Güncelleme Tarihi:
Havaların iyiden iyiye soğumasıyla birlikte grip ve üst solunum yolu hastalıkları insanların ana gündem maddesi haline geldi. Halsizlik, yüksek ateş, öksürük ve vücut ağrısı şikayetiyle hastanelere başvuranlar arasında bağışıklık sistemi zayıf olanlar ise hem süreci ağır geçiriyor, hem de sık sık tekrarlayan bir döngü içine giriyor.
Yılın büyük bölümünü gripli olarak geçirenlerin iki kat dikkatli olması gerekiyor.
Bütün rahatsızlıkların temelinde bağışıklık sisteminin tam ve doğru çalışmıyor olması yatıyor. Sık grip olanların önemle üstünde durması gereken konu bağışıklık sistemi. Eğer vaktinde tedbir almazlarsa ilerde ciddi hastalıklar onları bekliyor. Özellikle lösemi, lenfoma ve yumuşak doku kanseri yakalanılacak hastalıklarda birinci sırada yer alıyor. İkinci sırada vitiligo, sedef gibi hastalıklar bulunuyor ve giderek artıyor. Sık antibiyotik kullanımı da bunları tetikliyor. İltihaplı romatizmalar ise üçüncü sırada yer alıyor.
Türkiye’deki her on kişiden sekizinin bağışıklığı zayıf. İçeriden gelen hastalıkların bu kadar yaygın olmasının nedenini buna bağlı…
Grip dönemlerinde C vitamin değeri yüksek sebze ve meyveler iyi birer koruyucudur. Vücudun D vitamini seviyesinin yüksek tutulması, mutlaka Omega 3 açısından zengin besinler tüketilmesi gerekir.
Pek çok hastalığın önüne çocukluk çağından itibaren geçilebileceğini, bağışıklığı destekleyici beslenme ve yaşam biçiminin bu anlamda çok önemli olduğunu kaydeden Uzman Doktor Ülkü Görmez, evde uygulanabilecek basit bir de immün karışım öneriyor.
Bağışıklık sistemini güçlendirmeyi amaçlayan karışım şöyle:
Bir bardak havuç suyunun içine 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı (yoksa zeytinyağı) + birer tutam zencefil, tarçın, zerdeçal ekleyin. Bu karışımın yanında istediğiniz kadar ceviz yiyebilirsiniz, bol bol zeytin tüketebilirsiniz. Bu karışım her gün veya gün aşırı günün herhangi bir saatinde ama tercihen sabah saatlerinde tüketilmelidir.