zorluk yaşamamaktadır. Lehçe'de bazı harfler çift yazıldığında, yeni sesler oluşturmaktadır. 

 Polonya'da Konuşulan Diller Nelerdir? 

 Polonya'nın büyük kısmı ana dil olarak Lehçe konuşsa da yoğun bir İngilizce ve Almanca kullanımı görülmektedir. Avrupa'nın merkezi konumunda olan Polonya tarih boyunca farklı dil ve kültür ile etkileşime girmiştir. Bundan dolayı Lehçe içerisinde her türlü farklı kültürden kelimelere rastlanmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!