Ürtiker, halk arasında kurdeşen olarak bilinen bir cilt hastalığıdır. Bu hastalık, yüz bölgesi de dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilmektedir. Vücuttaki bu döküntüler ağrıya yol açmanın yanı sıra kişiyi görüntü olarak da rahatsız etmektedir. Bu döküntüler genellikle 24 saatten daha kısa sürer. Kaybolur ve tekrar vücudun başka yerinde ortaya çıkar. Peki, kurdeşen neden olur, nasıl geçer? Kurdeşen bulaşıcı mıdır? Kurdeşene iyi gelen kesin çözüm bitkisel tedavi yöntemlerini sizin için derledik.
#Kurdeşen Nasıl GeçerÇocuklarda görülen kurdeşen diğer adı ile ürtiker, vücudun her yerinde de ortaya çıkabilen kaşıntılı kızarıklık ve deriden kabarıklık olarak bilinir. Beş kişiden birinde ömür boyu bir defa görülebilen sık rastlanan bir hastalıktır. Çocuklarda ürtiker (kurdeşen) neden olur ve belirtileri nelerdir sizler için derledik.
#ÇocukOmicron, dünyada vaka sayılarının hızla artmasına neden olurken bilim insanları da varyantın semptomlarıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Omicron tespit edilen hastaların yüzde 20'sinde deri semptomlarının ortaya çıktığı belirtildi. Omicron’un derideki etkileri ise en çok çocuklar ve gençlerde görülüyor. Peki Omicron deride hangi sorunlara neden oluyor? Çocuklar neden daha çok etkileniyor? Uzmanlar saha gözlemlerini hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#KoronavirüsKaşıntılı meme uçlarına birçok şey neden olabilir. Göğüs ucu genellikle kadın vücudunda duyarlı bölgelerden biridir. Sürtünme, egzama, emzirme veya hamilelik nedeniyle tahriş olabilirler. Bazı durumlarda kaşıntılı meme uçları daha ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Peki, göğüs ucu niye kaşınır, nasıl geçer? İşte göğüs ucu kaşıntısının olası nelenleri ve çözüm önerileri...
#Göğüs Ucu Neden KaşınırYarın 1 Ekim Dünya Ürtiker Günü... Halk arasında ‘kurdeşen’ olarak bilinen ürtiker, kişinin sosyal yaşamını da doğrudan etkileyen bir cilt hastalığı. Uzmanlar insanların beşte birinin, hayatının bir döneminde akut ürtiker atağı geçirdiğini söylüyor. Bu hastalık, yüz bölgesi de dahil olmak üzere vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabiliyor. En çok sorulan soru ise bulaşıcı olup olmadığı. Uzmanlar, “Korkmayın, ürtiker bulaşı değil” diyor. İşte ürtikerin belirtileri ve tedavisi...
#1 Ekim Dünya Ürtiker GünüKurdeşen, yanabilen veya batabilen kaşıntılı, kırmızı şişliklere neden olan bir cilt reaksiyonudur. Bu duruma ürtiker de denir. Kurdeşen, sıcak havalar nedeniyle de ortaya çıkabilir. Peki ısı ürtikeri belirtileri nelerdir, nasıl geçer? Isı ürtikerini önlemeye yardımcı olabilecek önlemler...
#Isı Ürtikeri BelirtileriZeytin bir ağacın meyvesidir. Özellikle mükemmel sağlıklı yağ, vitamin ve antioksidan kaynağı olarak bilinmektedir. Pek çok yönden sağlıklı olan zeytin genellikle acılığından dolayı taze yenmemektedir. Genel olarak zeytinler sertleştirilir, ferment edilir ve sıkıştırılarak yağı elde edilmektedir. Faka bazı kişilerin vücudu zeytine alerjik reaksiyon göstermektedir. Peki zeytin alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Zeytin alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri sizlere detaylıca derledik.
#Zeytin AlerjisiBazı besinler, insan vücudunda değişik sağlık durumunu etkileyecek veya yaşam kalitesini ciddi derecede düşürecek reaksiyonlara sebep olabilir. Bu alerjik reaksiyonlar özellikle hayvansal gıdalardan olabilir. Bunlardan bir tanesi de yumurtadır. Yumurta alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Yumurta alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri derledik.
