Hareketsiz ve egzersizden uzak bir yaşam kasların giderek hantallaşmasına, sertleşerek ağrımasına neden oluyor. Bel, boyun ve sırt ağrıları en çok görülen sorunların başında geliyor. Yaşam konforunu düşüren bu ağrılardan kuru iğne tedavisiyle ilaçsız ve acısız bir şekilde kurtulmak mümkün oluyor. Dr. Metin Mutlu, kas ağrılarında etkili bir yöntem olan kuru iğne tedavisi hakkında bilgi verdi.
#Kuru İğne TedavisiŞef Rüzgar SÜNBÜL ile Hürriyet & Lezizz'de Sebzeleri kurutarak muhafaza etme yöntemi aslında Anadolu yeme-içme kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Sebzenin besin değerini koruma bakımından da bilinen köklü yöntemlerden biridir. Kurutularak saklanabilen yiyecekler arasında patlıcanın yeri başkadır. Yazın taze tüketilen, kış aylarında ise kurutulmuş haliyle birçoğunuzun sofrasından eksik etmediği nefis bir sebzedir. Kurutmak demişken patlıcan nasıl kurutulur diye merak ediyor ve kış için patlıcan nasıl kurutulur şeklindeki sorulara yanıt arıyor olabilirsiniz. O halde bu bilgiler tam size göre. İşte Patlıcan kurutmanın püf noktaları
#Patlıcan Nasıl KurutulurYüz yogası, yüz kaslarını çalıştırıp cildin sarkmasını önleyerek ameliyatsız bir şekilde yıllara meydan okumak, daha genç görünmek isteyenlerin yeni gözdesi. Aslında yüzyıllardır uygulanan bu yöntem son dönemde sosyal medyanın da etkisi ile oldukça popüler bir güzellik trendi haline geldi.
#Yüz YogasıYüz yogası aslında yüzyıllardır uygulanıyor ama son yıllarda çok daha popüler bir güzellik trendi haline geldi. Gıdısından, kaz ayaklarından, kırışıklıklarından kurtulmak isteyen çareyi yüz yogasında arıyor. Peki ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemlerine alternatif olarak uygulanan yüz yogası gerçekten işe yarıyor mu? Uzmanlarla konuştuk...
#Yüz YogasıKurutulmuş pek çok meyve, taze meyvelere oranla daha fazla tercih edilmektedir. Kurutulmuş meyvelerin birden fazla olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bununla beraber meyveler; fırında, güneşte ve ipte kurutulabilmektedir. Şeftalinin kurusunun çok sevilerek tüketildiği belirtilebilir. Peki, şeftali nasıl kurutulur ve saklanır? Evde kışlık şeftaliyi fırında ve diğer kurutma ipuçları nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Şeftaliİçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile birlikte Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, açıklamasında depremde 48 bin 448 kişi hayatını kaybettiğini açıkladı. Sosyal medyadaki provokatif paylaşımlara tepki gösteren Bakan Soylu, "Sosyal medya üzerinden yalan haber tekrarlanmakta. Milletimiz devletimiz gayret içinde. Birçok yalanla insanımızın moralini bozmak doğru bir yaklaşım değil." dedi.
#Süleyman SoyluBebeklerde alerji çeşitleri görülebilmektedir. Bebeklerde hangi alerjilerin görülebileceği konusunda bilinçlenmek ve bu konuda bilgi sahibi olmak gerekir. Bu nedenler sizde bebeklerde alerji çeşitlerini öğrenebilir, bebeğinizde bu belirtiler meydana geldiğinde, nasıl davranılması gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Bebeklerde alerji çeşitleri nelerdir? Bebeklerde hangi alerji türleri görülür tüm detaylarıyla derledik.
#Bebeklerde AlerjiAt kuyruğu otu, sağlık için faydalı bitkiler arasında yer alır. Yüksekliği 25 santim ile 60 santim arasında değişen bu bitki, nemli bataklık topraklarda sıkça yetişir. At kuyruğu otu nedir, ne işe yarar, hangi mevsimlerde bulunur, kullanımı nasıl olmalıdır, faydaları nelerdir, neye iyi gelir, zararları var mıdır gibi soruların yanıtlarını derledik.
