Güncelleme Tarihi:
Dünya markalarının Türkiye’de kurdukları fabrikalarda telefon üretip tüketicilerle buluşturması son yılların en önemli gelişmelerinden biri olsa gerek. Yerli olması sayesinde fiyat/performans tarafında öne çıkan telefonlara şahit oluyoruz. Bu markalardan biri de TCL. Türkiye’deki üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini de gün geçtikçe artıran marka, Türkiye’de şimdiye dek TCL 20SE, TCL L7, TCL 20E, Alcatel 1 2021 ve TCL 303’ü üretti. Şimdi de sırada TCL 30 SE var.
Tasarımıyla başlayalım. İlk bakışta ince ve hafif bir telefon olduğu söylenebilir. Yaklaşık 190 gram ağırlığında ve zarif bir görünüme sahip. Arka yüzde üçlü kamera kurulumu var ve hemen altında da parmak izi sensörü mevcut. 3.5 mm kulaklık yuvası üst kısmında yer alırken, sağ yan kısmında ses açma/kapama butonları ile güç tuşu ve alt kısımda da hoparlör ile birlikte USB Type-C portunu görüyoruz. SIM kart tepsisi de sol yan kısımda.
6.52 inç büyüklüğünde IPS LCD ekran kullanıyor. 450 NIT ekran parlaklık seviyesi de iyi bir değer. Işığa fazlaca maruz kaldığımız anlarda da ekrana yansıyan içerikleri rahat görebiliyoruz. Ekran/gövde oranı yaklaşık yüzde 89 seviyelerinde. 720x1600 piksel ekran çözünürlüğü sunan TCL 30 SE’de bir TCL standardı haline gelen NXTVISION teknolojisi de bulunuyor. Bu teknoloji sayesinde izlenen videoların rengi, kontrastı ve netliği gerçek zamanlı olarak iyileştiriliyor ve çok daha canlı görüntüler ekrana geliyor.
TCL’in bu yeni yerli telefonu 12 nm sürecinde üretilen, sekiz çekirdekli Helio G25 işlemciden gücünü alıyor. Bulunduğu segmentte gayet iyi bir performans sağlıyor ve özellikle de bataryaya yük bindirmeyen yapısıyla öne çıkıyor. 2.0 GHz hızında çalışıyor olması sayesinde oyunları ve uygulamaları sorunsuz çalıştırabiliyoruz. Diğer yandan bataryaya çok fazla yük bindirmemesi sayesinde prizlerden daha fazla uzak kalabiliyoruz. TCL’in paylaştığı verilere göre 18 aylık kullanımdan sonra telefonda dikkate değer bir yavaşlama meydana gelmiyor. Yani zamanla telefonum yavaşlar mı diye düşünüyorsanız bu konuda içiniz rahat oalbilir.
Bu batarya dostu işlemciye 4 GB RAM ve 64 veya 128 GB dahili hafıza eşlik ediyor. microSD kart desteği ile birlikte toplam hafızayı 512 GB’a kadar artırma imkanımız da var.
Biraz da kamera performansına bakalım. Arka yüzde üçlü kamera kurulumu mevcut. 50 MP çözünürlüğünde görüntü alan ana kameraya 2 MP makro ve 2 MP derinlik sensörü eşlik ediyor. Elbette cihazımız her fotoğrafı 50 MP çözünürlüğünde yakalamıyor. Bu çözünürlüğe ulaşmak için kamera ayarlarından Yüksek Piksel’i seçtiğimizde 8160x6120 gibi oldukça yüksek çözünürlükte görüntüler yakalayabiliyoruz. Fotoğraflar oldukça kaliteli ve detaylar çok daha belirgin bir hale geliyor. Gece çekimlerinde de beklentilerin üzerinde bir performans elde ediyor ve ışığın yetersiz olduğu anlarda da detayların çok kaybolmadığı net görüntüler yakalanabiliyor.
Ön yüzde ise 8 MP çözünürlüğünde görüntü yakalayabilen bir kameramız var. Bu kamera da 1080p 30 fps video kaydı yapabiliyor.
Oyun Kutusu altında toplanan oyunlar için de ince ayarlar yapabilmek mümkün. Game Turbo modunu aktif hale getirerek oyunlardan aldığımız performansı artırabilirken, oyun esnasında bildirimlerin bizi rahatsız etmesini engelleyebiliyor veya bulunduğumuz ağı optimize edebiliyoruz.
TCL 30 SE, yaklaşık 5000 TL’lik bir fiyat etiketine sahip. Bu fiyatlara telefon bulmak gün geçtikçe zorlaşıyor ve yerli olmanın da getirdiği avantajla birlikte tüm bu saydığım özelliklere daha uygun bir fiyatla sahip olabiliyorsunuz. Şu sıra 5000 TL civarı bir bütçenizi telefon için ayırdıysanız TCL 30 SE’ye şans verebilirsiniz.
Detaylı bilgi için tıklayın.
İlandır