Yapılan araştırmalara göre kulaklıklar, uzun kullanımlarda büyük sorunlara yol açıyor. Özellikle kulaklıklarda biriken ‘kirler’ pek çok riskin ortaya çıkmasına neden oluyor. Peki bu tehlikeler neler? Sağlımız için kulaklık kullanımında nelere dikkat etmek gerekiyor? Mercek altına aldık.
#KulaklıkDünyanın önde gelen teknoloji üreticilerinden TCL, Türkiye’de ürettiği TCL 30 SE ile raflardaki yerini aldı. Peki bu telefon hangi özellikleriyle öne çıkıyor? Fiyatını hak ediyor mu? Bu telefon kimler için? TCL 30 SE’ye dair merak ettiğiniz ne varsa bu içeriğimizde bulacaksınız.
#Sponsorlu İçerikKLİNİK Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği tarafından yapılan araştırmayla cep telefonu yüzeyinden alınan sürüntü örneklerinde, hastalık yapma riski bulunan patojen bakteriler tespit edildi. Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Tekin, cep telefonlarında tahmin edilemeyecek kadar bakteri bulunduğuna dikkat çekerek, "İşin ilginç tarafı; cep telefonu üzerinde üreyen bakteri sayısı, tuvaletteki klozetten daha fazladır" dedi.
#Prof. Dr. Recep TekinOcak ve Mart ayları arasında ev cihazlarındaki veri kullanımı 2019’a göre yüzde 16 artarken, akıllı cihazlar yüzde 30’a varan artışla öne çıkıyor. Eğitim ve çalışmanın da ev hayatına katıldığı bu dönemde yeni nesil teknoloji ürünleri çalışmalarımızı kolaylaştırıyor, vakit kazandırıyor ve ev işlerini pratik hale getiriyor.
#AnkerKoronavirüs salgını dolayısıyla özellikle elektronik cihazların hijyeni daha bir önem kazandı. Peki klavye, fare, televizyon ve telefonlar dahil kullandığımız elektronik ürünlerin hijyenini sağlamak için nasıl bir yol izlemek gerekiyor?
#TelefonYeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı en önemli tedbirlerin başında hijyen kurallarına uymak geliyor. Peki, en çok kullandığımız cihazlardan olan akıllı telefonlarımızı ve tabletlerimizi nasıl temizleyebiliriz? Samsung’dan akıllardaki soru işaretlerini giderecek temizleme önerileri geldi.
#TelefonYeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya, yeni tip koronavirüste cep telefonlarının da risk oluşturabileceğine işaret ederek, gün içinde birkaç kez temizlenmesi gerektiği uyarısını yaptı.
#Cep Telefonu TemizliğiAnadolu Üniversitesi (AÜ) Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) Bilim Kurulu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbiri kapsamında bilgisayar, telefon, tablet gibi teknolojik cihazların düzenli olarak hijyenik mendillerle temizlenmesi, bireysel kulaklık, mikrofon gibi cihazların da başkalarıyla paylaşılmaması tavsiyesinde bulundu.
#KoronavirüsSaatlerce süren ütü, bir türlü açılmayan kablolar, prizlerdeki geçmek bilmeyen parmak izleri… Hepsi evimizde yaşadığımız ufak tefek ama can sıkan sorunlar. Oysa tüm bu günlük mücadeleler için pratik çözümler mevcut! İşte o hayatınızı kolaylaştıracak çözümler...
#Hayat Kurtaran BilgilerSoğuk havalarla birlikte solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı hastalıklarda ciddi bir artış gözleniyor. Bu hastalıklara yönelik herkesin az çok bildiği,kulaktan kulağa yayılan tedavi yöntemleri bulunuyor. Ancak iyileştirici sonuçlar vereceği düşünülen bu inanışlar hastalık sürecini olumsuz etkileyebiliyor. Central Hospital’dan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Halil İbrahim Erol, kulak, burun ve boğaz hakkında doğru bilinen yanlışları açıklıyor.