#At Kuyruğu OtuSağlıklı ve dinç bir yaşam için özellikle sağlıklı beslenmek ve hareket etmek çok önemlidir. Hareketsiz yaşamın getirileri arasında bazı sağlık problemleri de yer alır. Özellikle masa başında çalışan kişilerde kulunç ağrıları ortaya çıkabilir. Kulunç nedir ve neden olur? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Kulunç Nedir?Çam ağacı, yaz kış hayatta kalabilen ve her mevsim yeşil kalabilen bir bitki olan çam ağacı, evde yetiştirilmeye elverişli bir bitkidir. Suya dayanıklı olan bu çam ağaçlarını dikmek istediğiniz zaman evde yetiştirilmeye uygun olan cinsini tercih etmeniz gerekir. Çam fidanı nasıl ve ne zaman dikilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Pandemi döneminde evde kalma sürelerinin artması ve hasta olma korkusu Avrupa nüfusunun yaklaşık yüzde 15'ini etkileyen en yaygın nörolojik bozukluk olan migren hastalığını da tetikledi. Ataklar şeklinde görülen baş ağrıları kişilerin de yaşam kalitesini de önemli derece düşürüyor.
#MigrenUzun yıllardır uyguladığımız enjeksiyon teknikleri Pandemi döneminde çok daha sıklıkla tercih edilen tedavi yaklaşımı haline geldi. Kısa sürede etkinlik sağlaması tercih sebebidir. Peki enjeksiyonlar nelerdir ve hangi hastalıkların tedavisinde uygulanmaktadır?
#Fizik Tedavide EnjeksiyonlarÇene eklemi, boyun omurgasına, dişlere yakın, kafatasına bağlı bir eklemdir. Bu nedenle bu bölgelerdeki rahatsızlıkların çene eklemini de etkileyeceğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Turan Uslu, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#Çene EklemiKuru iğne, kas iskelet sistemi problemlerinden kaynaklanan akut ve kronik ağrıların tedavisinde oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Profesör Dr. Turan Uslu, Kuru İğne Tedavisinin hangi hastalıkların tedavisinde kullanıldığını anlatıyor.
#Kuru İğneOzon tedavisi, fıtık nedeniyle belde oluşan ağrı, iltihap, ödem ve kas spazmlarına uygulanıyor. Fıtıktan acı çekenler, neştersiz olan bu yeni yönteme ilgi gösteriyor. Kanın ozonla temizlenerek, oksijene doyurulması sonrasında, bel fıtığı ağrıları nasıl yok oluyor? Uzm. Dr. Hakan Abanoz anlattı...
#AğrıAlınan tüm önlemlere ve gelişen tedavilere rağmen diyabet giderek büyüyen bir halk sağlığı sorunu. Tüm diyabet hastalarının yüzde 90 kadarı Tip 2 diyabetli. Tip 2 diyabetse önlenebilir bir hastalık. Halen diyabet hastası olduğundan habersiz 193 milyon kişi olduğu tahmin ediliyor. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Temel Yılmaz, diyabetin dünya ve Türkiye’deki durumunu şöyle anlattı.
#DiyabetSon günlerde hastalarımızın kendilerine tanı olarak koydukları ve en çok ismini duyduğumuz ağrılı hastalıklardan biridir. Hastalarımız bizlere başvurduklarında “hocam bende fibromyalji var” tanımlamasını yaparlar. “SABAHLARI AĞRI ile UYANIYORUM ve HERYERİM AĞRIYOR” ya da “VÜCUDUMUN HERYERİ DÜĞÜMLENMİŞ gibi KAS YUMAKLARI ile DOLU” söylemleri ile bize başvurmaktadırlar. Vücucun heryerindeki yaygın ağrıların hepsinin tanısı FİBROMYALJİ değildir.
#Baş Ağrısı