konserve yapımı haberleri sayfasında konserve yapımı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 209 konserve yapımı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yaz aylarının ve özellikle de ağustos-eylül ayları, kış için lezzet hazırlığı yapmanın en güzel zamanıdır. Tatlı domatesler, leziz yaz sebzeleri ve meyvelerini kışın çok özlüyorsanız buzdolabınızda yer açın. Yaz lezzetlerini kış için nasıl saklayacağınızı anlatıyoruz.
#Konserve YapımıBeslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gönen, ev yapımı konservelerde kas felcine ve tedavi edilmezse ölüme bile yol çan 'clostridium botulinum' bakteri riski olduğunu söyledi. Gönen, bakteri oluşumunun önlenmesi için sebzelerin türüne göre belli derecelerde kaynatılması gerektiğini kaydetti.
#Konserve YapımıÜrünlerin kısa sürede hazırlanması, mevsimi dışında meyve ve sebze tüketme isteği veya yiyeceklerin hazır halde saklanmasında en çok tercih edilen yöntemlerden birinin konserve yapmak olduğunu söyleyen Haydar Şahin, konserve yapmanın püf noktalarını anlattı. Şahin, kış konservelerinin tarifini verdi.
#Konserve YapımıÜrünlerin kısa sürede hazırlanması, mevsimi dışında meyve ve sebze tüketme isteği veya yiyeceklerin hazır halde saklanmasında en çok tercih edilen yöntemlerden birinin konserve yapmak olduğunu söyleyen Haydar Şahin, konserve yapmanın püf noktalarını anlattı. Şahin, kış konservelerinin tarifini verdi.
#KonserveBalık türleri; damakta bıraktıkları lezzetin dışında, sağlığa olan yararları sebebi ile sık sık tüketilen besinlerden birisidir. Balıkların içerisinde yer alan zengin omega 3 ile büyüme çağındaki çocuk ve yaşlı bireylerin tüketmesi gereken besinler içerisinde bulunmaktadır. Peki çaça balığı (Papalina) nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Çaça balığı faydaları ve özellikleri nedir tüm detayları ile derledik.
Gıdada yapılan hileler her geçen gün şaşırtmaya devam ediyor. Vatandaşın sağlığını hedef alan gıda hilekârları, soframızdaki hemen her şeye göz dikti. Şimdi de sıra mutfağımızın olmazsa olmazı salçaya geldi. Peki salçada hileler insan sağlığını nasıl etkiliyor? Uzmanlar yanıtladı.
#SalçaYaz aylarının ve özellikle de ağustos-eylül ayları, kış için lezzet hazırlığı yapmanın en güzel zamanıdır. Tatlı domatesler, leziz yaz sebzeleri ve meyvelerini kışın çok özlüyorsanız buzdolabınızda yer açın. Yaz lezzetlerini kış için nasıl saklayacağınızı anlatıyoruz.
#Konserve YapımıBeslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gönen, ev yapımı konservelerde kas felcine ve tedavi edilmezse ölüme bile yol çan 'clostridium botulinum' bakteri riski olduğunu söyledi. Gönen, bakteri oluşumunun önlenmesi için sebzelerin türüne göre belli derecelerde kaynatılması gerektiğini kaydetti.
#Konserve YapımıÜrünlerin kısa sürede hazırlanması, mevsimi dışında meyve ve sebze tüketme isteği veya yiyeceklerin hazır halde saklanmasında en çok tercih edilen yöntemlerden birinin konserve yapmak olduğunu söyleyen Haydar Şahin, konserve yapmanın püf noktalarını anlattı. Şahin, kış konservelerinin tarifini verdi.
#Konserve YapımıÜrünlerin kısa sürede hazırlanması, mevsimi dışında meyve ve sebze tüketme isteği veya yiyeceklerin hazır halde saklanmasında en çok tercih edilen yöntemlerden birinin konserve yapmak olduğunu söyleyen Haydar Şahin, konserve yapmanın püf noktalarını anlattı. Şahin, kış konservelerinin tarifini verdi.
#KonserveTaze sebzelerle hazırlanan konserve hazırlıkları, kış aylarının yaklaşmasıyla başladı. Marketten alınan konserve gıdalar yerine evde yapılmış konserve tercih edenler, internet üzerinden taze fasulye konserve tarifini araştırıyor. Peki, taze fasulye konservesi nasıl yapılır? Konserve yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, fasulye konservesi tarifi ve malzemeleri.
