Çok sevdiğim Konyalılar Etli Ekmek ben bildim bileli Kazasker’deydi. Uzun süre çok iyi gitti. Yakın zamanda sanki biraz yorulduğu izlenimini verdi. Burayla ilgili son yazımı okuyanlar geçen sene buradan eskisine göre daha az mutlu ayrıldığımı biliyorlardır. Eski yeri kentsel dönüşüme girince taşındı. Yeni yerinde beni yine şaşırttı, bu kez bamya çorbası da kuzu fırın kebap da 10’da 10!
#Etli EkmekMemleketin her bir köşesinde onlarca farklı tandır kebabı pişiriliyor. Hepsi birbirinden lezzetli… Keçi, kuzu hatta dana etinden yapılan da var. Pişirme tarzları bölgelere göre farklılık gösteriyor ama lezzet hep baki… Pide, domates, biber ve soğansa tandırın ayrılmaz arkadaşları…
#ASUMAN KERKEZEge mutfağının lezzetleri arasında yer alan sura yemeği Balıkesir ile özdeşleşmiş yöresel yemeklerden biridir. Kaburgayla yapılan ve kendi pilavıyla birlikte servis edilen suranın görüntüsü de lezzeti de denemeye değer. Peki, Balıkesir sura yemeği nasıl yapılır? İşte, sura tarifi ve malzemeleri...
#Sura YemeğiDanimarka’dan Güney Afrika’ya hamburgere kafa tutuyor ama büyük zincirlerin aksine küçük işletmeler sistemiyle yayılıyor. Birçok Avrupa kentinde sayıları binlere ulaştı. Sempozyumlar düzenleniyor, tezlere konu oluyor. Yurtdışındaki macerasına kaldırım kenarlarında başlayan Türk döneri ikinci vatanı Almanya’da ‘yeni nesil dönerci’lerle sınıf atlıyor; dünyanın önemli otellerinin mönülerine giriyor. Üstelik artık kuvvetli bir siyasi sembol. Nasıl mı?
#DönerMeftune, yöresel yemek severlerin her dönem tercihlerinin başında geliyor. Özellikle ekşi yemek severlerin karşı koyamayacağı bu lezzeti denemek isteyenler, meftune yemeği yaparken nelere dikkat etmeli? Meftune yemeği nasıl yapılır, nasıl pişirilir? Bütün bu soruların cevapları detayları ile aşağıda…
#Meftune