Daha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma TarifiMalum, balık avı yasağı bitti. Tezgâhlarda balık bolluğu ve çeşitliliği artmaya başladı. Four Seasons Hotel Istanbul at The Bosphorus’un şefi Görkem Özkan’la sabaha karşı yola düştük, Gürpınar Su Ürünleri Hali’ni ziyaret ettik. Kasa kasa dizilen çeşitler arasında alışveriş yaptık. Şefe alırken ve pişirirken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sorduk...
#GİZEM DİNÇBAŞHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 6 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 6 aylık bebek ne kadar uyur, 6 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 6 aylık bebek kilosu, 6 aylık bebek bakımı, 6 aylık bebek aşısı, 6 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 6. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekBaşlıktaki cümleyi Sivas’ta sık sık duydum ve bu eğlenceli lafı çalmadan duramadım. Şaka bir yana, bu kentin Türkiye’nin en özel mutfaklarından birine sahip olduğunu düşünüyorum. Özellikle malzemesinden yapımına benzerlerinden ayrılan öyle nefis bir köftesi var ki bence bundan sonra favori tariflerinizden biri olacak.
#Sivas KöftesiBalık canlı ama taze mi acaba – Batmamıştan işadamı, kovulmamıştar gazete yöneticisi olmaz – Kestiğiniz hortumun ucu şimdi nerede – Türk parasına yazı yazmak, imza atmak suç değil midir – Afet evleri de yıkıldı, işte Türk Devleti budur – ‘Cesur Yürek’ Ruhat Mengi yeni TCK’ya sert çıkmış – Dara düşen besici Deniz’e sarılırmış – Arkadaşları Mashadov’u 10 milyona satmış palavrası – Bu Uzanlar’ın Uzanlar olduğuna emin miyiz bir defa... vs alıntılar!
Filetosu, antrikotu derken, bir dana, adını ilk kez duyduğumuz, ama şu ya da bu şekilde tadını aldığımız onlarca parçadan oluşuyor. Kurban bayramı münasebetiyle bu parçalar dananın neresinde, adı ne, gramajı kaç, hangi yemekte kullanılıyor gibi soruların cevabını aradık.