Mantar alerjisi, bazı insanlarda ortaya çıkabilen bir alerjik reaksiyon gösteren alerji türüdür. Mantar yemekten, mantarda yer alan partiküllerin solunmasından ya da mantarın cilt ile direkt temasından sonra belirtiler meydana getirebilir. Mantar alerjisi, belirtilerinin ve ne kadar etkisinin bulunduğu kesin olarak bilinmemektedir.
#Mantar AlerjisiBulaşıcı özelliği ile beraber günümüzde mantar rahatsızlığı birçok farklı durumda ortaya çıkar. Özellikle bakterileri taşımaları ile beraber ciddi zararlar verebilmektedirler. Bu doğrultuda kulak mantarı da bu rahatsızlıklar içerisinde yer alır. Peki kulak mantarı nedir ve neden olur? Kulak mantarı nasıl geçer ve ne iyi gelir? İşte merak edilen tüm detaylar.
Araştırmalar alerjik hastalıkların büyük şehirlerde yaşayanlarda kırsal alanlarda yaşayanlara göre daha çok görüldüğünü ortaya koyarken Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Müzeyyen Doğan alerjik riniti olan kişilere önerilerde bulundu.
#Prof. Dr. Müzeyyen DoğanSonbahar mevsimi, güzelliklerin yanında bazı problemleri de beraberinde getiriyor. Bu dönemde hava sıcaklıklarında yaz mevsimine oranla düşüş yaşanması, salgın yapan virüs enfeksiyonları nedeniyle solunum sistemi alerjilerinin yaşanmasına sebep olabiliyor. Peki bu mevsimde yaşanma riski olan alerjilerin belirtileri ve korunmanın yolları neler? Alerjilerin tedavisi mümkün mü? Tüm bu soruları, KBB Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ozan Seymen Sezen merak edenler için yanıtladı.
#Sonbahar AlerjisiKonak kendi kendini sınırlandıran, griden sarıya kadara değişen renklerde yağ bezlerinden zengin saçlı derinin her tarafına, kulak arkasına, kaş ve yanaklara yayılan kaşıntılı hastalıktır. 3 hafta ile 12 ay arasındaki bebeklerin %10’unda görülür. Peki, bebeklerde konak nasıl tedavi edilir? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Selami Süleymanoğlu, konuyla ilgili detaylı bilgi verdi.
#Bebeklerde Kaşlarda KonakAynısefa çiçeği hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik. Birçok hastalığa ve iltihaba iyi gelen, aynısefa çiçeği bir çok kişi tarafından kadife çiçeğiyle karıştırılıyor. Aynısefa çiçeğinin egzama ve birçok deri hastalığına karşı yararı bulunuyor. Peki, aynısefa çiçeği nedir? Hangi tür hastalıklarda kullanılır?
#AynısefaUzmanlar, birçok insanın serinlemek ve eğlenmek amacıyla gittiği havuzların temizlik kurallarına uyulmadığı zaman çeşitli enfeksiyona da davetiye çıkaracağı yönünde uyarıda bulundu. Sağlık koşulları iyi olmayan havuzların özellikle gözde konjonktuvit, kulakta dış kulak yolu iltihabı, burunda rinit, sindirim siteminde gastroenterit, hepatit A, idrar yolunda üretrit, sistit ve ciltte de çeşitli enfeksiyonlara neden olabileceği bildirildi.