Gelinim Mutfakta gün birincisi Nursel Ergin sunumuyla açıklandı. Tadım, puan, yorumlamanın ardından Gelinim Mutfakta'da bugün duygusal anlar yaşandı. Hayat hikayelerinden bahseden yarışmacılarda göz yaşları sel oldu. Ardından ise Gelinim Mutfakta puan durumu açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta günün birincisi kim oldu, çeyrek altını kim aldı? İŞte Gelinim Mutfakta 28 Eylül puan durumu...
#Gelinim MutfaktaMıhlama tarifi Karadeniz mutfağının en önemli lezzetlerinden. Mısır unu, tereyağı, Trabzon veya çeçil peyniri ile hazırlanan mıhlama bazı bölgelerde kuymak olarak da biliniyor. Karadeniz'de öğün fark etmeksizin tüketilen bu enfes tarifi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli püf noktası ise un ve su miktarını iyi ayarlamak. Peki, mıhlama nasıl yapılır? İşte, merak edenler için mıhlama tarifi, malzemeleri ve adım adım yapım aşaması.
#Mıhlama Nasıl YapılırKaradeniz ve çevresinde yüzyıllardır bilinen kuymak, tereyağı, un ve tel peynirden yapılır. Bazı yörelerde mıhlama olarak da bilinen kuymak, yörenin mutfak kültüründe önemli bir katkı sağlamıştır. Son yıllarda yayla turizminin ön plana çıktığı yerlerin menüsünde yer alan kuymak ile yerel kültürün geniş kitlelere tanıtımı sağlanmaktadır. Peki, kuymak nasıl yapılır? İşte adım adım kuymak tarifi ve püf noktaları...
#Kuymak Nasıl YapılırKuymak nasıl yapılır sorusunun yanıtı, sofralarına Karadeniz esintisi yaşatmak isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Karadeniz illerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan kuymağın tarifi merak ediliyor. Peki, kuymak nasıl yapılır? İşte kuymak malzemeleri ve tarifi.
#KuymakKuymak nasıl yapılır sorusunun yanıtı soflarında farklı lezzetler arayan vatandaşlar tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında yer alıyor. Birçok ilin vazgeçilmez lezzeti olan kuymağın yapılışı oldukça basit. Peki, kuymak nasıl yapılır? İşte kuymağın yapılışı ve tarifi.
#KuymakKaradeniz mutfağının meşhur mıhlaması, eridiğinde görüntüsüyle kendine hayran bırakan kolot peyniri ve ince mısır unundan yapılıyor. Trabzon’da kuymak adıyla bilinirken yöreye göre muhlama ya da mıhlama olarak da anılıyor. Adı her ne olursa olsun kahvaltılarımızda her zaman ayrı bir yeri olan mıhlama tam ölçüsünde tarifi ve püf noktaları ile şimdi haberimizde…
#Mıhlama Nasıl YapılırBir hamur işi çeşidi olan kete, geleneksel lezzetlerden biridir. Ketenin yapılış şekli yörelere göre farklılık göstermektedir. Kete, Kars ilinde günlük gıda tüketiminde önemli bir yer tutar. Kete, ilk olarak bu bölgeden çıkmış, daha sonra diğer bölgelere yayılmıştır. Sarıkamış' ta kete içine kavrulmuş un eklenerek ve ev yapımı tereyağı kullanılarak yapılır.Peki, kete tam olarak nedir, kete nasıl yapılır?
#Kete NedirHer ne kadar kahvaltılarda tüketilse de zamansız bir lezzet olan mıhlamanın (muhlama) şöhreti Karadeniz Bölgesi’nden sonra tüm Türkiye’ye yayıldı. Bölge illerinde kuymak olarak da bilinen mıhlamanın ana malzemelerinden biri Trabzon peyniridir ancak yerine çeçil peyniri de kullanabilirsiniz. Peki, mıhlama nasıl yapılır? İşte, adım adım mıhlama tarifi
#MıhlamaKavurucu yaz sıcaklarında kentlerin, sahillerin kalabalığından kaçıp yükseklere tırmandığınızda bambaşka bir dünyayla karşılaşırsınız. Bol oksijenli, serin, yemyeşil tepelerde sadece meraklıların bildiği lezzet mekanları saklıdır. Sadece bu lezzetleri tatmak, manzarayı seyretmek için dağların yolunu tutmaya değer...