koruyucu haberleri sayfasında koruyucu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 22921 koruyucu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Boaz Yakin'in yazıp yönettiği, yapımcılığını Lawrence Bender ve Dana Brunetti'nin üstlendiği, Jason Statham, Chris Sarandon, Robert John Burke ve James Hong'un oynadığı 2012 Amerikan aksiyon gerilim filmi Koruyucu ekranlara geliyor. Film, aksiyon ve heyecan dolu sahneleriyle isminden söz ettirmeyi başarıyor. Peki, Koruyucu filminin konusu nedir? İşte Koruyucu oyuncuları ve karakterleri...
#KoruyucuYapımcılığını Lawrence Bender ve Dana Brunetti'nin üstlendiği, Jason Statham, Chris Sarandon, Robert John Burke ve James Hong'un oyuncu kadrosunda yer aldığı Koruyucu (Safe) filmi 11 Ağustos Cuma akşamı Star TV’de izleyici karşısına çıkıyor. 27 Nisan 2012'de Lionsgate Films tarafından gösterime giren film, aksiyon ve heyecan dolu sahneleriyle isminden söz ettirmeyi başarıyor. Peki, Koruyucu filmi konusu nedir, oyuncuları kimler?
#KoruyucuDudaklarımız, soğuk, rüzgârlı ve sıcak havalardan; kısacası tüm hava koşullarından çok çabuk etkilenir. Tüm bu hava koşulları, dudaklarımızın kurumasına, çatlamasına ve nemini kaybetmesine neden olur. Bu yüzden dudaklarımıza düzenli olarak bakım uygulamamız gerekir. Dudaklarımızı nemlendirmek için pek çok kozmetik ürünü tercih edebileceğimiz gibi, evde hazırlayabileceğimiz doğal kremlerle de onları nemlendirebilirsiniz. İşte hazırlaması çok basit olan 5 doğal dudak koruyucu tarifi.
#KoruyucuGribal hastalıkları ağır mı atlatıyorsunuz? Yılın büyük bölümünü gripli mi geçiriyorsunuz? Cevabınız evet ise dikkatli olmanız da fayda var. İç Hastalıkları ve İmmünoterapi Uzmanı Doktor Ülkü Görmez, eğer bağışıklık sistemi bu aşamada tedavi edilmezse ileride lösemi, lenfoma, yumuşak doku kanseri başta olmak üzere pek çok hastalığa yakalanma riski olabileceğini kaydediyor.
#GripDÜNYANIN en büyük otomotiv markalarından biri olan Japon Toyota’nın 1 numarası Akio Toyoda, “2030 veya 2050’de otomobiller nasıl olacak?” sorusuna, “Umarım o tarihlerde yaşıyor olurum. Ama o tarihte otomobiller tekerleksiz veya direksiyonsuz olabilir. Bunun gibi bir çok şey daha hayal edilebilir” cevabını verdi.
#StarTatilde yada günlük hayatta yaz günleri boyunca uzun süreler güneş ışınlarına maruz kalabiliyoruz. Özellikle her geçen yıl daha da artan sıcaklıklar sonrası güneşin zararlı ışınlarından korunmanın önemi bir kat daha artıyor. Geliştirilen son teknolojiler sayesinde güneşin zararlı etkilerinden kolayca kurtulmak mümkün.
#Güneş LekeleriHDP Muş Miletvekili avukat Burcu Çelik Özkan, silahla kendilerini tehdit ettiklerini ileri sürdüğü köy korucularına yönelik söylediği Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini çok iyi biliriz sözlerinden dolayı özür diledi.
#MuşDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri, geçen yıl 8,2 milyon vakayla rekor kıran tüberkülozun artık 'en önde gelen bulaşıcı hastalık’ olduğu uyarısında bulundu. Viktorya döneminde verem olarak bilinen hastalığın erken evrelerinin soğuk algınlığı ya da gribe benzediği, ancak bulaştığı her altı kişiden birini öldürebileceği konusunda yetkililer uyarıyor.
