Uzun yıllardır sofralardan eksilmeyen komposto yalnızca Türk mutfağında değil, yabancı ülkelerde de beğenilerek içilir. Yurt dışında bazı ufak değişikliklerle tüketiyor olsalar da esasında aynı şekilde yapılır. Kompostonun tüm inceliklerini Rüzgar Sünbül ve Lezizz rehberimizden tüm merak ettiklerinizi öğrenip, kayısı, erik, elma, vişne, armut kompostosu tariflerini denemeye başlayabilirsiniz.
#KompostoHoşaflar ve kompostolar her mevsim sofralarımıza renk ve lezzet katıyor. Ancak özellikle sıcak yaz günlerinde bu içeceklerin değerini her zamankinden daha fazla anlıyoruz. Sizin için çeşitli meyveleri kullanarak sıcak günlerde soğuk soğuk içebileceğiniz hoşaflar ve kompostolar hazırladık. Şimdiden afiyet olsun...
#Hoşaf TarifleriYaz aylarının vazgeçilmez içeceği kompostolar, sıcak havalarda serinlemek için en iyi yöntemlerden biri. Nemli ve bunaltıcı yaz günlerinde adeta hayat kurtaran kompostonun yapımı da oldukça pratik. Özellikle evde kendi kompostosunu yapmak isteyen kişiler, kiraz kompostosu yapımını araştırıyor. Peki, kiraz kompostosu nasıl yapılır?
#Kiraz Kompostosu Nasıl Yapılır?Ramazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞTürk mutfak kültürü devirdiğimiz 100 yıllık süreçte sürekli olarak gelişmiş. Batılılaşma dönemi, ilk lokantacılık adımları, göçmenlerin etkisiyle gelişen pastacılık kültürü, küreselleşmenin etkisiyle hayatımıza giren restoran zincirleri, yerel ürünlerimizin çeşitlenmesi gibi başlıklarla yemek kültürümüzün mihenk taşlarını inceledik.
#CumhuriyetGrip influenza adı verilen virüs ile meydana gelen bir hastalıktır. 39 derece ateş, eklem ağrıları, halsizlik, kuru öksürük, titreme, bitkinlik, kas veya eklem ağrıları ve baş ağrıları gibi belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. Kış aylarında 6 veya 8 hafta kadar etkili olan gripten korunmak için bazı bitki çayları ve karışımlar bulunmaktadır. İşte bu karışımlar ile ilgili tüm detaylar.
#GripŞef ve yemek yazarı Aydan Üstkanat tariflerini sosyal medyada düzenli biçimde paylaşıyor ama bu reçetelerin orada ne kadar kalıcı olduğundan emin olamıyor. “Her biri yaşadıklarım, hayatımın bir dönemi” diye tarif ettiği yemek kitapları kaleme alması işte tam bu yüzden. Son kitabı ‘Yap Ye Paylaş’, gastronomi kitaplarının Oscar’ı sayılan Gourmand Cookbook Awards’ta ‘Best of the Best’ ödülüne uzandı. Üstkanat’la ödülü vesilesiyle konuştuk...
#GazetehaberleriBeslenme alışkanlıklarımız hızla değişiyor. Her gün yeni bir yiyecek popüler oluyor, sonra modası geçiveriyor. Bebek ve çocuk beslenmesiyle yetişkin beslenmesi arasında farklar oluşuyor. Peki, bebekleri doğru beslemenin yolları nedir? Sağlıklı çocuk yetiştirmek için neler yapılmalı? Dr. Şirin Seçkin ile adım adım beslenme önerileri verdiği yeni kitabı ‘0-2 Yaş Doğru Beslenme’yi konuştuk.
#Şirin Seçkin