#Yumurta Alerjisi NedirSon zamanlarda yapılan araştırmalarda şekerin oldukça fazla zararı olduğu kanıtlanmıştır. Özellikle bağışıklık sistemi sorunları, kolesterol ve kalp krizi gibi olumsuz durumlara sebep olduğu bilinen şeker, aynı zamanda eklemlerin yaşlanmasını da hızlandırmaktadır. Peki, Tatlı alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Tatlı alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri sizler için derledik.
#Tatlı AlerjisiSoğuk alerjisi özellikle kış aylarında baş gösteren bir rahatsızlıktır. Ortaya çıkmasında pek çok neden vardır. Tabi ki de tedavisi de mümkündür. Bu nedenle soğuk alerjisi nedir ve tedavisi nedir gibi soruları sizler için derledik.
#Soğuk Alerjisiİnsan vücudu bazı gıdalara karşı tepki gösterebilir. Bu durum alerji olarak adlandırılır. Soğan alerjisi de bu alerjiler arasında yer alıyor. Soğan alerjisinin belirtileri ve kimlerde olduğu merak edilen bir konudur. Bu konu hakkında pek çok insan internet üzerinden bilgi sahibi olmak istiyor. Soğan alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, soğan alerjisi hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Soğan AlerjisiVücudun göstermiş olduğu pek çok alerjik reaksiyon vardır. Bunların başında da protein alerjisi gelmektedir. Protein alerjisi pek çok kişinin şikayetçi olduğu bir alerjik hastalıktır. Bundan dolayı protein alerjisine sahip olanlar bu alerjinin nedenlerini araştırmaktadırlar. Özellikle son günlerde protein alerjisi hakkında yoğun araştırmalar yapılmaktadır. Peki protein alerjisi nedir? Protein alerjisi nasıl geçer? Protein alerjisinin belirtileri nelerdir? İşte protein alerjisi ile ilgili tüm detaylar.
#Protein AlerjisiTurunçgillere alerjisi olan pek çok insan, genellikle yemek yedikten sonra ve çiğ turunçgilleri tükettiği zaman ya da bu turunçgillerden yapılan bir içeceği içtikten sonra belirtiler yaşamaya başlar. Bu belirtiler ise genellikle lokalize olur. Portakal alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Portakal AlerjisiGünlük hayatımızda kahvaltılarda tükettiğimiz peynirler zaman zaman alerjiye neden olabilir. Alerjinin nasıl olduğu, belirtileri ve tedavisi gibi konular merak edilen konular içerisindedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Peynir Alerjisiİnsan vücudu bazı gıdalara, ilaçlara veya maddelere tepkiler gösterebilir. Bu durum alerji olarak adlandırılır. Özellikle ilaçlara karşı pek çok insanın alerjisi bulunur. Bu ilaçlar arasında penisilin de bulunuyor. Kişiler penisilinin neden alerjiye neden olduğunu ve bu durumun nasıl geçeceğini araştırarak bilgi sahibi olmak için çaba gösteriyor. Penisilin alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Penisilin antibiyotik alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında detayları sizler için derledik.
#Penisilin AlerjisiPatlıcan alerjisi alerji türlerinden birisidir. Sürekli olarak ortaya çıkan bir alerji türü olan patlıcan alerjisi genellikle doğuştan faktörlere bağlı olarak gelişmektedir. Patlıcana karşı alerjisi olduğu düşünen kişiler patlıcan ile ilgili araştırma yapmakta ve bu alerjinin belirtilerini merak etmektedirler. Son günlerde de yine patlıcan alerjisi araştırması bir hayli fazladır. Peki, patlıcan alerjisi nedir? Patlıcan alerjisi neden olur? Patlıcan alerjisini geçirmek için ne yapmak gerekir? İşte patlıcan alerjisi ile ilgili bilinmesi gereken detayları derledik.