#TüberkülozVeganlık dünya genelinde giderek daha fazla insanın dikkatini çeken bir yaşam biçimi. Et, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere farklı boyutları olan bir yaşam felsefesi…
#Metro MarketKış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, pek çok insan geleneksel halk reçetelerine yöneliyor. Öksürükten burun tıkanıklığına kadar yaygın sağlık sorunları için tercih edilen bu yöntemlerin gerçekten işe yarayıp yaramadığı ise merak konusu. Uzmanlar, bu uygulamaların arkasındaki bilimsel temeli sorgularken, etkili olup olmadıkları üzerine yapılan tartışmalar da dikkat çekiyor. Peki bu yöntemlerden hangileri etkili, hangileri abartılıyor? Op. Dr. Mustafa Bilazer, hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkBir mantar türü olan küf, suya maruz kaldıktan 24 ila 48 saat sonra bir ortamda büyümeye başlayabilir. Küfe maruz kalmanın neden olduğu sağlık belirtileri soğuk algınlığı ya da yorgunluk gibi belirtiler olduğu için küften kaynaklı olduğu anlaşılmayabilir ancak tedavi edilmezse, küf yaşamı tehdit edebilir. Küf zehirlenmesi sanıldığından çok daha yaygın… Etkisi aylar hatta yıllar sonra bile ortaya çıkıyor, ölümlere bile neden olabiliyor. Peki, küf sorunu sağlığımızı nasıl etkiliyor, küften nasıl kurtuluruz, küf zehirlenmesine maruz kaldığımızı nasıl anlarız? Uzmanlar ne diyor?
#Küfİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bilkent Şehir Hastanesi’nde TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında yaralananları ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, "Kadın terörist yaralanınca kendisini patlattı. İkinci terörist tuvalete girdi, orada sıkıştı kendini orada patlattı" ifadelerini kullandı. Yerlikaya, "Hiçbir şekilde rehine olayı yaşanmamıştır" dedi.
#TUSAŞEge’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Kaşlar, yüz ifadelerimizin önemli bir parçasıdır ve yüz estetiğinde büyük rol oynar. Kaş düşüklüğü hem estetik hem de fonksiyonel açıdan çeşitli etkiler yaratabilir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, genç kişilerde daha yaş almış bir görüntüye sebep olan kaş düşüklüğü ile ilgili merak edilenleri anlattı.
#GüzellikBeslenme uzmanı Kayla Daniels, erişim kolaylığı nedeniyle çok sık tüketilen aşırı işlenmiş 9 gıda ürününe karşı uyardı. Hazır erişteden diyet kolaya kadar uyarılarda bulunan Daniels, bu gıdaların kolon kanseri, şeker hastalığı, kalp hastalığı ve hatta organ yetmezliğine sebep olabileceğini ifade etti.
#UzmanHavalar iyice soğumaya başladı, vücudumuzu soğuk havalara hazırlamanın vakti geldi. Mevsim geçişlerinde kimi gıda takviyeleri ve vitaminlere saldırıyor kimi de doğanın bize sunduğu şifalı bitkilerden yardım alıyor. Aktarlar kış hazırlığı yapmaya başladılar bile. Ancak bu konuda kulaktan dolma yanlış bilgiler ve doğal bitkilerin yanlış kullanımı yarardan çok zarara neden oluyor. Peki hangi bitkiler gerçekten bağışıklığı güçlendiriyor? Satın alırken nelere dikkat edilmeli? Fazla ve yanlış tüketimi hangi sağlık sorunlarına neden olur? Uzman Dr. Dinçer Erdinç ile konuştuk
#Bitki ÇaylarıGeçen hafta Arjantin’de kaldığı otelin balkonundan düşerek hayatını kaybeden eski One Direction üyesi ünlü şarkıcı Liam Payne, ölümüyle hayranlarını yasa boğmuştu. Yıldız ismin ölümünün ardından üzücü detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.
