Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya İslam Bilginleri İstişare Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. "Gazze'de tarihin en vahşi katliamlardan biri yaşanıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2 milyon insan evinden ve yurdundan göçe zorlandı. Gazze 219 gündür örneğini Hitler Almanyası'nda gördüğümüz imha kampına dönüştü" şeklinde konuştu.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pullman Otel'de Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nazi zihniyeti Gazze'de 35 bin insanı katletti. Netanyahu günümüzün Hitler'i Gazze kasabıdır" dedi. "Hiç kimse bizden soykırıma sessiz kalmamızı bekleyemez" diyen Erdoğan, "Ellerindeki basın ve lobi gücüyle Gazze'de işledikleri cinayetlerin üstünü örtebileceklerini düşünüyorlar. Buradan onlara şu hakikati tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Ne yaparsanız boş, ne kadar uğraşsanız da beyhude, Tayyip Erdoğan'ın kalbine de, kavline de zincir vuramazsınız. Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eğmeyiz" ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanGençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Bakan Kasapoğlu, "Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalarımız var. İzmir’deki konutların yüzde 60’ı dönüşmeli." dedi.
#Bakan KasapoğluMKE Ankaragücü’nün İmalat-ı Harbiye Dönemi’nden başlayan hikâyesinin anlatıldığı ‘Tek Yürek Ankaragücü’ filmi 2023 yılının ilk çeyreğinde vizyona girmeye hazırlanıyor. Filmin yönetmenliğini üstlenen Serdar Çetinkaya, Ankaragücü sadece Ankara’nın değil memleketin takımıdır diyor ve ekliyor: “Ankara olarak ‘tek yürek’ olduk, geliyoruz.”
#MKE AnkaragücüTicaret Bakanı Mehmet Muş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin kaynak sorunu olduğu yönündeki iddiasına ilişkin, "Veriye, somut bilgiye dayanmayan, temelsiz ithamlarda bulunmak her şeyden önce bir milletvekili kimliğine çok örtüşmeyeceğini, çok yakışmayacağını düşünüyorum. Ortaya koyduğumuz iddiaları somut verilere dayandırmamız lazım ki, toplumun önüne çıktığı zaman bir inandırıcılığı olsun" dedi.
#Bakan MuşKuvay-i Milliye şehri Edremit'in tarihinde ve kent belleğinde önemli yer tutan "Ata Yadigârı" tarihi toplar, restorasyon ve konservasyon işlemleri sonrası, Edremit Belediyesi Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi'nin bahçesinde halkın ziyaretine açıldı.
#1Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara ‘hodri meydan’ dediklerini kaydederek, “Büyük zaferin 100’üncü yılında böyle güçlü bir Türkiye varken şu anda bölgede ve Mavi Vatan'da türlü aymazlıklarla kaçak dövüşenler aynı cesareti gösterebilir mi? Yunan’ın dün olduğu gibi bugün de yüreği yetmez! Türkiye’nin demokrasisine, istikrarına, bölgesel çıkarlarına göz dikenler bunun dönüp kendilerine vereceği zararın farkında mı?” dedi.
#Fuat OktayKurtuluş Savaşında, düşman işgalini protesto etmek ve milli mücadeleye vurgu yapmak için birçok şiir kaleme alınmıştır. O şiirlerden biri olan ''Kin'', Yunan işgaline karşı yazılmış en meşhur şiirlerden biridir. Şiirde hem Türlük vurgusu yapılmış hem de İslami değerlerin öneminden bahsedilmiştir. Kin şiiri kim tarafından yazılmıştır? Şiirin türü ve konusu nedir tüm detayları ile derledik.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirileriyle ilgili, "Birisi beni hapse göndermekle tehdit etmiş. Sizin feriştahınız gelse bize diz çöktüremez. Siz kimsiniz? Eğer biz hapislerden korksaydık bu kadar cesur olmazdık. Hapislerden korksaydık sizin gibi olurduk. Dün tükürdüğümüzü bugün yalamayız biz" dedi.
#CHPÜç kardeşi 1963 yılındaki “Kanlı Noel” olaylarında EOKA terör örgütü tarafından Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’nde şehit edilen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) hakkındaki mesnetsiz söylemleri eleştirdi. "Eğer bugün Türk Mukavemet Teşkilatı olmasaydı, Kıbrıs bir Rum adası olurdu" diyen İlhan, tarihi bilmeden Kıbrıs hakkında konuşmanın doğru olmadığını düşündüğünü ifade etti.
#Mustafa Necmi İlhanKuvayi İnzibatiye Osmanlı döneminde ortaya çıkmış olan bir ayaklanma ordusudur. Kuvayi İnzibatiye'nin tam olarak kim tarafından kurulduğunu ve hangi amaçla kurulduğu merak edilmektedir. Kuvayi İnzibatiye tam olarak iki kişi tarafından kurulduğu bilinmektedir. Kurtuluş savaşında ortaya çıktığı bilinmektedir. Peki Kuvayi İnzibatiye nedir? Kuvayi İnzibatiye hangi amaçla kurulmuştur? Kuvayi İnzibatiye ayaklanmasını kim bastırmıştır? İşte Kuvayi İnzibatiye ayaklanması ile ilgili tüm bilgiler.