#Patlıcan AlerjisiLateks alerjisi, son yıllarda giderek artan sağlık sorunları arasında yer alıyor. Hatta günümüzde uluslararası bir sağlık sorunu olarak görülüyor. Lateks alerjisi, direkt yüzey teması ya da solunum yolu ile olabiliyor. Lateks alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Lateks AlerjisiKivi C, A ve E vitamini ve alfa linoleik asit açısından zengin bir meyvedir. Lif bakımından zengin olan kivi antioksidan özelliğine de sahiptir. Bu faydalarına rağmen günümüzde pek çok kişide kivi alerjisi görülmektedir. Peki, kivi alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Kivi alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgileri sizlere detaylıca derledik.
#Kivi Alerjisi NedirHayvanlara karşı alerjisi olan bazı insanlar vardır. Özellikle kediler insanların alerjisi olduğu bir canlıdır. Kedilere alerjisi olan kişiler bu durumun neden olduğunu ve nasıl iyileştirileceğini araştırır. Kedi alerjisinin nasıl geçeceği de merak edilen bir konudur. Kedi alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Kedi tüyü alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında detayları derledik.
#Kedi Alerjisi NedirKafein alerjisi, kahve içerisinde yer alan kafenin bazı bünyelerde ortaya çıkardığı alerji türü olarak bilinir. Kahve alerjisi kahve tükettikten sonra meydana gelebilir. Bazı alerjiler uzun yıllar sonra gelişme gösterebilir. Kahve alerjisi, kahve içerisinde bulunan duyarlı maddeleri vücuda alındığı zaman, vücut bu maddeyi vücuttan atmak için harekete geçer. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kafein Alerjisi Nedirİnek sütü alerjisi, inek sütünün içerisinde bulunan protein yapısının immünolojik mekanizma ile meydana gelen reaksiyonlara verilen addır. İnek sütünün içerisinde insanların antikor üretmesine sebep olan 20 tane protein çeşidi yer alır.
#İnek Sütü Alerjisiİlaç kullanımının hemen ardından istenmeyen zararlı etkiler görülmesi durumunda bağışıklık sistemimizin bu ilaçları yabancı madde olarak algılaması ve reaksiyon göstermesi durumunda ilaç alerjisi ortaya çıkar. İlaç alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İlac Alerjisi Nedirİlaç alerjisi, toplum üzerinde fazla oranlarda gözükmemektedir. Başlıca oluşumları arasında birçok farklı ilaç gelişimi yapılması ve vücudun reaksiyon olarak karşılık vermesinden oluşur. İlaç alerjilerinin başlıca sebepleri arasında ilacın vücuda yabancı madde olarak girmesidir. İlaç alerjisi için belirtiler ağır olabilmektedir. İlaç alerjisi için gerekli olan tedavi planı nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#İlaç Alerjisi NedirGüneş alerjisi çok sık rastlanılan bir alerji türü olmasa bile yine de özellikle bahar dönemlerinde ortaya çıkmakta olan bir alerji türü olarak bilinir. Güneş alerjisi olan kişiler sebeplerini öğrenmek isteyebilir. Aynı zamanda güneş alerjisi ile ilgili daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirler. Güneş alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Güneş alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Güneş Alerjisi NedirBirçok insan bazı nedenlerden dolayı alerji belirtisi gösterebilir. Bu alerjiler vücutta çok fazla belirti gösterebiliyor. Fıstık alerjisi bu alerji çeşitlerinden biridir. Fıstık alerjisinin neden olduğu ve hangi durumlarda oluştuğu merak edilen konular arasındadır. Fıstık alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Fıstık alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Fıstık AlerjisiFındık alerjisi, hem erişkinlerde hem de çocuklarda görülen bir alerji çeşididir. Fındığın direkt olarak tüketilmesi ya da toz halinde iken koklanması da alerjinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Fındığa alerjisi görülen kişilerin bazı besinlere de alerjisi olduğu bilinir. Bu besinler; kaju, antep fıstığı, badem, Brezilya fındığı, ceviz, muskat, su kestanesi, acı bakla unu, Hindistan cevizi, fasulye, soya, mercimek olarak sıralanabilir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Fındık Alerjisi