#Taze Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır?Kış hazırlıklarının en başında konserve yapımı gelir. Genellikle tüm ailenin toplandığı ve kilolarca sebze ve meyvenin temizlenip ayıklandığı bu hazırlık, renkli renkli cam kavanozlar ile mutfağımızın en güzel dekorlarını oluşturur. USLA Akademi Baş Şefi Fehmi Samancı, mevsimlik ürünlerle konserve hazırlayacaklar için bazı ipuçları verdi.
#KonserveAynısefa çiçeği hakkında bilinmeyenleri sizler için derledik. Birçok hastalığa ve iltihaba iyi gelen, aynısefa çiçeği bir çok kişi tarafından kadife çiçeğiyle karıştırılıyor. Aynısefa çiçeğinin egzama ve birçok deri hastalığına karşı yararı bulunuyor. Peki, aynısefa çiçeği nedir? Hangi tür hastalıklarda kullanılır?
#AynısefaSabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Enerjisa ile faaliyet gösterdikleri enerji sektörünü değerlendirdi. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çeken Sabancı, “Güneş enerjisi önemli. Bu potansiyelin gelecekte ekonomiye kazandırılacağını inanıyorum” dedi.
#SabancıBrokoli sağlıklı besinlerden biri. Kış aylarında tezgahları süsleyen bu güzel sebzenin salatası da özellikle et yemeklerinin yanında en güzel eşlikçilerden biri. Üzerine eklenen sarımsaklı sosla da daha lezzetli oluyor. Üstelik tak başına öğün olarak da tüketebilirsiniz. Eğer akşam sofranızda pratik bir şeylere yer vermek isterseniz, brokoli salatası tarifiniz sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Brokoli SalatasıKıvamının, şekerinin ve lezzetinin tutturulması zor olan tatlıların başında gelen kabak tatlısı, hafifliğiyle damak çatlatıyor. Yüksek lif oranı sayesinde sindirim sorunu da yaşatmayan bu tatlı, üzerine dökülen tahinle birlikte çok başka bir boyuta ulaşılıyor. Kimilerinin kireçte beklettiği kabak tatlısını biz hiç bekletmeden direkt şekerle beraber pişirdik. Şerbetli değil de sanki kabağın kendi balıymış gibi bir kıvama sahip olan tahinli kabak tatlısı tarifimizi öğrendikten sonra herkesten sır gibi saklayacağınıza eminiz.
#Kabak TatlısıGeçen hafta yazarımız Vedat Milor’un sosyal medyada paylaştığı videoyla ateşlenen ‘Kahvaltı gerekli bir öğün mü’ tartışmasını masaya yatırdık. Kahvaltı sözcüğünün kültürümüze girişini, bugün ettiğimiz klasik kahvaltının ne zaman başlayıp şekillendiğini ve en sağlıklısının, doğrusunun ne olduğunu işin uzmanlarına sorduk; çeşitli ulusların alışkanlıklarına baktık.
#KahvaltıKökeni İtalya mutfağına dayanan ançüez, vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ediyor. Balıktan yapılan bu lezzet, konserve olarak tuzlanarak hazırlanır ve şişelere koyulur. Bu lezzetin ülkemizde de yaygınlaşmasıyla, ilk kez ançüez yapmak isteyenler, internette ançüez tarifini araştırmaya başladı. Peki, ançüez malzemeleri nelerdir? Ançüez nasıl yapılır? İşte, ançüez tarifi ve yapımı hakkında bilgiler....
#Ançüez NedirAyvaların tam hasat zamanı gelmişken, kışlık reçeller arasında en sevileni olan ayva reçeli tarifi nasıl yapılır hanımlar tarafından merak ediliyor. Ayva reçelinin kırmızı olması reçeli hazırlarken en önemli noktalardan biridir. Peki ayva reçeli nasıl kırmızı olur? İşte en güzel ayva reçeli tarifi ve püf noktaları...
#Ayva ReçeliKapağını açtığınızda yeşil bir tabakayla karşılaştığınız salçanızı, turşunuzu, reçelinizi ya da buzdolabının arka taraflarında unuttuğunuz küflü sebze ve meyvelerinizi atıyor musunuz yoksa küflü kısmını temizleyip geri kalanını tüketiyor musunuz? Çoğumuz bu ikilemde kalıyor ve ikinciyi seçiyoruz ama uzmanlar küflü yiyeceklerin tüketimi konusunda uyarıyor. Zira bazı gıdalardaki küfler karaciğer kanserini bile tetikleyebiliyor. İşte 10 soruda küf rehberi...
#Sağlık