Larvalar, aşağı omurgalıların ve böceklerin embriyonik gelişimi sırasında görülen yapıdır. Döllenmiş yumurtanın oluşmasından (ya da bazı canlılarda, dışarı atılmasından) koryon zarının çatlamasına kadar geçen gelişim evresidir. Pekj, larva nasıl ve nerede oluşur? İşte, larvalar hakkında bilgiler
#Larva NedirKerevit nedir, yenir mi sorusu MasterChef programı ile gündeme geldi. Deniz canlısı olarak dikkat çekici bir yapıya sahip olan Kerevit, yengeç ve ıstakoz benzeri bir yapıya sahiptir. Dünyanın her yerinde yaklaşık 600 türü bulunan kerevit nasıl pişirilir merak ediliyor. Peki, Kerevit nedir, nasıl yenir? İşte kerevit ile yapılan yemekler...
#KerevitYapılan istatistik araştırmalara göre dünyada denizlerde yaşayan toplam 15 bin adetten fazla balık türü yaşamaktadır. Türkiye ülkesinde ise balık türlerinin net rakamı 384 adettir. Balıklar da kendi arasında beş farklı türe ayrılmaktadır. Fil balığı da bu balık türlerinden sadece bir tanesidir. Yazıda sizlerin bilgilenmesi amacıyla detaylı olarak fil balığı nedir, özellikleri nelerdir, başka hangi balıklarla yaşar, bakımı nasıldır, üremesi nasıldır detayları ile derledik.
Günlük hayatta kurbağaları sıklıkla çevremizde bulunan su birikintilerinde, göl ve dere kenarlarında hepimiz görürüz. Yumurtadan çıkan kurbağa yavruları erişkin kurbağalara hiç benzememektedir. Suyu içerisinde yumurtadan çıkan kurbağa yavruları ilk görünüşleri ile erişkinlik görünüşlerinin arasında çok fark vardır. Bu sebeple kurbağaların bu ilginç yaşam döngüleri insanlar tarafından oldukça merak edilir. Kurbağanın yaşam döngüsü nedir ve nasıl gerçekleşir? Kurbağaların yaşam döngüsünün aşamaları ve özellikleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#EğitimDünya çapında herkesin bildiği gibi kelebeklerin ömrü oldukça kısadır. Hatta bu durum birçok dil üzerinden deyim kapsamında da kullanım imkanı vermektedir. Mecazi olarak kullanımı ile beraber, aynı zamanda kelebeklerin yaşam döngüsü de önemli bir yere sahiptir. Peki, kelebeğin yaşam döngüsü nedir ve nasıl gerçekleşir? Kelebeklerin yaşam döngüsünün aşamaları ve özellikleri hakkında detayları derledik.
#EğitimSanat dünyasının gündeminde bir süredir NFT var. Dijital eserlerin blokzincir üzerinden sanatseverlerle buluşması hem sanatçı hem de sanat yatırımcısı için yeni bir kavram. Tabii bu da şu soruyu akla getiriyor: “Fiziksel sanat eseri mi NFT mi daha değerli?” Bu konuyu işin uzmanlarıyla ve sanatçılarla tartıştık.
#NFTBilindiği gibi üremenin en kısa tanımı çoğalmadır. Üreme bitkilerde, hayvanlarda ve insanlarda gerçekleşmektedir. Fakat bu sayılan her canlı türünün birbirinden farklı tarzlarda üreme şekli olabilir. Tomurcuklanarak üremede bazı canlılarda görülen bir çoğalma şeklidir. Tomurcuklanarak üreme nedir, hangi canlılarda ve nasıl görülür, tomurcuklanarak üremenin özellikleri ve örnekleri nelerdir detayları ile derledik.
#Tomurcuklanarak ÜremeKerevit nedir sorusu pek çok kişinin araştırdığı konu olmaya başladı. Deniz canlısı olarak dikkat çekici bir yapıya sahip olan Kerevit, yengeç ve ıstakoz benzeri bir yapıya sahiptir. Görünümüne nazaran lezzetli bir yapıya sahip olan kerevit, çiftlik ortamında da üretilebilmektedir. Peki, Kerevit nedir, ne demek? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#KerevitEvcil hayvanı olan herkes, köpeklerin ve kedilerin ara sıra gaz çıkardıklarına tanıklık etmiştir. Ama söz konusu eylemi gerçekleştirenler yalnızca memeliler değil. Böcekler de gaz çıkarıyor hem de öyle böyle değil...Onların çıkardığı gaz kelimenin tam anlamı ile sessiz ve ölümcül...
#Gaz ÇıkarmaDoktor kontrolünde yapılması gereken ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları’ merdiven altına inince işkenceye dönüyor. Tedavi umuduyla buralara başvurup ölümle burun buruna gelenlerin son örneği Elazığ’da görüldü. Hastanın belinden iki adet delik açılmış ve deri altından çamaşır ipi geçirilmiş.
#Alternatif TıpBATI Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) laboratuvarlarında, Antalya'daki üretim alanlarındaki zararlılara karşı mücadelede kullanılan 'avcı böcek' üretiliyor. Özellikle nar, turunçgiller ve muz ağaçlarına ve meyvelere zarar veren unlu bit zararlısının doğal avcısı üzerine çalışan BATEM mühendisleri, bu zararlıya karşı uğur böceği ailesinden 'Cryptolaemus montrouzieri' böceği avcı olarak üretti. Üreticilerin büyük ilgi gösterdiği avcı böceğin 10 tanesi, 1 ağacı sezon boyunca zararlılardan koruyor.
#AntalyaÖzellikle yaz aylarında görülen ve son zamanlarda oldukça sık olarak karşılaşılan bir alerji türüdür. Yeşil alanlarda vakit geçiren kişilerde tırtıl alerjisi görülme ihtimali ise oldukça yüksektir. Tırtıl alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Tırtıl alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? Siz de tırtıl alerjisi hakkında daha detaylı bilgileri derledik.
#Tırtıl AlerjisiBöcek bilim dalı olan entomoloji dünyada oldukça önemli bir yere sahiptir. Entomoloji nedir ve neyi inceler? Entomoloji (böcek bilimi) hakkında kısaca bilgiler nelerdir? Sizler için detaylı bir şekilde derledik.
#Entomoloji Nedir1960'lardan bu yana daha sık rastlanan ve dang virüsünün neden olduğu Dang humması, İkinci Dünya Savaşından bu yana dünya çapında bir sorun haline gelmiş olup 110’dan fazla ülkede yaygındır. Dang virüsü bulaşan insanların %80’inde hiçbir semptom görülmemekte ya da sadece hafif semptomlar (basit ateş gibi) oluşmaktadır. Peki, dang humması nedir?
#Dang Humması Nedir?Ülkemizin neredeyse her bölgesinde görülebilen gergedan böcekleri, basında yer alan haberlerin ardından merak konusu oldu. Scarabaeidae familyası içerisinde yer alan bir böcek olan gergedan böceğinin fiyatı konusundaki haberler onu son günlerin popüler konusu yaptı. Peki, Gergedan böceği nedir? Gergedan böceği ne yer?
#Gergedan Böceği Nedir?