Faber-Castel’in 250’nci kuruluş yıldönümü kutlamalarını İstanbul’dan başlatan şirketin patronu Kont Anton Wolfgang von Faber-Castel, aile şirketlerinde başarı reçetesini anlatırken, “Akıllı kadınlarla evlenin, zeki çocuklarınız olmasını garantileyin” dedi.
250 yıldan bu yana kalem üreten Faber Castell’in sekizinci kuşak patronu olan Kont Anton Wolfgang von Faber-Castell’e göre, bilgisayar ve cep telefonları hiçbir zaman kalemi öldüremeyecek. Kont, sohbetimiz sırasında Orhan Pamuk’un kitaplarını elle yazdığını öğrenince Nobel ödüllü yazarımıza verilmek üzere kalem hediye etti. Kont’a göre elle yazmak bir büyük saygı ifadesi...
Gelecek yıl 250’nci yılını kutlamaya hazırlanan dünyanın en köklü kalem üreticisi Faber-Castell’in sahibi Kont Anton-Wolfgang Graf von Faber-Castell, Türkiye’nin Avrupa’daki en büyük ikinci pazarları olduğunu söyledi. Endüstrinin tehlikede olmadığını belirten Kont Faber-Castell “Nasıl çakmağa rağmen kibrit yok olmadıysa Dijital Çağ’a rağmen kalem de defter de olacak” dedi.
Herkesin hayatında küçük de olsa bir yeri vardır Faber-Castel’in. Kiminin ilk harfi yazdığı kalem, kiminin çizdiği resimdeki renk, ya da iş anlaşmasının mürekkebi. Ancak cemiyet hayatının popüler güzellerinden Melisa Eliyeşil için Faber-Castell’in bambaşka bir anlamı var. Çünkü Eliyeşil, dünyaca ünlü en eski yazım gereçleri markasının yaratıcısı Faber-Castell Ailesi’ne gelin gidiyor.
Adını, hepimizin daha çocukluk yıllarında ezberlediği bir marka Faber-Castell. Rengârenk kurşunkalemleri ve onların kokusu hep tanıdıktır. İşte bu kokuyu, doğduğu yerde, Faber-Castell’in Almanya Stein’daki kurşunkalem fabrikasında koklama, kalemlerin nasıl üretildiğini görme şansı yakaladık. Üstelik fabrikanın hemen yanındaki şatoda, ailenin 8’inci kuşak temsilcisi, Faber-Castell CEO’su, Anton Wolfgang Kont von Faber-Castell (78) ile bir röportaj yaptık.