Komposto haberleri sayfasında Komposto hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 629 Komposto haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yemeklere ferahlığıyla eşlik eden hoşaf ve kompostolar özel günlerin, kalabalık sofraların vazgeçilmez iki geleneksel içeceği. Hoşafın kuru, kompostonunsa taze meyve kullanılarak yapılmasıysa aralarındaki en temel fark. Çok sevdiğim üç tarifimi birlikte hazırlayalım...
#HoşafUzun yıllardır sofralardan eksilmeyen komposto yalnızca Türk mutfağında değil, yabancı ülkelerde de beğenilerek içilir. Yurt dışında bazı ufak değişikliklerle tüketiyor olsalar da esasında aynı şekilde yapılır. Kompostonun tüm inceliklerini Rüzgar Sünbül ve Lezizz rehberimizden tüm merak ettiklerinizi öğrenip, kayısı, erik, elma, vişne, armut kompostosu tariflerini denemeye başlayabilirsiniz.
#KompostoYaz aylarında tercih edilen serinletici bir içecek olan vişne kompostosunun tarifi, vişnenin mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte merak konusu oldu. Daha önce vişne kompostosu yapmayan ya da daha iyi vişne kompostosu yapmak için püf noktaları araştıran vatandaşlar, vişne kompostosu tarifini sorguluyor. Peki, vişne kompostosu nasıl yapılır? Vişne kompostosu malzemeleri neler?
#Vişne Kompostosu Nasıl Yapılır?Yaz aylarının vazgeçilmez içeceği kompostolar, sıcak havalarda serinlemek için en iyi yöntemlerden biri. Nemli ve bunaltıcı yaz günlerinde adeta hayat kurtaran kompostonun yapımı da oldukça pratik. Özellikle evde kendi kompostosunu yapmak isteyen kişiler, kiraz kompostosu yapımını araştırıyor. Peki, kiraz kompostosu nasıl yapılır?
#Kiraz Kompostosu Nasıl Yapılır?Karpuzun serinletici etkisi, şeftalinin yumuşak dokusu, kirazın tatlı-ekşi dengesi ve üzümün ferahlatıcı tadı… Güneşin sımsıcak enerjisiyle birlikte sofralarımıza renk katan taptaze meyvelerin mevsimindeyiz. Yaz meyvelerinin faydalarını maksimum düzeyde alabilmek için ne miktarda ve nasıl yemeniz gerektiğini serinletici tariflerle yazdım.
#MeyveRamazan ayının en güzel yanlarından biri de yemek gelenekleri ve ritüelleri... Tüm aileyi aynı sofra etrafında toplayan iftar sofraları kadar sahur için hazırlanan lezzetler de bunun önemli bir parçası. Şef Mehmet Yalçınkaya, yazarımız Sahrap Soysal ve şef Doğa Çitçi’den çocukluklarının sahur hatıralarını dinledik.
#Gizem DİNÇBAŞYemeklere ferahlığıyla eşlik eden hoşaf ve kompostolar özel günlerin, kalabalık sofraların vazgeçilmez iki geleneksel içeceği. Hoşafın kuru, kompostonunsa taze meyve kullanılarak yapılmasıysa aralarındaki en temel fark. Çok sevdiğim üç tarifimi birlikte hazırlayalım...
#HoşafMide balonu işleminin ameliyatsız olarak yaklaşık 15 dakikada tamamlandığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü, “Bu işlemde hasta uykulu bir halde (sedasyon) iken endoskopi yapılır ve aynı yoldan mide balonu yerleştirilir. Mide balonu etki mekanizması ise midede yer kaplayarak sürekli tokluk hissi yaratması, böylece her öğünde daha az gıda tüketimi ile hastanın kilo vermesini sağlamaktır” dedi.
#1Türk mutfak kültürü devirdiğimiz 100 yıllık süreçte sürekli olarak gelişmiş. Batılılaşma dönemi, ilk lokantacılık adımları, göçmenlerin etkisiyle gelişen pastacılık kültürü, küreselleşmenin etkisiyle hayatımıza giren restoran zincirleri, yerel ürünlerimizin çeşitlenmesi gibi başlıklarla yemek kültürümüzün mihenk taşlarını inceledik.
#CumhuriyetHeyecanlı hazırlıklar ve bekleyişin ardından bebeğinizi kucağınıza aldınız. Peki ya şimdi? Minicik bir bebek, ağzı var dili yok, kaygıların ve soru işaretlerinin olduğu bir dönem sizin için… Gün geçtikçe de büyüyor ve 7 aylık oldu bile! Aklınızda pek çok soru olabilir: 7 aylık bebek ne kadar uyur, 7 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 7 aylık bebek kilosu, 7 aylık bebek bakımı, 7 aylık bebek aşısı, 7 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 7. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekUzun yıllardır sofralardan eksilmeyen komposto yalnızca Türk mutfağında değil, yabancı ülkelerde de beğenilerek içilir. Yurt dışında bazı ufak değişikliklerle tüketiyor olsalar da esasında aynı şekilde yapılır. Kompostonun tüm inceliklerini Rüzgar Sünbül ve Lezizz rehberimizden tüm merak ettiklerinizi öğrenip, kayısı, erik, elma, vişne, armut kompostosu tariflerini denemeye başlayabilirsiniz.