#Kuvayi İnzibatiyeMeral AKŞENER daha önce Ekrem İmamoğlu’nu İkinci Fatih’e benzetmişti. Şimdi de, “Benim ablam 75 yaşında dindar bir kadın. Ablam AKP bünyesindeki dindar kadınlarla da beraber olan biri. Ablam bana ‘Ekrem kardeşimin yüzünde rabbi yessir gördüm’ dedi. Arkadaşlarını sordum, onlar da sempati duymuşlar” dedi.
#Meral Akşener23 Nisan 1920 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Meclisin çıkardığı ilk yasalardan biri ise Hıyanet-i Vataniye kanunu oldu. 2 numaralı yasanın çıkarılma amacı meclisin otoritesini güçlendirmektir. Bir diğer amaç ise ülkemiz işgal altındayken savaştan kaçanları yakalamak ve İstiklal Mahkemelerinde yargılamaktı. Türkiye Büyük Millet Meclisine ve cumhuriyet aleyhinde propaganda yapanlar da vatana ihanet yasası kapsamında bu mahkemelerde yargılanmıştır. Hıyanet-i vataniye kanunu nedir ve neden çıkarıldı? Hıyaneti vataniye kanununun amacı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Hıyanet-İ Vataniye KanunuCumhurbaşkanı Erdoğan KKTC ziyareti sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun Suriyelilere yönelik sözlerine dair, "'Kuvay-ı Milliye geleneğinden geliyorum” diyor ama bir defa Kuvay-ı Milliye ruhundan haberi yok" ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, Macron ve Miçotakis ile birebir görüşmelerde ne konuştuklarını, iki liderin daha sonra nasıl yol aldıklarını açık açık anlattı. Erdoğan ayrıca gazetecilerin seçim barajı sorusunu da yanıtladı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanAlişan, kardeşini kaybetmesinin ardından araştırılan isim olmaya başladı. Koronavirüse yakalanan ve uzun süredir tedavi gören kardeşi Selçuk Tektaş'ı kaybeden Alişan, üzüntüsünü dostları ve ailesi ile paylaştı. Peki, Alişan kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#AlişanTarihte yaşanmış olan çok sayıda savaş bulunmaktadır. Bazı savaşlar zaferle sonuçlanırken bazı savaşanlar ise yenilgi ile bitmiştir. Sizler için İnönü Savaşları tarihi ve önemi, 1. ve 2. İnönü Savaşı tarafları, nedenleri ve sonuçları hakkındaki bilgileri derledik.
Ülkemizde mili mücadele dönemi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkmasıyla başlar. 1923 yılında Kurtuluş Savaşının kazanılması ve cumhuriyetin ilan edilmesi ile birlikte bu dönem sona ermiştir. 4. sınıflar için ''Milli Mücadele'' konusunu detaylarıyla anlattık.
#4. Sınıf Sosyal Bilgiler Milli Mücadele Konu AnlatımıTürk milleti tarihi boyunca savaşlar yapmış dünyanın birçok bölgesinde devlet kurmuş bir millettir. Hiçbir zaman herhangi bir devletin boyunduruğunda yaşamaya kabul etmemiş, bu sebeple sürekli karşına çıkan devletlerle mücadelede bulunmuştur. Dünyanın hemen hemen her bölgesinde Türk Milletinin olması bağımsızlık isteğinden kaynaklıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması için de Ordu millet, topyekün bir savaşa girilmiş yeni bir devletin kurulması ve bağımsızlıkları için savaşmışlardır. 8. Sınıf İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi çerçevesinde Doğu cephesi ve Güney Cephesi konuları ile ilgili detayları derledik.
#8. Sınıf Sosyal Bilgiler Doğu Cephesi Ve Güney Cephesi Konu AnlatımıCHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Bir tek CHP ruhunu hiç anlamayanlar, bu ruhu hiçbir zaman içlerine sindiremeyenler, CHP'nin içerisinde çete arama gafletine düşerler. CHP'de çete arayanlar her zaman karşılarında Kuvay-i Milliye ruhunu bulmuşlardır, bundan sonra da bulacaklar" dedi.
#HaberSanat yönetmenliğini opera sanatçısı bariton Caner Akgün’ün, müzik direktörlüğünü ve orkestra şefliğini ise genç kuşağın en önemli isimlerinden Cemi’i Can Deliorman’ın gerçekleştirdiği Gedik Sanat, yenilikçi ve idealist bir programla 2019-2020 sanat sezonuna start veriyor.
#Gedik SanatAtatürk, bu gerçeği kanıtlayan ‘Anadolu’daki Tamgalar’da o yıllarda henüz okunamasa da davranış ve sözleriyle Türklerin Anadolu’ya 1071’de gelmediğini açıklamaktan çekinmemiştir. Çünkü 1936’da masrafını cebinden (500 lira) vererek Alacahöyük’teki kazı çalışmalarını başlattığında, Türk Tarih Kurumu’na gönderdiği mektubunda aynen şöyle der:
#Yazar