Bazen mutfağımızdaki sebzelerle alışılmışın dışında tarifler denemek isteriz. Sunumu da lezzeti de mükemmel olsun diye düşünürüz. İşte size öyle bir tarifle geldim. Bu defa lahanayı sarmayacağız. Kendisi küçük lezzeti büyük lahana topları hazırlayacağız. Hazırlaması oldukça pratik olduğu için misafir sofralarınıza renk katacak.
#Lahana ToplarıEzber bozan bir bilgi ama gerçek…Patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeBir gün önceden artan pilavlarınız, patates ya da makarnanız aslında oldukça sağlıklı desek çoğunuz ‘Hadi canım olur mu öyle şey?” dersiniz. Ezberleri bozan bir bilgi ama gerçek… Yememek için kendimize engel olmaya çalıştığımız patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeStandart yemek çeşitlerinden sıkılan, akşam yemekleri için farklı bir tarif arayan okuyucularım için yepyeni bir tarifle geldim bu hafta; ceviz büyüklüğünde ufak yumrular şeklinde büyüyen, katmanlı yapıya sahip bir sebze desem? Evet, bildiniz! Brüksel lahanası… Üstelik ayvalı terbiyeli…Birçoğunuzda lahana ismini duyar duymaz “Hımmteşekkürler, ben almayayım.” tepkisi uyandığını biliyorum.Fakat vereceğim bu tarifle, Brüksel lahanasına olan bakış açınızı hatta bu sebzeyle olan ilişkinizi değiştireceğime inanıyorum.
#Brüksel LahanaYılbaşı akşamı genelde evlerde bir araya geliyor, sevdiklerimizi güzel sofralarda ağırlamak istiyoruz. İşin hazırlık ve pişirme aşaması gözünüzü korkutmasın. Evdeki fazla malzemeleri de değerlendirebileceğiniz pratik ve bitki temelli tariflerimle aileniz ve arkadaşlarınızla eğlenmek için kısa sürede hazırsınız…
#YılbaşıBugünlerde nereye baksak çeşit çeşit zayıflama listeleri... Her yaz aynı şey... Demek ki diyetler yapılıyor sonra da verilenler geri alınıyor. Eğer siz de her yaz diyete girmekten sıkıldaysanız beslenme uzmanları Elif Nida Zafer ve Berrin Yiğit’in diyet yapıyormuşuz gibi hissetirmeyen önerilerine göz atın. Fazla kiloları kalıcı şekilde vermenin kişiye özel, sürdürülebilir beslenme ilkeleriyle mümkün olduğunu anlatıyorlar. Yiğit her yeni bilgiyi araştırmamızı söylüyor, Zafer’se “İki dilim pizzadan zarar gelmez ama haftada iki ‘kaçamağı’ aşmayın” diyor.
#GazetehaberleriAdet Öncesi Sendrom (PMS), kadınlarda menstruasyondan ortalama bir hafta önce hem ruhsal hem fiziksel belirtilerle kendini göstermeye başlıyor. Bu dönemde karın bölgesinde şişlik, göğüslerde hassasiyet, iştah ve ağırlık artışı, tatlıya düşkünlük, sivilce problemi, depresyon, gerginlik, asabi ruh hali ve öfke sorunu gibi şikayetler yaşanabiliyor. Bu şikayetler menstruasyon bitimiyle sona eriyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dyt. Merve Yüksek, regl dönemi şikayetlerinden doğru beslenme ile korunmanın yolları hakkında bilgi verdi.
#AnanasAbsürt ama en aklı başında insanı bile ayartabilecek ikna edici cümlelerle her yıl bir yenisi piyasaya sürülen, kimi “ağız kokusu yapmadan zayıflatıyor”, kimi “kolesterolün, tansiyonun kökünü kurutuyor”, kimi de “üç günde 5 kilo verdiriyor” gibi dayanılması zor vaatlerle önerilen, ne var ki değil uygulamak, el bile sürülmemesi gereken “uçuk kaçık” diyetlerin ilk bölümünü dün yayınladık. Diğerleri aşağıda. Benim tavsiyelerimi ise perşembe okuyacaksınız.
Türk kahvesini dünyaya tanıtmayı amaçlayan, Türk Kahvesi Kültürü ve Araştırmaları Derneği 26 Ocak’ta İstanbul’da ilk gala yemeklerini düzenleyecek. Bu yemeğin en önemli özelliği balıktan sığır etine mönüdeki tüm yemeklerin kahveyle aromalandırılması. Galanın sonraki adresleriyse kahve kültürünün öne çıktığı başka ülkeler. Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Merve Gürsel’in yanı sıra üyelerinden John Stymen ve Osman Serim ile buluştuk