#KompostoTürkçe ''O'', hem sesli harf hem de 3. tekil şahıs zamiri olarak kullanılır. Alfabede. 18. sırada yer alan O harfi, birçok ülke ve şehir isminde de yer alır. Örnekler: 1- Kopenhag 2- Milano 3- Torino 4- Minnesora 5- Colerado 6- Ordu 7- Angola 8- Andorra 9- Dominik Cumhuriyeti 10- Bosna Hersek. İçinde O olan kelimeleri tüm detayları ile derledik.
#HarfÜzüm, magnezyum, kalsiyum ve C vitamini bakımından zengin bir ilkbahar meyvesidir. Yeşil ve siyah renkte olan üzümler bağlarda yetiştirilir. Ülkemizde en çok üzüm yetiştirilen bölge Marmara Bölgesi, şehir ise Tekirdağ'dır. Bulmacalarda sık sık sorulan üzüm türü sorusunun birçok alternatif cevabını sizler için derledik.
Mide balonu işleminin ameliyat - sız olarak yakla - şık 15 dakikada tamamlandığını belirten Genel Cer - rahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü, bu işlemde hasta uykulu bir haldey - ken (sedasyon) endoskopi yapıldı - ğını ve aynı yoldan mide balonunun yerleştirildiğini söyledi. Mide balonunun etki mekanizmasını da anlatan Güçlü, midede yer kap - layarak sürekli tokluk hissi yarattığını, böylece her öğünde daha az gıda tüketimiyle hastanın kilo vermesinin sağlandığını kaydetti. Mide balonu - nun midede maksimum 6 ay-1 yıl süreyle bırakıl - dığını ifade eden Güçlü, “Ancak diğer girişimsel yöntemlerden önemli bir farkı, balonun belli bir süre sonra çıkarılması - dır. Hastaların diyetisyen takibi şarttır. Hastalar bu süre içinde yapılarına göre yüzde 10-20 arasın - da kilo verir” dedi.
#1Mercimek çorbasını sebzelerle. Ortaya harika bir çorba çıktı. İçimi kolay bu çorba Ramazan ayında favoriniz olacak. Mercimek çorbasını en önemli , içine konulan, soğan, patatesin ilk aşamada kavrulmasıdır. Eğer kavurmadan yapıyorsanız bir de kavurarak deneyin. İşte, Ramazan'ın sonlarına gelinirken, afiyetle ikram edebileceğiniz Ramazan 27. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüMevsimi oldukça kısa ama besin değeri ve vücuda yararı bol üç meyveyi, tam da zamanları gelmişken anlatmak istiyorum size: Muşmula, hünnap ve iğde... Maalesef eskisi kadar bilinip tüketilmiyorlar. Oysa iğdeyle tatlı krizlerinizi önleyebilir, hatta çayını demleyebilir, olgun muşmulayla kek yapabilir, hünnapla sağlıklı, pratik atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz.
#MuşmulaBir önceki yazımda mutfakta en çok kullanılan ve bunun yanı sıra adını bile hiç duymadığınız bazı otlar, baharatların faydalarından, kullanım alanlarından bahsetmiştim. Bu bölümde de aynı etkilerden sizlere bahsetmeye devam edeceğim. İşte, kimisine çok şaşıracağınız o otlar, bitkiler ve kullanımı....
#BaharatTaze sarımsağı ince ince doğrayarak, şeftaliyi dilimleyerek, bamyayı yarı pişirerek, taze börülceyi şoklayarak... Mevsimin tazecik sebze ve meyvelerini dondurmak öyle iyi oluyor ki... Bu sayede kışın zahmetsizce yemek yapabiliyor, en sevdiğimiz tatları mevsime bağlı olmadan elimizin altında tutabiliyoruz.
#BezelyeGrip influenza adı verilen virüs ile meydana gelen bir hastalıktır. 39 derece ateş, eklem ağrıları, halsizlik, kuru öksürük, titreme, bitkinlik, kas veya eklem ağrıları ve baş ağrıları gibi belirtiler ile ortaya çıkmaktadır. Kış aylarında 6 veya 8 hafta kadar etkili olan gripten korunmak için bazı bitki çayları ve karışımlar bulunmaktadır. İşte bu karışımlar ile ilgili tüm detaylar.
#GripYaz aylarının kıymetli üçlüsü can eriği, Malta eriği ve kirazı sevmeyenimiz yoktur sanıyorum. Köşemin bu haftaki konuğu sarışın lezzet Malta eriği olsun istedim. Ona yeri gelmiş Akdeniz’in merkezinde bulunan Malta Adası’nın adını vermişiz, yeri gelmiş uzak diyarlara yakıştırıp yenidünya demişiz. Hatta mayhoş tadından ötürü muşmula olarak dahi isimlendirmişiz.
#Malta EriğiÖnceki yazılarda bahsettiğimiz gibi; Bursa Mutfağı daha çok Bursa esnafının icat edip sattığı yemekler ile tanınır. Ancak Bursa’da evlerde pişen yemek çeşitliliği de oldukça fazladır. Bu hafta hem lokantaların hem Bursa halkının pişirdiği, Bursa mutfağı yemek çeşitliliğini sizlerle paylaşmak istedim.
#Bursa