#Liam PayneNatamisin zararları ile merak konusu oluyor. Natamisin, doğal olarak üretilen bir mantar ilacıdır (antifungal) ve genellikle yiyeceklerde küf ve maya oluşumunu engellemek için kullanılan bir koruyucu maddedir. Streptomyces natalensis adı verilen bir bakteri türü tarafından üretilir. Natamisin, özellikle süt ürünlerinde ve peynir gibi işlenmiş gıdalarda yaygın olarak kullanılır. Hem gıda endüstrisinde hem de ilaçlarda mantar ve maya enfeksiyonlarının önlenmesi için tercih edilir. Peki, Natamisin nedir, ne demek? Natamisin neden kullanılır ve zararları nelerdir? İşte, o detaylar
#Natamisinİsrail’in Avrupa’daki en büyük müttefiki Berlin’de, hükümet, Netanyahu yönetimine gayriresmi silah boykotu uygulamakla suçlanıyor. İddiaya göre hükümet ortaklarından Yeşiller Partisi, İsrail’den “silahların Gazze’de soykırım amacıyla kullanılmayacağına dair” garanti istiyor.
#İsrailÖzellikle sosyal medya etkisiyle moda haline gelen anti aging amacıyla yapılan kozmetik ve estetik uygulamaların hekim ya da uzman kontrolünde yapılmadığında genç kalmayı değil tam tersine erken yaşlanmaya neden olduğunu açıklayan Koruyucu Sağlık Uzmanı ve Mikrobiyolog Prof. Dr. Oğuz Özyaral, uyardı. En erken 35'li yaşlarda başlanabilecek anti aging uygulamalarının sosyal medya fenomenlerinin de etkisiyle 18-20'li yaşlara kadar indiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özyaral, hücre yenilenmesi doğal akışında iyi giden vücudun, zamanından çok önce ve bilinçsizce yapılan bu uygulamalar nedeniyle çok daha erken 'çöktüğünü' ve yaşlandığını kaydetti.
#Anti AgingÖzellikle sosyal medya etkisiyle moda haline gelen anti aging amacıyla yapılan kozmetik ve estetik uygulamaların hekim ya da uzman kontrolünde yapılmadığında genç kalmayı değil tam tersine erken yaşlanmaya neden olduğunu açıklayan Koruyucu Sağlık Uzmanı ve Mikrobiyolog Prof. Dr. Oğuz Özyaral, uyardı. En erken 35'li yaşlarda başlanabilecek anti aging uygulamalarının sosyal medya fenomenlerinin de etkisiyle 18-20'li yaşlara kadar indiğine dikkat çeken Prof. Dr. Özyaral, hücre yenilenmesi doğal akışında iyi giden vücudun, zamanından çok önce ve bilinçsizce yapılan bu uygulamalar nedeniyle çok daha erken 'çöktüğünü' ve yaşlandığını kaydetti.
#KOLAJENSon günlerde ‘cezasızlık politikası’ tartışılıyor. “Toplumda faillerin cezasız kaldığına dair bir algı mı oluştu, yoksa bu gerçek bir olgu mu” diye kadın hakları savunucularına ve avukatlara sorduk: “Ortada somut bir gerçek var. İşlenen suçlara karşı kanunlarda düzenlenen ceza miktarıyla infaz miktarının (yatarı) farklı oluşu, yani ‘yatarı’nın daha düşük oluşu, cezasızlığın infaz düzenlemelerinden kaynaklandığını gösteriyor.” Peki, neyi değiştirmeli, nasıl önlemler almalı?
#Kadına ŞiddetRusya'ya getirilen Afrikalı kadınlar, İHA üretimi için çalıştırıldıklarını ve vaat edilen işlerin gerçek olmadığını iddia etti. Sosyal medya üzerinden bulunan kadınlar, uzun çalışma saatleri, düşük ücretler ve gözetim altında yaşamaya zorlandıklarını belirtti. Kadınlar, sağlık sorunları yaşadıklarına değinirken BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, bu durumun insan ticareti olabileceğine dikkat çekti.
#ABDAnne karnında bir doğum kusuru olduğu ortaya çıkan bebek, 27 haftalıkken anne rahminden çıkarılıp ameliyat edildi ve sonra tekrar yerleştirildi. Daha sonra bebek 38 haftalıkken ‘ikinci kez’ dünyaya geldi
#Spina BfidaGıda alerjileri modern ve giderek artan bir salgın. Son araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Besin AlerjisiAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Sosyal Medya Çalışma Grubu, çocukların gelişimini olumsuz etkileyeceği değerlendirilen konularla ilgili çalışma başlattı. Sosyal medyada yansıması olan televizyon ve sinema içeriklerini de incelemeye alan grup, 2 bin 319 içerik hakkında işlem yaptı.
#Discord